Look

Wimperextensions: do or don’t?

Wimperextensions zijn verslavend! Maar is het wel goed voor je wimpers? Wij vertellen je er alles over.

Iedere dag opgemaakt wakker worden, wie wil dat nou niet? Geen panda-ogen meer na een huilbui en eindelijk mooie, lange en gekrulde wimpers. LIB vertelt je eerlijk over de voor- en nadelen van wimperextensions: do or don’t?

Do or don’t?

Om maar meteen een hardnekkig verhaal uit de wereld te helpen: Nee, wimperextensions beschadigen je wimpers niet. Maar dan gelden er wel twee voorwaarden: je gaat er zelf goed mee om en je wimperstylist plaatst ze op de juiste manier. Helaas gaat het bij het laatste nog al eens mis.

In Nederland worden namelijk geen eisen gesteld aan het plaatsen van wimperextensions. Er is geen enkel toezicht vanuit de overheid of een instantie, laat staan een keurmerk. Dat betekent dat iedere hobbyist op vage Chinese websites een potje lijm, extensions en pincetten kan bestellen, en daarmee mogelijk jouw wimpers verpest. Waar in andere landen diploma’s, vergunningen en soms zelfs medische opleidingen verplicht zijn, geldt dat in Nederland helaas niet. Met alle gevolgen van dien.

Trouble in paradise

Blepharitis, wel eens van gehoord? Een vervelende oogontsteking die vaak ontstaat door onhygiënisch omgaan met je ogen. Of een onhygiënische wimpersalon natuurlijk. Andere problemen die kunnen ontstaan door verkeerd geplaatste wimperextensions: voortijdige uitval vanwege te zware, dikke of aan elkaar geplakte extensions, allergie, tranende ogen, rode ogen en jeuk.

Wimperextensions zijn doorgaans gemaakt van een synthetisch materiaal, PBT. Dierlijke haartjes komen in Nederland gelukkig zelden meer voor. De synthetische extension wordt daarna nog voorzien van een zijdeachtig glanslaagje, een matte coating of wordt met laser gegraveerd voor een beter hechtingsoppervlak. Zo heeft iedere stylist zijn/haar favoriete merk om mee te werken. Ook is er natuurlijk lijm benodigd om de extensions aan je wimpers te hechten. Deze lijm bevat voornamelijk cyanoacrylaat en carbon voor de zwarte kleur, en is sterker dan superlijm. De beste wimperlijmen drogen in 0,5 tot 2 seconden en houden de extension tot 8 weken op hun plaats.

Wimpergroeicyclus

Helaas blijft je nieuwe wimperset geen 8 weken mooi en dat heeft alles te maken met je wimpergroeicyclus. Je natuurlijke wimpers vernieuwen zich geheel in ongeveer 6 tot 8 weken. Valt er een wimper uit dan wordt deze door je lichaam vervangen voor een nieuwe. Handig, maar niet als je wimperextensions draagt. Na gemiddeld 3 weken is namelijk de helft van je wimperextensions verdwenen of flink uitgegroeid en is het dus weer tijd voor een afspraak bij je favoriete lash stylist.

Naast regelmatige bezoekjes aan je wimperstylist is de verzorging thuis ook heel belangrijk. Gebruik geen oliehoudende producten bij je ogen, smeer ze niet vol met make-up en maak je wimpers meerdere keren per week schoon met een lash foam of lash shampoo. Uiteraard is plukken, trekken en wrijven ook taboe.

Verslaafd aan wimperextensions

Wimperextensions dragen heeft ook vele voordelen. Zoals we eerder schreven wordt je altijd ‘opgemaakt’ wakker, je bespaart tijd omdat je geen mascara en vaak ook geen andere oogmake-up meer nodig hebt, en je duikt zonder problemen het zwembad of de sauna in. Ideaal!

Ook kun je met wimperextensions een look creëren die je van nature niet hebt, of je nu langere wimpers wil of bijvoorbeeld meer krul. Met de Russian Volume techniek kan er bovendien met hele dunne haartjes meer volume worden gemaakt. Hello glamour look!

Wil jij ook wimperextensions? Zoek dan naar een wimpersalon die aantoonbaar meerdere opleidingen of masterclasses heeft gedaan, die een intake doet bij aanvang van je afspraak en je goed voorlicht over de dagelijkse verzorging.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: