Life

Voel jij die money vibe?

Tijd is geld. En andersom! Ben jij money-efficient bezig?

Kijk eens om je heen: alle spullen die jij hebt waren ooit geld. En al dat geld was ooit vrije tijd. Hoe lang heb je moeten werken om die dure tas te kopen, 10 uur à € 25,00 (of wat jouw uurloon dan ook is)? Is het bezit van die tas het waard geweest om die 10 uur op je werk door te brengen? Of had je bij nader inzien liever 10 uur extra met je gezin, vrienden of hobby doorgebracht?

We staan er vaak niet zo bij stil, maar tijd is letterlijk geld. En andersom ook! Heb je weleens nagedacht hoe money-efficient jouw leven is ingericht? Waarschijnlijk niet. LIB laat je zien hoe je meer waarde uit jouw zuurverdiende geld én vrije tijd haalt!

Ga er eens goed voor zitten. Vind je dat je voldoende tijd hebt voor de dingen die jouw leven leuk maken? Genoeg tijd voor ontspanning? Voor je relatie of andere dingen? Is het antwoord ja, skip dan de volgende alinea en ga meteen door naar ‘Haal zoveel mogelijk waarde uit je geld’.

Stop met de ratrace

Niet voldoende tijd hebben om te genieten is ronduit shit. Natuurlijk moet er geld verdiend worden, maar er valt waarschijnlijk wel winst te halen door de tijd die je wél hebt effectiever te besteden. Ben je je er eigenlijk wel van bewust hoeveel tijd je weggooit aan social media bijvoorbeeld? Aan verplichtingen waar je eigenlijk geen zin in had? Aan het moeten voldoen aan het ideale plaatje voor de buitenwereld? Daar kun je wat aan doen!

Vanaf nu gaat jouw telefoon na een bepaalde tijd op ‘Niet storen’, laten we zeggen na 21.00 uur. Je hoeft niet altijd bereikbaar te zijn: dit is jouw me-time. Voortaan ga je nee-zeggen als je ergens geen zin in hebt en jouw aanwezigheid niet verplicht is. En je overleeft het heus wel als je ramen niet gezeemd zijn en je blouse niet gestreken is. Kom op, live a little! Let it go….

Haal zoveel mogelijk waarde uit je geld

Wanneer jij wél genoeg tijd hebt voor leuke dingen maar juist zoveel mogelijk waarde uit je geld wil halen, dan is het tijd dat je effectiever met je centjes omgaat. Schrap alle niet noodzakelijke uitgaven en zet jezelf op budget. Maak er een sport van om te bezuinigen! 

Vind je dat lastig? Bedenk dan dat alle kleine beetjes helpen. Iedere euro die je gedachteloos en zonder pardon achterlaat bij dat koffietentje, voor dat tijdschrift en die nieuwe spijkerbroek, had je ook kunnen gebruiken om méér geld van je geld te maken. Want geld maakt geld. Door te investeren!

Voel jij die money vibe?

Die dure koffie had je ook kunnen thuis kunnen drinken, dat tijdschrift had je niet echt nodig en spijkerbroeken had je al genoeg. Dat is al gauw 60 euro of meer die je efficiënter had kunnen gebruiken. Denk voortaan twee of drie keer na vóór elke aankoop, hoe klein ook. Besluit je de aankoop niet te doen, dan stort je het bedrag dat je bespaard hebt direct door naar je spaarrekening. Ook als het een heel klein bedrag betreft. Juist de kleine bedragen tikken flink aan. Door het direct op je spaarrekening te storten kun je het niet meer besteden aan iets anders. Maar dat had ook niet gekund als je die soja-caramel-latte wél had gekocht.

Na een maand maak je de balans op. Wat heb je kunnen sparen door voortaan niet meer klakkeloos geld uit te geven? Wat een bedrag hè! Daar kun je iets heel leuks mee doen, of nog beter: word HOT! 
(Hoe je Happy, Opportunity-Rich en Time-rich wordt lees je hier: Ben jij al HOT? Of check dit artikel eens om je kapitaal te laten groeien: Passief inkomen: geld verdienen met niets doen)

Voel jij die money vibe al? Hoe je nóg meer kunt genieten van je tijd en geld lees je in de volgende boeken. Aanraders om erbij te pakken als je weer even een money-reminder nodig hebt!

THINK AND GROW RICH

voel jij die money vibe
Voel jij die money vibe?

MONEY PLANNER

voel jij die money vibe

Meer lezen over money?

Deze artikelen over geld verdienen, investeren en succes vind je waarschijnlijk ook tof om te lezen:

Geef een reactie

%d