Work

Zelf GIFjes maken: easy peasy met deze cursus!

Hoe leuk is het om je eigen GIFjes te maken voor je website en socials! Het is heel gemakkelijk, lees maar.

Of ik haar cursus ‘Zelf online GIFjes maken’ wilde uitproberen? Tuurlijk! Anne Ermens (die je misschien nog kent van LIBBIES Talks aflevering 1) is niet alleen zangdocent, actrice, voice-over en blogger, maar stelde ook nog even deze cursus samen. Gewoon, omdat ze het leuk vindt om verschillende dingen te doen. Nu moet je weten dat ik altijd al benieuwd was hoe je GIFjes maakt, maar dat ik vanwege tijdgebrek nooit eraan toe ben gekomen om zelf alles uit te zoeken. Het aanbod om deze cursus uit te proberen kwam dus als geroepen. Anne belooft dat je binnen 1 uur je eigen GIFjes kunt leren maken. Let’s bring it on! 

Makkelijk zelf GIFjes maken

Na aanmelding op de website van Anne kreeg ik meteen toegang tot haar online leeromgeving. De cursus ‘Zelf online GIFjes maken’ bestaat uit een uitgebreide uitleg, 3 video’s en een handig e-book. Leuk is dat Anne met de nodige humor de stof begrijpelijk uitlegt. Zonder al teveel te verklappen over de inhoud van de cursus: ik had mijn eigen GIFjes in no time klaar. Veel gemakkelijker dan ik vantevoren had verwacht!

Wat heb je nodig?

Het lastigste van zelf GIFjes maken vond ik nog het filmen. Anne gaf daar in de cursus een heleboel tips voor, maar je kledingkeuze komt bijvoorbeeld best nauw. Ik besloot om zonder fancy hulpmiddelen mijn GIFjes te filmen. Ik heb alle tools in huis om professionele video’s te maken, zoals studiolampen, achtergronden en een professionele filmcamera, maar de meeste mensen hebben dat natuurlijk niet. Ik wilde daarom uitproberen of je leuke GIFjes van jezelf kunt maken zonder al die dure apparatuur. Daarom gebruikte ik een simpele iPhone en poseerde voor een witte deur in het daglicht.

Binnen 10 minuten had ik 4 korte filmpjes gemaakt, bewerkte deze met de standaard apps op mijn telefoon en volgde de stappen uit de cursus. Nog geen half uur later waren mijn eigen GIFjes klaar om te gebruiken op mijn website, social media en nieuwsbrieven. Hoe leuk! De kwaliteit had beter gekund als ik wel al die dure tools had gebruikt, maar toch ben ik heel tevreden. Om te vieren dat mijn boek en cursus ‘In Your Face!’ deze week zijn gelanceerd filmde ik mezelf met een fles champagne. Hier zie je het resultaat. Wat vind je ervan?

Yayyy!

Zelf GIFjes maken

Inmiddels heb ik de smaak te pakken en heb meteen maar een GIPHY brand channel aangemaakt, zodat mijn zelfgemaakte GIFjes ook op Instagram te vinden zijn. Jij kunt mijn GIFjes nu dus ook gebruiken in je Stories (zoek op libthemag). Ik heb heel veel leuke ideeën voor nieuwe GIFjes; daar ga ik komende week mee aan de slag!

Regelmatig voeg ik GIFjes toe aan mijn Stories. Dat ik ze nu zelf kan ontwerpen vind ik echt tof. Ook voegde ik meteen maar even mijn eigen GIFje toe aan mijn e-mailhandtekening. Mail me als je het resultaat wil zien :)

Wil jij ook heel gemakkelijk zelf online GIFjes maken, check dan zeker de cursus van Anne. Voor maar 29 euro incl. BTW heb jij het binnen een uur gegarandeerd onder de knie. Veel creabea plezier!


Meer lezen?

Ben jij klaar voor ‘In Your Face!’? Check hier alle info en vind jouw eigen route naar vrijheid, geluk en een betere money mindset!

%d