Work

When the party is over: wat doe je als je bedrijf mislukt?

Het ondernemerschap bevalt je wel! Roze wolken met unicorns all over. Tot het misgaat...

Wat doe je als je bedrijf mislukt? Dat had je niet verwacht! Je begon aan je ondernemersavontuur met frisse moed en ontzettend veel enthousiasme. Je zou het helemaal gaan maken! Maar nu is de party over…. Waarschijnlijk ging het ongeveer zo:

Je gaat lekker. Dit ondernemerschap bevalt je wel! Roze wolken met unicorns all over. Maar na die eerste opdrachten blijft het stil. Heel stil. De telefoon gaat niet, je mailbox blijft leeg en het lijkt alsof niemand op je zit te wachten. Hallo??

Als de klanten wegblijven

Wanhopig ga je van alles uitproberen. Je branding moet duidelijker, je huisstijl leuker en die teksten beter. Als dat eenmaal perfect is komen die klanten vanzelf, denk je. Moet je kijken hoe tof alles eruit ziet! Maar ze komen nog steeds niet.

Goed, blijkbaar heb je hulp van een pro nodig. Aan je inzet ligt het niet. Je hebt uren aan de verbeteringen gewerkt! Je huurt iemand in die je helpt met het bedenken van een strategie, een mailfunnel en je SEO. Nu kan het niet anders dat je bedrijf als een raket gaat toch? Nope. Je bent al maanden bezig, maar het wil niet lukken. Je baalt enorm van jezelf! Toch maar weer een baan zoeken dan? 

Écht succesvol ondernemen is anders dan je denkt

In het begin loopt alles lekker, maar als het uiteindelijk op echt ondernemen aankomt, lukt het niet. Want wat is écht ondernemen dan? Actie! Klanten gaan hálen. Alleen zichtbaar zijn is niet genoeg als je niet wil dat je bedrijf mislukt. 

Ik onderneem al 21 jaar met bedrijven in verschillende branches, en ik kan oprecht zeggen dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de successen en keiharde failures. Wanneer ik me eigenlijk het liefst in een hoekje wilde verstoppen mislukte alles. Ondanks perfecte websites, knallend goede teksten en waanzinnige foto’s. Pas toen ik pro-actief ging zijn (jeukwoord), gingen er ineens aan alle kanten deuren open. 

Dus fuck die perfecte huisstijl, funnels en website! Het enige dat je écht nodig hebt om een succesvolle ondernemer te zijn is DOEN. Ga connecties maken, benader zelf mensen, vráág om wat je wil. Wees brutaal. Ga voor mijn part op straat roepen waar jij mensen mee kunt helpen. Ga uit je comfortzone!

Een schop onder je kont!

Ja, het is eng. Ik weet het. Daarom schrijf ik mijn boek ‘In Your Face!’. Een no-nonsense gids om jouw zelfvertrouwen op te krikken. Om je een schop onder je kont te geven. En jou, op jouw eigen manier, te laten stralen als nooit tevoren. 

Op deze foto ga ik zelf uit mijn comfortzone. Durf jij dat ook?


Meer lezen?

Deze artikelen zijn een must read voor iedere ondernemer met twijfels!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: