Work

LIB’s favoriete boeken voor business babes

Op een druilerige dag zoals vandaag is er niks beter dan op de bank kruipen met een dekentje en een goed boek. En dan het liefst eentje waar je écht wat aan hebt! Dit zijn de tips van LIB.

LIB’s favoriete boeken voor business babes! Aan deze boeken heb ik echt veel gehad als inspiratiebron voor mijn bedrijven. Lees je mee?

Oldschool boek of e-reader?

LIB's favoriete boeken voor business babes

Handig is een KOBO e-reader, ik kan niet meer zonder! Met een KOBO Plus abonnement kun je een onbeperkt aantal boeken lezen en luisteren. Hier maak ik dus ook goed gebruik van. In de tijd dat er nog geen e-readers bestonden sleepte ik altijd veel boeken mee op vakantie. Heel onhandig, want daardoor kon ik dus nog maar weinig kleding meenemen. Mijn e-reader bevat duizenden boeken en is waterdicht, dus hij gaat gewoon mee naar het strand en in bad :) Deze heb ik, de Libra H20. Een aanrader!

Boeken voor business babes

Ik probeer iedere week minstens 1 boek te lezen, maar vaak lees ik er wel meer dan dat. Als echte lettervreter lees ik gelukkig snel, dat scheelt. Het liefst lees ik boeken op de bank met de hond op schoot en een kop koffie of thee binnen handbereik. Maar ook in bad of in bed lees ik graag en veel.

LIB’S favorieten

LIB's favoriete boeken voor business babes

Content playbook

Dit boek van Carolien Vader is een musthave als je je bezig houdt met blogs, magazines en contentmarketing. Het leert je in 10 stappen om een goede strategie of bladformule te maken voor print, online of social media.

Ik heb echt ontzettend veel gehad aan dit boek tijdens het werk voor LIB! Het heeft me geholpen om mijn strategie helder te krijgen én de benodigde stappen te zetten om een duidelijk plan op papier te krijgen. Nog steeds pak ik dit boek erbij als ik even vastloop. Het leest ook nog eens ontzettend makkelijk. Content Playbook is dus een blijvertje in mijn kast, of eigenlijk: mijn e-reader!

Boekenwurm

Als kind kwam ik iedere week in de Biblio-bus bij het winkelcentrum: een mini bibliotheek in een omgebouwde bus. Per keer mocht je maximaal 4 boeken lenen. Helaas had ik vaak het eerste boek al uit voordat we weer thuis waren. En dan moest ik met de resterende boeken nog 3 weken doen. Dat lukte nooit. Ik geloof dat ik alle boeken van de Biblio-bus heb gelezen, sommige zelfs meerdere keren!

Ik kon al lezen vanaf dat ik 3 jaar oud was. Omdat mijn buurvrouw dit destijds niet geloofde toen mijn moeder dit aan haar vertelde, kreeg ik een kookboek in mijn handjes gedrukt om mijn reading skills te demonstreren. En inderdaad, ik las het recept voor tulbandcake zonder moeite voor. Lezen is altijd al mijn favoriete hobby geweest.

Rich dad, poor dad

Eigenlijk zou dit boek verplicht moeten zijn op de middelbare school! Het verandert de manier waarop je denkt over geld verdienen compleet. Vaak doen we maar wat als het over geld gaat, en nemen we onbewust onze omgeving als voorbeeld. Kom je bijvoorbeeld uit een heel gemiddeld gezin, zoals ik, dan is rijk worden een ver van je bed show. Gewoon omdat het lijkt alsof je dat nooit gaat bereiken met je 9 tot 5 baantje. En dus verdiep je je niet in de mogelijkheden om een mooi kapitaal bij elkaar te krijgen.

Zonde, want door ‘Rich dad, poor dad‘ ga je beseffen dat lekker financieel leven wél tot de mogelijkheden behoort, als je ‘the money game’ gaat spelen. Super interessant boek en wat mij betreft dus verplichte kost!

LIB's favoriete boeken voor business babes

Met een boek op de bank

Naast zakelijke boeken voor business babes lees ik ook graag thrillers en spannende verhalen. Het liefst in het Engels; de Nederlandse vertalingen vind ik helaas meestal niet zo goed van kwaliteit. Ik ben persoonlijk geen fan van romans of dramaverhalen. Doe mij maar een autobiografie van een inspirerend persoon!

LIB's favoriete boeken voor business babes

Een werkweek van 4 uur

Ik heb dit boek in de Engelse versie: ‘The 4-hour workweek’. Ik heb echt veel gehad aan de handige tips van Timothy Ferriss. Dit boek las ik voor het eerst op het strand van Curacao en vond het bijna jammer dat ik niet meteen kon beginnen met het toepassen van de kennis in de praktijk. Eenmaal thuis van vakantie ben ik meteen ermee begonnen.

In dit boek ‘Een werkweek van 4 uur‘ lees je hoe je je bedrijf zó kunt inrichten dat je zelf nog maar weinig hoeft te doen. Hoe je taken kunt uitbesteden, maar het helpt je ook om dingen los te laten. Iets wat waarschijnlijk iedere ondernemer moeilijk vindt om te doen. Dikke aanrader!

Lezen over andere business babes

Nina

In ‘Nina, de onweerstaanbare opkomst van een power lady‘ lees je over the rise and downfall van Nina Brink. Deze zakenvrouw heeft misschien niet altijd op de juiste manier haar business gerund, maar wauw, je kunt ook veel van haar leren. Haar tomeloze energie, ‘fake it until you make it‘ mentaliteit en haar neiging om zich ergens helemaal in vast te bijten tot het grote succes volgt, vind ik heel erg motiverend.

Eric Smit is ook nog eens één van mijn favoriete schrijvers. Hij verstaat de kunst om van een zakelijk onderwerp een spannende pageturner te maken. Al zijn andere boeken staan ook bij mij in de kast, zoals een van mijn all time favorites ‘De Broncode‘. Super spannend, inspirerend en entertaining!

LIB's favoriete boeken voor business babes

LIB’S favoriete boeken voor business babes

Deze vier boeken zijn slechts een kleine selectie uit mijn boekenkast. Natuurlijk heb ik nog veel meer aanraders voor je, maar deze beschrijf ik een volgende keer. Heb jij nog leuke boekentips, laat het me dan zeker weten! Geef een reactie bovenaan dit artikel of stuur me een mailtje.

Geef een reactie

%d