Stories

“Wat doe je nou eigenlijk de hele dag?”

Soms denken mensen dat je als ondernemer de hele dag tijd hebt om te chillen. Nou, niet dus.

Deze vraag wordt me vaak gesteld: “Wat doe je nou eigenlijk de hele dag?”. Want als ondernemer met een vaag beroep (contentmarketing) en werkend vanuit huis lijkt het soms voor de buitenwereld alsof ik de hele dag aan het chillen ben. De realiteit is duidelijk anders! In dit artikel lees je hoe mijn werkdagen eruit zien. 

Maandag

Mijn maandagen zijn bedoeld om te schrijven. Artikelen voor LIB the mag, interviews uitwerken, podcastscripts maken, oftewel: de hele dag achter de laptop. Ik doe dit vanuit mijn home studio. Om je even een mental picture te geven: roze muren én plafond, mega groot bureau, 2000 zijden bloemen achter me aan de wand, een mini schoonheidssalon met Hollywood beauty bar (tja, 9 jaar in de beauty werken heeft z’n sporen nagelaten), een ultra comfy & roze velvet bank, een goede koffiemachine met verse bonen en heel belangrijk….. vrij uitzicht op groene weilanden en dartelende dieren. 

Dinsdag

De dinsdagen reserveer ik voor het maken van podcasts. Voor LIB interview ik inspirerende vrouwelijke ondernemers met een goed verhaal. Ik sta om 7.00 uur op, giet een stuk of wat koppen koffie naar binnen en ga aan de slag. Het voorbereiden van podcasts kost veel tijd, om het over de nabewerking maar niet te hebben. Ondanks dat vind ik het super leuk om te doen! Sinds de lancering van de LIBBIES Podcast vliegen de aanvragen voor interviews me om de oren. Zo staat er bijvoorbeeld een nieuwe maandelijkse podcast gepland over women empowerment, interview ik deze week een talentcoach over je hart volgen in het ondernemerschap en maak ik een podcast over de lancering van een nieuw ondernemersboek. Druk druk druk! 

Woensdag

Woensdag = crea bea dag. Schrijven, editen, ontwerpen. Ik begin de dag vroeg, zodat ik ook tijd heb voor mezelf. Even de stad in, lunchen of gewoon lekker helemaal niks. Love Wednesdays!

Donderdag

Mijn donderdagen bestaan uit van alles en nog wat. Soms podcasts of video’s editen, fotoshoots, administratie of werken aan mijn websites. Zowel LIB the mag als mijn platform LIBBIES voor vrouwelijke ondernemers hebben regelmatig updates en nieuwe content nodig. Programmeren, functioneel beheer, applicaties ontwerpen en testen: ik doe het allemaal zelf. De hele week ben ik uiteraard ook als member te vinden op het platform en de LIBBIES community. Gezellig kletsen, inspiratie opdoen en andere ondernemers helpen. Ben jij al member? Doen!

Vrijdag

Vrijdag = work hard, play hard. Ik schrijf artikelen en blogs, maak Stories, Instagram posts en Canva ontwerpen. Veel achter de laptop dus, maar in de middag en avond ben ik aanwezig op de BabesBusinessBorrels die ik organiseer, ga ik borrelen met mede-ondernemers uit Breda of ga ik socializen in een andere leuke stad. Op zoek naar hotspots voor LIB the mag bijvoorbeeld (want yay, we mogen eindelijk weer naar de horeca)! Soms voel ik me een beetje schuldig, want wat ik doe voelt niet als werk. Maar ja, is dat niet juist de essentie van het ondernemerschap: doen wat je leuk vindt én daarmee geld verdienen?

Zaterdag

Ook op zaterdag staat het werk niet stil. Iedere dag even op social media, op het platform LIBBIES, inspiratie opdoen voor nieuwe artikelen, business boeken lezen…. Maar zaterdag is bij uitstek ook de dag voor Groot Onderhoud. Verbouwen, klussen, in de tuin werken én wellness. Ook mijn hoofd en lijf hebben namelijk onderhoud nodig ;)

Zondag

Zondagen zijn bedoeld om te chillen. Ik probeer zo min mogelijk zakelijke dingen te doen en des te meer te genieten! Hoe deel jij je werkdagen in? Deel het hieronder in een reactie!


Meer lezen over mijn Stories?

Deze Stories vind je misschien ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: