Talk

Vitamine P zorgt voor zelfvertrouwen

Joyce de Haan-van Asselt heeft een heel bijzonder bedrijf: zij richt zich op het overwinnen van angst en het opbouwen van (zelf)vertrouwen, zowel bij mensen als paarden. Dit is haar verhaal.

Met Vitamine P zorgt Joyce de Haan-van Asselt voor zelfvertrouwen. Ze helpt ervaren ruiters die hun paard beter willen leren begrijpen, angstige ruiters die weer met een lekker gevoel op een paard willen zitten, maar doet ook coaching van mensen die helemaal niets met paarden hebben. “Paarden zijn een fantastisch hulpmiddel bij activiteiten van bewustwording en patronen doorbreken. Waarom doet het paard wat het doet, en waarom doe jij wat je doet? Daar help ik mensen bij.”

Opgaan in het moment

Met instructie, begeleiding en training focust ze zich op de bijzondere band tussen mens en paard. “De natuur in met je paard en volledig opgaan in het moment is een onbeschrijfelijk gevoel. Ik help mensen dit gevoel terug te vinden als ze het zijn kwijtgeraakt. De hectiek van de dag achter je laten, niets doet er mee toe, heerlijk! Ik gun het iedereen om dit gevoel te ervaren.”

Bekijk jezelf door de ogen van een paard

Joyce heeft een enorme passie voor paarden én mensen: “Door de jaren heen merkte ik dat er heel veel verschillende manieren zijn om mensen en paarden nieuwe dingen te leren. Paarden zijn heel gevoelig voor de stemming en emoties van mensen, daar ben ik me verder in gaan verdiepen. Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen en paarden elkaar beter begrijpen? Hoe komen ze lekkerder in hun vel te zitten en welke invloed hebben ze op elkaar? Daarmee bezig zijn is zo ontzettend tof en interessant! Dat wilde ik graag met anderen delen.”

Moet passie ondernemen

Joyce rolde ‘als vanzelf’ de ondernemerswereld in. Ze vertelt: “Ik kom uit een ondernemersgezin en vond het van jongs af aan al leuk om te kijken hoe ik geld kon verdienen. Ook vond ik het leuk om dingen te organiseren en mijn kennis te delen. Met paarden als grote passie was het dus niet verrassend dat ik daar iets mee wilde doen.” Haar bedrijf Vitamine P voor meer zelfvertrouwen, is het resultaat.

“Mijn eigen paard Philo is mijn inspiratiebron en mijn collega!” – Joyce de Haan-van Asselt

Philo, mijn grootste inspiratie

“Mijn paard Philo heb ik als jong paard gekocht en hij bleek heel gevoelig en angstig te zijn. Het was elke keer weer een uitdaging om uit te vinden wat werkte en wat niet. Steeds nieuwe dingen proberen, leren en groeien. Mijn trainingen, filmpjes en blogs zijn gebaseerd op wat ik met hem heb meegemaakt, of waar ik door hem over nadenk. Ik werk samen met Philo tijdens sessies paardencoaching. Inmiddels is hij hartstikke dapper geworden en mag hij als begeleider mee bij buitenritten met angstige ruiters of angstige paarden. Philo is mijn grootste inspiratie!”

Hoogtepunt Vitamine P

Het hoogtepunt in haar ondernemerscarrière is de publicatie van een artikel in Psychologie Magazine over een heel mooi traject dat Joyce met een klant heeft doorlopen. “Dat zo’n bekend blad interesse had in mijn werk vond ik heel bijzonder.”

Tip van Joyce voor startende ondernemers

“Laat je niet meeslepen of afleiden door wat anderen doen of zeggen. Dat het voor een ander (niet) werkt, wil niet zeggen dat dit voor jou ook zo is. Dat is juist het fijne aan ondernemen; je mag volledig je eigen pad bepalen. Je kan een stukje buiten de gebaande paden gaan, een stukje pad meepakken met een ander, terugwandelen, even uitrusten en genieten, hopeloos verdwalen of gewoon een heel nieuw pad maken! Zo lang je onderweg jezelf maar niet kwijtraakt.”

Meer lezen over inspirerende business babes?

Geef een reactie

%d