Feel

LEF! Zonder lef gaat het niets worden en dit is waarom

Durf jij te kiezen voor wat je écht wil? No guts, no glory!

Lef. No guts, no glory. Dat vat het ondernemerschap voor mij wel zo’n beetje samen. Zonder lef kom je namelijk nergens en moet je je succes met een vergrootglas gaan zoeken. Maar ja, niet iedereen heeft het. Lef. Betekent dat dan dat je nooit succesvol gaat worden? Gelukkig niet en in dit artikel vertel ik je waarom.

Het voelde niet goed

Voor mij was het ook een zoektocht. Ik ben al (pas) 39, maar het voelt alsof ik hele grote stukken van mijn leven heb overgeslagen. Periodes waarin ik anderen mijn leven heb laten bepalen, gevangen in een soort zelfgekozen gevangenis. Ik koos ervoor om in die situatie te blijven omdat het makkelijk was, omdat ik niet sterk genoeg was om te vechten en omdat ik niet beter wist. Begrijp me goed, ik was niet naïef. Absoluut niet zelfs. Maar ik zat wel vast in mijn drive om in het plaatje te passen. Om de idealen te hebben waarvan de maatschappij en je omgeving graag wil dat je ze nastreeft. Maar het voelde niet goed.

Ik paste helemaal niet in dat plaatje en dat wist ik als jong kind al. Want ik was anders en ik dacht anders. Ik dééd anders. En vechten tegen wie je écht bent kost ontzettend veel energie. 

Naarmate ik ouder werd leerde ik steeds beter voor mezelf kiezen. Schijt aan de meningen van anderen! En tegenwoordig sta ik bekend als iemand die weet wat ze wil en niet bang is om dat duidelijk te maken. Een héél groot verschil met vroeger. 

Go get it!

Want weet je? Als je iets heel graag wil, moet je het gaan halen. Er staat helaas geen butler klaar om het op een presenteerblaadje aan je te geven (tenminste niet bij mij thuis). Lef begint met je doelen definiëren, bedenken wat je écht gelukkig zou maken en daar dan voor te gáán. Ongeacht of de buitenwereld het daarmee eens is. Mensen die weten wat ze willen en zich door niets en niemand laten tegenhouden vallen op. Je moet dus sterk in je schoenen staan om af te wijken van de massa. Maar boy, de beloning als je dat doet! Je leven wordt zoveel leuker en makkelijker. En succesvoller! Die omgeving van je, die het er allemaal niet mee eens was? Die gaat jou na een tijdje bewonderen. Stiekem wensen dat ze ook voor hun dromen waren gegaan. Maar ze hadden het lef niet.

We laten ons allemaal tegenhouden door onbewuste belemmerende overtuigingen en dat varieert van interne gedachtes tot de maatschappelijke boodschap dat ‘het zo niet hoort’. Pas als je leert om écht naar jezelf te luisteren kun je je hiervan losmaken. Dat kost tijd. Maar ik kan het iedereen aanraden!

No guts, no glory. LEF!

Wat wil je nou écht? Past die relatie, je werk en je situatie nog wel bij je? Of ben je als persoon dusdanig gegroeid dat je zou moeten kiezen voor wat anders? Voor succes? Voor geluk? Jij bepaalt het zelf. No guts, no glory. LEF!


Meer lezen?

Op Instagram (@libthemag) post ik vandaag mijn persoonlijke grote LEF momenten. Check it out!

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook interessant:

Geef een reactie

%d