Read

Libbie’s column: Voetfetish

Teennagels lakken, wie heeft dat ooit verzonnen? Een grappige column van Libbie over haar voetfetish!

Teennagels lakken, wie heeft dat ooit verzonnen?! Los van het feit dat voeten nou eenmaal niet de meest sexy onderdelen zijn van de menselijke anatomie, zijn voeten gewoon vies. En ze opleuken met een hip kleurtje op de nagels maakt ze echt niet sexier. Ik heb dus een voetfetish, maar dan in de omgekeerde zin van het woord. Voeten vind ik eng!

Van voeten krijg ik altijd de kriebels. Van andere mensen that is, want de mijne zijn natuurlijk poezelig. Als het slipper- en sandalentijd is ontwijkt mijn blik altijd de voeten die voorbij komen. Op eeltknobbels, schimmelnagels en hamertenen zit niemand te wachten. Een verbod op slippers lijkt me dan ook een heel goed idee. Hoef je ook niet meer je teennagels te lakken.

Je voeten een beetje leuk voor de dag laten komen is namelijk een hoop werk. Allereerst het knippen en vijlen. Dat is gewoon smerig om te zien. Let maar eens op als iemand zijn teennagels knipt. Je wordt nog net niet onthoofd door een messcherpe nagel die je om de oren vliegt. Dan volgt het eelt schrapen. Het is net zo vies als dat het klinkt. Eelt schrapen. Brrrr. Na je in allerlei bochten te hebben gewrongen zit die nagellak dan vervolgens altijd overal, behalve waar het moet. Maar hey, je moet toch iets?

Voetfetish

Zelf ben ik gezegend met de perfecte voet. Maat 37 en schattige teentjes die perfect op een rijtje staan. Alleen jammer dat die ooit gebroken teen (dubbelgeklapt tegen de hoek van de kast, auw!) na het uittrekken van die fabulous pumps gewoon in de vorm van de schoen blijft staan. Dan mag ik die teen zelf weer in de juiste stand duwen. Ook een beetje jammer dat mijn nagels door de vele jaren dansen op spitzen chronisch zijn ingegroeid. Altijd leuk, zo’n maandelijks chirurgisch ritueeltje om ze te lijf te gaan met tangen, mesjes en vijltjes. Als ik er zo over nadenk zijn mijn voeten eigenlijk helemaal niet zo perfect. Teennagels lakken dan maar. Dan lijkt het nog wat.


Meer lezen?

Deze Stories vind je waarschijnlijk ook leuk:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: