Stories

Waarom ik geloof in mini pensioenen

Als je me zoekt: ik ben op mini pensioen! Wat dat is en waarom ik er groot fan van ben, lees je hier.

Ik geloof in mini pensioenen. Daarmee bedoel ik dat je wisselt tussen periodes van hard werken en lange tijden van rust. Even een paar maanden knallen en nieuwe projecten opleveren, om vervolgens een tijdje niks te doen. Met niks bedoel ik dan niet letterlijk ‘niks’: juist die tijden van rust leveren juist ontzettend veel inspiratie op!

Even uit de ratrace

Cursussen volgen, reizen, tijd voor hobby’s of gewoon series bingen: whatever floats your boat. Mijn bootje blijft drijven door nieuwe kennis te vergaren, bezig te zijn met kunst (lekker met je handen werken) en veel leuke dingen te doen. Even jezelf niet afvragen wat er vandaag op de planning staat. Even uit de ratrace. Eventjes die druk niet voelen. 

Mini pensioenen financieel overleven

Hoe je die mini pensioenen financieel overbrugt, vraag je? Nou, ik doe dat bijvoorbeeld door tijdens die GO-GO-GO periodes systemen te bedenken (en uit te voeren) die passief inkomen opleveren tijdens de SLEEP-SLEEP-SLEEP maanden. Hoe beter dat lukt, hoe langer de periode dat je lekker kunt uitrusten en opladen! Inmiddels ben ik zover dat ik die rustmaanden eindeloos lang kan rekken als ik wil, maar dat is natuurlijk niet altijd zo geweest.

Mijn passief inkomen komt o.a. uit de verkoop van mijn online cursus en boek, waarin je leert meer vrijheid in je leven én portemonnee te krijgen. Je bestelt ‘In Your Face’ hier!

Vooral doorgaan!

Ik kan het me nog goed herinneren: altijd aan het werk, 24/7 stand-by. Werken, slapen, werken, slapen. Vakantie? Vergeet het maar. Leuke dingen doen? Geen geld voor. Opladen? Hahaha!

Dat hou je niet lang vol. Op wilskracht kom je ver, héél ver. Maar uiteindelijk kom je de vrouw met de hamer genadeloos tegen. Het begint met kleine, onopvallende klachten: moe zijn, hoofdpijn en een gevoel van onrust. Dat negeer je (uiteraard), tot je ineens opvallendere klachten krijgt. Pijnlijke spieren bijvoorbeeld, buikpijn, doodmoe wakker worden, huidproblemen of iets dergelijks. Maar ook dat negeer je. Je bent toch niet ziek? Je bent toch geen watje? Gewoon lekker doorgaan, gaat vanzelf wel over. 

Crash and burn

Tot je je ineens op een punt bevindt waar je niet meer door kunt gaan, fysiek en mentaal. Ik zeg ‘ineens’, want zo lijkt het op dat moment. Maar die lange periode met klachten die eraan voorafging ben je vergeten. Doorzetten is een goede eigenschap, maar je kunt ook te ver gaan. En het negeren van de kleinere klachten, de signalen van je lichaam die zegt: “stop!”, leidt dan tot een totale crash. Been there, done that.

Ik heb er een aantal meegemaakt, en wat ik na vier keer (tja, als ik iets doe, doe ik het goed!) eindelijk heb geleerd, is om te luisteren naar wat je lichaam je vertelt. En op dit moment zegt het: het is tijd voor een mini pensioen. Dus doe ik dat maar :)

Mini pensioenen: love it!

De ideeën voor nieuwe avonturen beginnen te borrelen. I feel it. Maar nu nog even niet: als je me zoekt lig ik maximaal te chillen.


Meer lezen?

Deze artikelen over passief inkomen vind je waarschijnlijk ook handig!

%d bloggers liken dit: