Life Listen

Vrouwelijke ondernemers die veel geld verdienen

The cold hard facts over vrouwen die veel geld verdienen! Lees dit shocking artikel, of beluister hem op Spotify.

Vrouwelijke ondernemers die veel geld verdienen, daar rust toch wel een taboe op. Het maakt mensen stiekem een beetje jaloers. “Waarom zij wel en ik niet?”, “Hoe kan het dat zij de ene na de andere klant binnensleept?”, en ook: “Wat doe ik in godsnaam fout?”. Maar wat we daarbij vergeten, is dat dingen soms anders lijken dan ze in werkelijkheid zijn… De waarheid is dat je jouw financiële positie of jaaromzet niet moet vergelijken met anderen. Want je kunt niet in hun portemonnee kijken. En of die succesverhalen wel kloppen? Dat is nog maar de vraag.

Je hoeft maar even te scrollen op social media en het materialisme vliegt je om de oren. Ondernemers met top omzetten, dure spullen, living large. Natuurlijk zitten er ondernemers tussen die echt veel succes hebben en daar leuk van kunnen leven. Maar er is ook veel ‘nepsucces’ te vinden en dat is niet altijd goed herkenbaar.

Geen zin om te lezen? Beluister het artikel hier!

Fake it until you make it

Zo zijn er tegenwoordig winkels waar je designerspullen voor een dagje kunt huren, fotostudio’s waarin een gedeelte van een privé jet is nagebouwd (voor al je first class selfies) en fotobewerkingsprogramma’s die logo’s van merken toevoegen. Fake it until you make it! Ook klopt het niet altijd wat mensen op social media vertellen. Stoer doen met hoge omzetten terwijl je in werkelijkheid droog brood eet is niet oké. En ik ken een aantal van deze mensen goed, dus geloof mij maar jij ze ook op Instagram voorbij hebt zien komen. Het punt is: geloof niet alles wat je ziet. En kijk vooral naar het verbeteren van jouw eigen financiële positie. Hier zijn wat feitjes die jou daarbij gaan helpen.

Vrouwen die veel geld verdienen: the cold hard facts

Op 1 januari 2021 stonden er maar liefst 2.078.716 bedrijven geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Opvallend is dat het aantal vrouwelijke ondernemers daarvan slechts 37% uitmaakt. Oftewel: op die datum waren er grofweg 770.000 vrouwen met een eigen zaak. En van die vrouwen is ongeveer 85% werkzaam in persoonlijke dienstverlening, waaronder kappers, schoonheidsverzorging en de zorg. Niet de allerbest verdienende branches. Slechts 2% van de vrouwen heeft meer dan 10 personen werkzaam in haar bedrijf. Bijna de helft van alle online ondernemers heeft een omzet van minder dan € 10.000,- per jaar. En van de fulltime ondernemers heeft zo’n 20% nog nooit een euro winst gemaakt. Shocking, right?!

Een omzet van 10K per maand

Er zijn dus maar héél weinig vrouwelijke ondernemers die veel geld verdienen, en dat terwijl ze oververtegenwoordigd lijken op social media. Het is blijkbaar vrij simpel om je succesvoller voor te doen dan je eigenlijk bent. Een tijdje geleden las je op Instagram veel over de beruchte 10K omzet per maand. Ik sprak hierover drie vrouwelijke ondernemers: wat vinden zij ervan en is dit bedrag wel realistisch? Hier vind je het artikel, de podcast en de video: Ben je pas écht ondernemer vanaf een omzet van 10K per maand?

Het overgrote deel van alle vrouwelijke ondernemers zal nooit echt veel geld verdienen, maar dat geldt óók voor hun mannelijke ‘collega’s’. Vrouw of man: een succesvolle ondernemer word je niet zomaar. Wanneer jij door je feed scrollt en alleen maar super succesvolle mensen tegenkomt, probeer dan te onthouden dat niet alles is wat het lijkt. Concentreer je liever op het verbeteren van je eigen money mindset. Hieronder een paar interessante artikelen vol handige tips!


Meer lezen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: