Feel

Gelukkig zijn met de kleine dingen in het leven

Hoe word je gelukkig als je altijd maar aan het werk bent? Je voelt je continu gejaagd en de dagen vliegen voorbij. Vrouw, sta eens even stil!

Gelukkig zijn met de kleine dingen in het leven: makkelijker gezegd dan gedaan. In Japan geloven ze dat ze met een lucky cat, oftewel ‘Maneki Neko’ geluk naar zich laten toestromen. Je hebt hem vast wel eens gezien bij de ingang van je favoriete sushirestaurant. Heeft de kat zijn linkerpootje omhoog, dan zorgt hij voor meer klanten in de zaak. Met het rechterpootje in de lucht zul je meer geluk en rijkdom krijgen. Check de volgende keer maar eens aan welke gelukskat jouw sushi place de voorkeur geeft ;)

LEKKER NUCHTER

In Nederland zijn we over het algemeen wat nuchterder ingesteld en geloven we niet in voorwerpen die ons gelukkig zullen maken. We zullen het zélf moeten doen. Maar hoe, dat is de vraag.

STA EENS STIL

Kun jij genieten van de kleine dingen in het leven? Een vlinder die zomaar ineens voorbij vliegt, het terugvinden van een zonnebril die je al jaren kwijt was of de geur van versgemaaid gras? Juist het stilstaan en die kleine dingen bewust ervaren zijn onderdeel van mindfulness. Klinkt minder zweverig dan je dacht toch?

Om gelukkiger te zijn hoef je dus alleen maar goed om je heen te kijken en bewust te voelen wat de omgeving met je doet. Als je nooit eens een momentje neemt voor je emoties gaan die fijne, kleine dingen aan je voorbij. Jammer! We zijn zo gewend om altijd maar door te gaan dat we geen oog hebben voor de mooie dingen die óók gebeuren. Het leven is meer dan alleen maar werken, stress en haasten!

EVEN WEGDROMEN EN BEWUST VOELEN

Staar dus soms even vijf minuten naar buiten. Wat zie je en wat voel je? Kijk echt naar de kleine details. Komt er een wolk voorbij die verrassend genoeg op een aardbei lijkt? Of zie je de kleine knopjes aan de bomen van de nieuwe blaadjes? Je zult merken dat je ademhaling rustiger ervan wordt, waardoor je ontstresst. Kijk en ervaar bewust, dat is the key.

Sta ook eens stil bij alle andere kleine dingen in het leven waar je blij van wordt. Je kat die blij komt aanhuppelen als je weer thuiskomt bijvoorbeeld. Of die gezellige borrel met een vriendin. En heel belangrijk: geniet en proef je eten. Voedsel en geuren kunnen je een instant happy feeling geven.

GELUKKIG ZIJN – OEFENING

Gelukkig zijn met de kleine dingen in het leven is dus eigenlijk heel gemakkelijk, maar je moet je er wel bewust van zijn. Een goede oefening in mindfulness!

Geef een reactie

%d