Look

What to wear? 6 zakelijke kledingtips van Malé!

De beste zakelijke kledingtips lees je in dit artikel in samenwerking met Ester van der Velde van Malé Modern Business Wear.

Ein-de-lijk! Na lang zoeken heb je de perfecte baan gevonden. Je stuurt een sollicitatiebrief met een foto en binnen no time krijg je een mail van het desbetreffende bedrijf: “You are invited.” Yes, in the pocket! Maar wat trek je aan naar je sollicitatie? Je wil natuurlijk op je best overkomen tijdens je interview. What to wear? Met deze 6 zakelijke kledingtips van Malé maak je zeker weten een perfecte eerste indruk.

Doe onderzoek

Voor het kiezen van de juiste powervrouw outfit start je met het online onderzoeken van het bedrijf.

 • Wat voor type mensen werken er?
 • Welke bedrijfscultuur heerst er?
 • Wat stralen de medewerkers uit met hun kleding? Is hun look streng en serieus? Of juist vriendelijk en toegankelijk?
 • Wat dragen de medewerkers op foto’s van het bedrijf? Strak in het pak of juist casual? Welke kleuren dragen ze?
malee_3
malee_2

Wat wil je uitstralen tijdens je interview?

Twijfel je of je een goed beeld hebt van de medewerkers en hun uitstraling? Zoek een aantal medewerkers op via Linkedin of Instagram. Zo kun je beter beoordelen met welke bedrijfscultuur je te maken hebt. Vaak kun je aan de hand van de website van het bedrijf al heel veel opmaken. Kijk bijvoorbeeld naar de woorden die ze gebruiken in hun teksten. Wat wil het bedrijf uitstralen naar de buitenwereld? Je kunt hierbij denken aan de volgende imago’s:

 • Krachtig
 • Opvallend
 • Innovatief
 • Representatief
 • Vooruitstrevend
 • Expert

Zakelijke kledingtips van Malé

KRACHTIGE LOOK

Als je het mij vraagt is een stukje power uitstralen in je kleding onmisbaar bij de krachtige look. Kies in dit geval niet voor een standaard zwarte blazer met een witte blouse en een zwarte broek, maar bijvoorbeeld voor felrood of bordeauxrood. Dit hoeft niet meteen een compleet pak te zijn als dit voor je gevoel niet passend is. In dat geval kun je denken aan een mooie rode basic blouse of top zonder jasje in combinatie met een wijde highwaisted broek of een pantalon in donkerblauw of zwart. De rode kleur zorgt ervoor dat je opvalt, waardoor mensen direct denken: “Die is niet bang om gezien te worden.” Laat dat nou nét hetgeen zijn dat je wil uitstralen!

OPVALLENDE LOOK

Voor een opvallende look ga je voor kleur. Naast rood zijn er natuurlijk talloze mooie tinten. Daarnaast kun je ook voor kleding met een uitgesproken print kiezen. Door je opvallende outfit zullen ze je in ieder geval niet vergeten!

malee_4
malee_5

EXPERT LOOK

Natuurlijk wordt er van je verwacht dat jouw expertise ligt bij hetgeen waar je naar solliciteert. Laten we eerlijk zijn: je kan er nog zo goed uitzien, maar feit blijft dat je komt voor the job.  Ik ben zelf van mening dat wanneer je goed bent in je werk en je daar in uitblinkt dat je dit ook vooral moet uitstralen in je kleding. Je zorgt hiermee voor een totaalplaatje voor de klant. Good on the inside, good on the outside!

CORPORATE BUSINESS LOOK

Heb je een interview bij een corporate bedrijf en is de dresscode zwart, formeel en zakelijk? Kies voor je interview dan items uit deze lijst, dan zit je altijd goed.

 •  Een basic top met een klein structuurtje in een lang of halflang mouwtje. Net iets langer dan een standaard korte mouw geeft een nettere look. Een boothals, een ronde halslijn of een V hals (niet te laag) zijn allemaal goed. Kies wat bij jou past. Qua kleur raad ik een off white, zwart, beige of donkerblauwe tint aan.
 • Een wijde highwaisted of normale pantalon. Kies voor een zwarte, donkerblauwe, bordeauxrode of donkergroene tint.  Liefst in een wat zwaardere stevige stof, zodat de broek mooi recht naar beneden valt en niet blijft ‘haperen’ rondom je knieën. 
 • Een losvallende blouse in off white, donkerblauw, bordeauxrood of zwart die je mooi in je broek kunt dragen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de combinatie met een highwaisted broek. 
 • Een complete business suit kan altijd, maar dat hoeft niet persé een combinatie van een blazer en pantalon te zijn. Wij hebben bijvoorbeeld ook pakken in onze collectie die bestaan uit tops en broeken in dezelfde stof en kleur. Het hangt er net vanaf wat je zelf prettig vindt om te dragen. 

What to wear? Malé weet het!

What to wear?_6

“Alle kleding van MALÉ MODERN BUSINESSWEAR wordt eerlijk en duurzaam geproduceerd in Europa. Bovendien zijn alle items vegan en handgemaakt!

Wil je meer advies over het maken en kiezen van de juiste combinaties voor de perfecte zakelijke look? Bij MALÉ bieden we sinds kort ook Personal Styling by MALÉ aan. “

MALÉ Modern Businesswear
website / instagram

Personal styling by MALÉ
instagram


Meer lezen over zakelijke kledingtips & what to wear?

In het artikel ‘Hoe kleuren jou onbewust beïnvloeden, de trucs!‘ lees je nog veel meer over kledingtips die je helpen bij zakelijke gesprekken en sollicitaties. Wil je ook met de rest van je look goed voor de dag komen? Dan is het artikel ‘De beste 10 skincare tips voor drukke vrouwen‘ een must read!

Geef een reactie

%d