Work

Fake it until you make it

Libbie vertelt je alles over miljardair Sir Richard Branson en zijn beroemde motto.

Ik heb ooit eens gelezen dat Richard Branson (de excentrieke miljardair en CEO van Virgin Group) ‘Fake it until you make it’ als motto heeft en daarmee ongelofelijk veel heeft bereikt. Geboren in een arme familie en geteisterd door dyslexie werd hem op school gezegd dat hij of miljonair zou worden, of in de bak zou belanden. Fast forward: Anno nu heeft de Virgin Group meer dan 42 verschillende bedrijven onder haar vleugels en een jaarlijkse omzet van 19 miljard euro. Naast het grote zakelijke succes maakte Richard Branson onder andere de eerste vlucht over de Atlantische oceaan in een heteluchtballon, rende hij de marathon van Londen verkleed als vlinder en zette het wereldrecord voor oudste mens die kitesurfend het Kanaal is overgestoken.

Tips van Sir Richard Branson

Los van de gekke en soms negatieve dingen die over hem naar buiten komen, is Richard Branson ook een rasondernemer, waar je waarschijnlijk nog wat van kunt leren. Dit zijn zijn tips voor functioneren als ondernemer aan de top:

-Hij staat elke morgen om 5.00 uur op en drinkt 20 koppen thee per dag
-Hij sleept overal een notitieblokje mee en schrijft alles op wat hij tegenkomt of meemaakt
-Hij bedenkt en start allerlei bedrijven zonder er bij voorbaat goed over na te denken. Niet ieder bedrijf redt het, maar met de ervaring van de mislukking heeft hij weer iets geleerd voor een volgend avontuur. Learn from failure. Screw it. Let’s do it!
-Hij bedenkt opvallende promotiestunts, zoals de slogan die hij levensgroot op zijn Airbus A340-600 zette: Mine is bigger than yours
-Hij zet enorm hoge doelen voor zichzelf en doet er alles aan om ze te bereiken. Met zijn commerciƫle ruimtevaartbedrijf wil hij de eerste suborbitale ruimtevlucht aanbieden.

Succes trekt succes aan

Hoe kun je het motto ‘Fake it until you make it’ toepassen in jouw werk of bedrijf? Zoals mr. Branson zegt: “The more you actively and practically engage, the more successfull you will feel”. Oftewel: Leef je leven alsof je al succesvol bent. Succes trekt succes aan. Hoe enthousiaster jij bent over je werkavonturen, hoe meer mogelijkheden en omzet je bedrijf zal krijgen.

Fake it until you make it

Meer lezen over Richard Branson? In zijn interessante biografie Finding my virginity lees je alles over zijn levenservaringen. Aanrader!

Geef een reactie

%d