Work

Videobellen! Simpele trucjes om er beter uit te zien op Zoom

We bellen steeds vaker met ons gezicht in beeld. Hoe kom je zo goed mogelijk op camera?

Videobellen is een bitch, maar met deze trucjes ziet iedereen er beter uit op Zoom! Kende je deze handige tips bijvoorbeeld al?

Videobellen met Zoom: de trucjes!

Links onderaan bij ‘Stop Video’ zie je een pijltje naar boven. Klik hierop en kies vervolgens voor ‘Video Settings’. Nu kun je bij ‘Touch up my appearance’ het schuifje naar rechts zetten. Dit is een mooie natuurlijke filter die je er nét wat frisser uit laat zien. Handig als je bij die ochtendmeeting je eerste bakkie koffie nog niet hebt gehad. You’re welcome!

Er beter uitzien tijdens het videobellen in 5 stappen

Kies de juiste belichting

Zorg voor een goede belichting, daar wordt iedereen knapper van! Plaats je laptop niet op tafel, maar op een stapel boeken. Wanneer je iets omhoog moet kijken heb je de juiste hoogte te pakken. Kantel het scherm vervolgens een beetje naar beneden zodat de camera op je ogen gericht is. Onderkin, be gone.

Gebruik een extra lamp

Achter je scherm zet je een schemerlamp, of als je het professioneler wil aanpakken, een ringlamp. Wanneer het licht recht van voren komt heb je minder last van vervelende schaduwen, en o ja: wallen. Een andere optie is een lamp schuin achter je scherm plaatsen waarbij je je beste kant uitlicht. Maar wat je ook doet, ga nooit onder een plafondlamp zitten. Dat is een Zoom no no. Ook niet doen: een te felle lamp neerzetten of met je rug naar het licht gaan zitten.

Weg met de zon

Je voert je Zoom call liefst niet vlakbij een raam, en zeker niet als het buiten heel erg zonnig is. Het creëert harde schaduwen op je gezicht en met een beetje pech zit je de hele tijd met je ogen te knijpen. Not a good look.

Een A4-tje voor een mooie glow

Je ziet er het meest gezond uit als je tafelblad licht van kleur is. Een simpel A4-tje is prima, maar het kan ook een wit tafelkleed of een handdoek zijn. Wel even checken dat het niet in beeld te zien is natuurlijk! Wit reflecteert het licht en dat geeft je een natuurlijke glow.

Kijk niet naar jezelf!

Kijk in de lens en niet naar jezelf. Ik weet, de verleiding is groot, maar het ziet er erg vreemd uit voor de persoon aan de andere kant. Wen jezelf aan om recht in de camera te kijken.

Welke outfit trek je aan op Zoom?

  • Donkere kleuren benadrukken blauwe kringen, vermoeidheid en wallen. Trek dus liever niet je favoriete zwarte trui aan tijdens je Zoom call. Wil je toch zwart dragen? Combineer het dan met een lichte sjaal, een jasje in een lichte kleur of sieraden die het licht reflecteren.
  • Beeld is tweedimensionaal en dat in combinatie met belichting zorgt ervoor dat je make-up veel minder zichtbaar is. Een beetje extra blush of mascara mag best.

De achtergrond: do and don’ts van het videobellen

Het spreekt voor zich, maar die stapel afwas en rondslingerende kleding hoeven niet in beeld. Kies een rustige achtergrond: een lichte wand met een kast en een plantje bijvoorbeeld. Vermijd enorm afleidende prints en hele felle kleuren als je gaat videobellen op Zoom.


Meer lezen?

Vond je dit artikel handig? Dan zijn deze artikelen voor jou ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

%d