Feel

Voldoen aan verwachtingen? Bemoei je met je eigen zaken!

Leven volgens het ideaalplaatje: voel jij ook die druk? Dan is dit artikel voor jou!

Voldoen aan de hooggespannen verwachtingen van je familie, je vrienden en de maatschappij, wij vrouwen hebben er bijna allemaal last van. Er ligt natuurlijk ook behoorlijk wat druk op je. En laten we het maar helemaal niet hebben over de druk die jij jezelf oplegt. Steeds meer vrouwen komen in een burn-out terecht en dat heeft alles te maken met anderen pleasen, jezelf wegcijferen en in het gewenste plaatje willen passen. Ik kom het vaak tegen in mijn omgeving en op social media. Heb jij geen last van dit vrouwenprobleem? Heel goed! Maar ervaar jij wel problemen met het verwachtingspatroon van anderen? Lees dan snel verder!

Leven volgens het ideaalplaatje

Het ideale plaatje dat de meesten onder ons van jongs af aan hebben meegekregen is goed je best doen op school, een stabiele baan krijgen, een partner vinden en trouwen, een gezinnetje starten en een leuk sociaal leven hebben, oftewel: leven zoals de maatschappij het van je verwacht. Maar wat nou als dat ideaalplaatje helemaal niet bij je past? Als jij het ánders wil? Dan moet je behoorlijk sterk in je schoenen staan.

Als vrouw krijg je waarschijnlijk vroeg of laat te maken met vooroordelen. Bijvoorbeeld dat je kinderen wil en dan natuurlijk ook minder zult gaan werken. Dat je goed bent in het huishouden en alles thuis spic en span is. Dat je een zorgzaam type bent en droomt van een gezinnetje. Of dat jij als sociale vogel aan verjaardagen denkt, cadeautjes koopt en kaartjes stuurt. Je bent nou eenmaal een vrouw. Toch? 

Nou, laat ik je vertellen dat voor steeds meer vrouwen deze vooroordelen niet kloppen. Het zijn vooral ouderwetse denkbeelden die door de maatschappij op ons vrouwzijn worden geprojecteerd. Vrouwen krijgen meer en meer in de gaten dat ze niet per se hoeven voldoen aan de verwachtingen van anderen, en gewoon kunnen doen wat écht bij ze past. En dat botst. Want de omgeving is daar vaak nog niet klaar voor.

Voldoen aan verwachtingen? Deze vrouwen niet!

Voor dit magazine spreek ik veel verschillende vrouwen en wat ik leuk vind, is dat er steeds meer aandacht is voor diversiteit in de manier waarop zij hun leven inrichten. Niet meer klakkeloos doen wat er van je verwacht wordt, maar kiezen voor wat je zelf wil. Zo zie ik meer digital nomads, vrouwen die kiezen voor niet-traditionele relaties of gezinspatronen, vrouwen die durven opvallen in de massa en hun unieke zelf omarmen. Top! Ook in de media zie je deze vrouwen steeds vaker en ze inspireren ons met hun verhalen om óók onze eigen vrije keuzes te maken. Met LIB wil ik al deze vrouwen een podium geven. Heb jij een inspirerend verhaal dat je graag met anderen zou willen delen? Wil je andere vrouwen inspireren en motiveren? Laat van je horen! Stuur me een mailtje, dan neem ik snel contact met je op voor een interview!


Meer lezen?

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook interessant!

Geef een reactie

%d