Talk

“Ik wil vrouwelijke ondernemers laten shinen!”

Vandaag ben ik zelf een keer aan de beurt in 'Talk'! In dit artikel lees je wie ik ben, wat ik doe en waarom ik met LIB ben gestart.

Vrouwelijke ondernemers laten shinen. Dát is mijn doel met LIB the mag. Waarom? Omdat ik vind dat vrouwen het al lastig genoeg hebben om succesvol te worden. Ik weet er alles van! In mijn ondernemerscarrière heb ik fouten gemaakt, succes gehad en ben ik meerdere keren helemaal opnieuw begonnen. Ook leerde ik ‘the hard way’ hoe je als jonge ondernemende vrouw overleeft in een mannenwereld. Al mijn kennis deel ik graag met je, en daarnaast wil ik andere jonge vrouwelijke ondernemers een podium geven. Because the future is female!

LIB THE MAG: voor en door vrouwen

LIB komt van ‘ad libitum’, wat zoveel betekent als ‘onbeperkte vrije expressie’. Dat doe ik met mijn magazine: ik schrijf wat ik wil en hoe ik het wil. Voor vrouwen zoals ik: stoer, ondernemend en ambitieus. Artikelen die inspireren en motiveren, maar ook lekker luchtige blogs. Daarnaast zet ik andere business babes in het zonnetje met de interviews in ‘Talk‘. Daar krijgen zij de mogelijkheid om aan de buitenwereld te laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Wat ik nog meer wil doen met LIB lees je verderop in dit artikel, maar eerst: hoe is het allemaal begonnen?

Hoe het allemaal begon

vrouwen laten shinen
Deborah: Wie is LIB?

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Hard werken is er bij mij en mijn zusje ingestampt: niet aanstellen en doorgaan! Ik heb naast school altijd meerdere baantjes tegelijk gehad en ook meerdere bedrijven naast mijn jobs in loondienst. Inmiddels onderneem ik al 20 jaar. Jep, zo oud ben ik dus al :)
Bij mijn laatste werkgever heb ik ontslag genomen zonder concreet plan voor de toekomst. Ik ging van een comfortabel leven met geld genoeg naar een onzekere financiële situatie. Ondanks dat, heb ik geen spijt van mijn keuze om helemaal opnieuw te beginnen en 100% voor het ondernemerschap te gaan.

Helemaal opnieuw beginnen

Op het moment dat ik besloot om ontslag te nemen was ik hélemaal klaar met de mannenwereld waar ik me in begaf. Mijn topbaan in de financiële wereld kostte me ontzettend veel energie. Als je de enige jonge vrouw bent tussen de oude, grijze mannen dan val je op. Iedereen wil iets van je. Het gevolg was dat ik na mijn lange werkdagen ook nog meerdere keren per week op netwerkborrels, sjieke diners en zakenlunches te vinden was. Nee zeggen was ik toen nog niet goed in en bovendien ben ik een ambitieus type, dus alle kansen om mezelf te profileren greep ik aan. Ik was nooit thuis en altijd aan het werk.

Dat breekt je op een gegeven moment op natuurlijk. Ik had geen zin meer in de zoveelste oestermiddag en champagneproeverij met een fake smile. Die dure leaseauto en dat dikke salaris konden me gestolen worden. Als ik maar rust kreeg en iets kon doen wat ik écht leuk vond. Ik zei nee tegen een nóg betere baan die ik aangeboden kreeg met een jaarsalaris van € 125.000 (!) om een beautysalon te beginnen.

Vallen, opstaan en weer doorgaan

Sommige mensen weten al vroeg wat ze precies willen in hun leven. Anders zijn net als ik en moeten nog ontdekken wat bij ze past. Vallen, opstaan en weer doorgaan. Het is geen ramp als dingen niet lukken zoals je gepland had. Ook van mislukkingen leer je enorm veel. “Hoe meer je probeert, hoe meer je leert,” zeg ik altijd maar. Mijn filosofie is dat je alles in je leven minimaal één keer moet hebben gedaan, try before you die! Ik heb wat gekke dingen gedaan zeg…. Maar het resultaat is wel dat ik mezelf heel goed ken. Ik kan je precies mijn goede en slechte eigenschappen vertellen, waar ik goed in ben en wat juist een ramp voor mij is.

Stress, stress, stress

Ambitieus typje, dat zei ik al, dus die beautysalon groeide in een paar jaar uit tot drie vestigingen, een opleidingsinstituut en een beautywinkel. Met 9 man personeel liep ik de hele dag te rennen en te vliegen om alles in goede banen te leiden. Stress, stress en nog meer stress. Ik ben namelijk wel een goede ondernemer, maar geen goede manager.

De salon bestaat nog steeds, maar ik heb het roer inmiddels omgegooid. Zonder stress dit keer en zonder mezelf helemaal over de kop te werken.  Ik werk er nog maar met één personeelslid, neem veel meer rust en besteed steeds meer tijd aan LIB.

vrouwen laten shinen

Doen wat je leuk vindt

Tegenwoordig werk ik dus voornamelijk als contentmaker met mijn eigen digitale magazine voor ambitieuze vrouwen. Ik schrijf over werk, financiële zaken, beauty en lifestyle en probeer hiermee bijzondere onderwerpen of invalshoeken aan te snijden. Dingen die ik zelf graag wil lezen als ambitieuze vrouw. Een magazine voor dromers en doeners. Stoere vrouwen die weten wat ze willen. Artikelen met diepgang, maar ook een flinke dosis humor. Interviews met inspirerende vrouwen, maar ook de beste beautytips. De leukste hotspots en places to be, maar ook aandacht voor je innerlijke zelf. For women who ROCK!

vrouwen laten shinen

Ik wil vrouwelijke ondernemers laten shinen!

Met LIB heb ik grote plannen. Want een magazine is natuurlijk hartstikke leuk, maar ik wil méér. Jonge workprofessionals helpen om hun dromen waar te maken, startende ondernemers behoeden voor fouten die ik zelf ook ooit heb gemaakt, en vrouwen met elkaar verbinden. Mijn eerste boek is bijna af en gaat binnenkort ‘op de markt’.

Daarnaast wil ik LIB uitbouwen tot een community waar je kunt leren, ontmoeten en inspireren. Hiermee wil ik zoveel mogelijk ondernemende en ambitieuze babes bereiken!

Meer lezen over mij en LIB?

Vind je het leuk om andere vrouwelijke ondernemers te zien shinen én wil je op de hoogte blijven van mij en LIB? Volg me dan op Facebook en Instagram!

Geef een reactie

%d