Alles wat je wil weten als vrouwelijke ondernemer

Hier vind je een antwoord op al jouw vragen over het opzetten van een bedrijf, groeien en het vinden van succes.

Alles wat je wil weten als vrouwelijke ondernemer lees je op LIB the mag! Hoe je een bedrijf start, tegen welke problemen je kunt aanlopen met je bedrijf, hoe je je business laat groeien, maar ook motiverende verhalen van andere vrouwelijke ondernemers waar je wat van kunt leren. Naast interessante artikelen die jou inspireren, vind je in het magazine van LIB ook luchtige topics. Tips voor de leukste hotspots bijvoorbeeld, maar ook de grappigste columns en de beste beauty hacks. Alles wat je wil weten als jonge vrouwelijke ondernemer dus!

In dit artikel vertellen we je alles van A tot Z over ondernemen als business babe en het opbouwen van je fempire. Ben je er klaar voor? Let’s go!

INHOUD

vrouwelijke ondernemer

Dromen van een eigen bedrijf

Alles begint met dromen! Misschien kom je wel uit een ondernemersgezin en heb je van jongs af aan het ondernemen in je bloed. Misschien ben je net je baan verloren en wil je graag voor jezelf beginnen. Of wil je om een andere reden het ondernemersavontuur aangaan. Als jonge vrouw kan de stap naar een eigen bedrijf best groot zijn. Jezelf redden, succesvol worden en genoeg geld verdienen: kan ik dat wel? Wij helpen je! In het artikel ‘Ben jij een dromer of een doener?’ lees je wat je kunt doen als je twijfelt of je het wel kunt. Jezelf voorbereiden, mindmappen, actie ondernemen, netwerken en meer inzicht krijgen in jezelf zijn belangrijk in deze droomfase!

Hoe begin je met ondernemen?

Yes, je gaat de stap nemen! Maar wacht, weet je wel zeker dat je ondernemer wil zijn? Heb je al gedacht aan visualisatie van jezelf als business babe? Hoe gaat je dag eruit zien als ondernemer? Ben je een doorzetter en hoe ga je de opstart van je bedrijf financieel overleven? Zomaar wat vragen die je jezelf móet stellen. Het artikel ‘10 tips om te beslissen of het verstandig is om een bedrijf te beginnen‘ helpt je hierbij!

Hoe zijn andere succesvolle vrouwen begonnen?

vrouwelijke ondernemer

Het lezen van verhalen van andere vrouwelijke ondernemers kan helpen om je te inspireren en motiveren. Daarom zet LIB graag echte powervrouwen in het zonnetje. Vrouwen met jarenlange ondernemerservaring, of juist vrouwen die net hun bedrijf zijn gestart. Wat is de reden dat zij zijn gaan ondernemen, waar zijn ze tegenaan gelopen en wie of wat is hun grote voorbeeld? Ook geven ze je tips waar je als ondernemer écht wat aan hebt. Je leest de interviews met inspirerende girlbosses uit allerlei branches in de rubriek ‘Talk‘. Get inspired!

Waar vind je klanten?

Je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: het echte werk kan beginnen. Leuk, maar wáár begin je dan godsnaam mee? Veel ondernemers maken de fout om eerst alles op orde te willen hebben voordat ze zich met hun bedrijf aan de buitenwereld willen presenteren. Maar wist je dat dat helemaal niet nodig is? Je leest het hier: ‘Een eigen bedrijf starten: vergeet de visitekaartjes!‘ Ga gewoon meteen aan de slag in én met je bedrijf. Het hoeft allemaal niet perfect in het begin; van je probeersels leer je juist het meest. Wij geven je tips en ideeën waar je misschien nog niet aan had gedacht! Klanten vinden, hoe doe je dat?

Hoe word je goed gevonden op Google?

“Wat is SEO? En waarom moet ik me daarmee bezig houden? Ik wil gewoon lekker ondernemen!” Klinkt dat bekend? We snappen dat je geen zin hebt om je met de technische kant van je website bezig te houden, maar je wil natuurlijk wel goed gevonden worden op Google. Hoe doe je dat? Wij geven je de belangrijkste tips voor meer bezoekers op je site, die je kunt toepassen zonder technische kennis.

Wat maakt jou uniek als ondernemer?

Waarom zou een klant met jou in zee gaan? Wat heb jij te bieden? En hoe val je op tussen al die andere vrouwelijke ondernemers? Door helemaal jezelf te zijn. Jij bent uniek! Doe je niet anders voor dan je bent, want klanten voelen dat direct aan. Om klanten voor het leven te krijgen en échte meerwaarde te bieden moet je ondernemen vanuit je passie, je authentieke zelf en je doelgroep laten weten wat ze van jou kunnen verwachten. Je leest er meer over in dit artikel: ‘Wat maakt jou uniek?

Wat niemand je vertelt over ondernemen

Ondernemen is de ultieme vrijheid. Niet meer jezelf verantwoorden, doen wat je zelf wil én een hoop geld verdienen. Klinkt goed, maar de realiteit is vaak anders. Eigen baas zijn is anders dan je had verwacht. Het is toch wel heel erg hard werken. Klanten staan niet voor je in de rij. En je bankrekening raakt steeds leger door alle onverwachte kosten. Dit is wat niemand je vertelt over ondernemen!

Hoe bepaal je de juiste prijs?

De juiste prijs bepalen, hoe doe je dat? Eén van de meestgestelde vragen door startende ondernemers. Alles begint met de vraag wat je waard bent. Heb je daar ooit over nagedacht? Welk probleem los jij voor de klant op, zodat ze voor jou móeten kiezen? En wie is je doelgroep eigenlijk? Alles het goed is heb je daar in de droomfase al uitgebreid over gebrainstormd. Als je jouw waarde kent kun je vervolgens gaan rekenen. LIB geeft je een makkelijke manier om tot de juiste prijs te komen voor jouw dienstverlening. Zo kom je niet in de problemen met de Belastingdienst en weet je direct of je die leuke tas kunt kopen!

vrouwelijke ondernemer

Werk slimmer, niet harder!

Je bedrijf gaat lekker, maar je verzuipt in het werk. Je wist dat je hard zou moeten werken als ondernemer, maar zó hard? Heb je nog wel vrije tijd over? Je bent toch voor jezelf begonnen omdat je meer vrijheid wilde? Oeps… Werk slimmer, niet harder!

Crisisproof geld verdienen

Moneymaking verplaatst zich steeds meer naar de digitale wereld. Loopt je bedrijf nog niet zoals je zou willen? Lees dan zeker de ideeën in het artikel ‘Crisisproof geld verdienen‘ om meer euro’s in je zak te krijgen!

Wanneer heb je het ‘gemaakt’?

Wanneer ben je succesvol en wat moet je doen om succes te bereiken? Waarschijnlijk denk je helemaal verkeerd! Wat succes werkelijk is lees je in het artikel ‘Wanneer heb je het ‘gemaakt‘?

Je pensioen regelen als zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer is er niemand die zorgt voor een onbezorgde financiële toekomst, behalve jijzelf. Je pensioen regelen is dus iets dat je niet moet vergeten. Ook als je nog jong bent, want hoe meer tijd je hebt om pensioen op te bouwen, hoe makkelijker het is. In dit artikel lees je een hele simpele uitleg over het regelen van je pensioen als je ondernemer bent.

Branding or bonding?

Wat doe je als het even niet lukt om nieuwe klanten binnen te halen? Je gaat meer aandacht besteden aan de marketing van je bedrijf. In het artikel ‘Branding or bonding‘ lees je welke fout je daarbij niet moet maken. Je leest er alles over personal branding én bonding, want dat laatste wordt vaak vergeten. Een must read!

Winst maken als je veel concurrentie hebt!

Wanneer je een bedrijf begint zijn er zeker weten vele concurrenten die in dezelfde branche zitten. Hoe val je op tussen je concurrenten en hoe ga je ooit winst maken als zoveel anderen hetzelfde doen? In dit artikel lees je alles over ondernemen in een niche, verzadiging van de markt, je dienst of product verbeteren en meer winst maken!

What to wear for business babes

De juiste zakelijke kleding bepaalt je zakelijke imago. Want wat trek je aan naar een belangrijke bespreking? Datzelfde blazertje iedere keer is ook maar saai. Als je even geen inspiratie meer hebt, lees dan de tips van Malé voor de beste zakelijke look voor vrouwelijke ondernemers of lees ‘De ultieme badass business babe look. Wat trek je aan?

LIB’S favoriete business boeken

Er gaat niets boven op de bank ploffen met een goed boek en een dekentje. Maar dan wel een boek waar je écht wat aan hebt please. Onze favoriete boeken voor business babes helpen je de motivatie en inspiratie voor je onderneming terug te vinden. Pas op, je gaat ervan stuiteren van de energie!

BabesBusinessBorrels

vrouwelijke ondernemer

Tijdens de BabesBusinessBorrels kun je likeminded people leren kennen; jonge vrouwelijke ondernemers die net als jij vol ambitie zitten. Gezellig kletsen, inspiratie opdoen, nieuwe zakelijke mogelijkheden ontdekken en zelfs een business buddy vinden!

Wat dacht je van online en offline koffiedates, wining & dining, de Pitch & Picknick, masterclasses van experts en events op heel bijzondere Instagrammable locaties?

Meld je dus vandaag nog aan onderaan deze website of via de pagina Babes, Business & Borrels!

Wie is LIB?

Leuk al die tips over ondernemen, maar wie is LIB eigenlijk? Benieuwd naar het gezicht achter dit magazine? Ontdek het hier…. Wie is LIB? Of lees over mijn persoonlijke ervaring met het ondernemen in mijn Stories.


Meer lezen?

Als vrouwelijke ondernemer wil je niet alleen alles weten over het opbouwen van een succesvol bedrijf, maar wil je ook een beetje ontspannen. We feel you! Daarom hebben we ook luchtig leesvoer voor je, kijk maar: