Talk

Versterk jouw merk met Kirsten

Kirsten neemt je mee op haar ondernemersavontuur, vertelt over de start van haar bedrijf en geeft handige tips. Een echte ondernemer met lef!

Versterk jouw merk! Kirsten Lofers Adema weet precies hoe ze dat moet aanpakken. Met Het Branding Bureau biedt ze een oplossing voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien, maar niet precies weten waar te beginnen. Ze helpt (startende) ondernemers een ‘sterkmerkstrategie’ te bepalen, en begeleidt hen vervolgens van A tot Z met onder andere de huisstijl, video’s, social media, een website of een personal branding fotoshoot. In dit interview leer je meer over Kirsten en haar passie voor ondernemen!

Vertel over jouw ondernemersavontuur

Kirsten: “Ik ben tijdens mijn studie Communicatie een aantal jaar actief geweest als blogger onder mijn persoonlijke merknaam ‘Girlontherun’. Dit was nog in de tijd dat blogs in opkomst waren (rond 2012). Mijn blog trok al gauw 30.000 unieke bezoekers per maand die over mijn hardloopavonturen kwamen lezen. Tijdens mijn studie ging ik heel het land door voor samenwerkingen met grote sportmerken, deed ik interviews voor kranten en lokale televisie en bezocht ik een hoop toffe events. Ik ontmoette zoveel leuke en inspirerende mensen in die tijd! 

Toch besloot ik eerst werkervaring op te doen door in loondienst te gaan. Mijn fulltime baan was niet langer te combineren met het bloggen. Toch bleef het ontzettend kriebelen om zelf te ondernemen en mijn eigen passies na te jagen in plaats van ‘iemands anders droom’ waar te maken.”

Je baan opzeggen en all-in gaan

“In september 2019 richtte ik samen met Denise Bosma ‘Het Influencer Bureau – HIB’ op. Hiervoor sprongen we beide in het diepe door onze banen op te zeggen en all-in te gaan. Een bedrijf waar ik tot op de dag van vandaag ontzettend trots op ben. Al gauw kwam echter het besef dat ik uiteindelijk niet alleen aan deze kant van de markt wilde opereren, maar juist ondernemers wil helpen om hun eigen merkstrategie overal op orde te krijgen. Je kunt namelijk een geweldige marketingcampagne neerzetten voor jouw bedrijf, maar als jouw branding in de basis niet helemaal klopt, dan haal je er niet het maximale resultaat uit. Dit was de start van Het Branding Bureau in 2020.”

Een ondernemer met lef!

Versterk jouw merk
pics by Zout Fotografie
Versterk jouw merk met Kirsten

“Mijn hart ligt bij het bepalen van de juiste positionering van een bedrijf. Door persoonlijke 1-op-1 gesprekken achterhaal ik de brand values van bedrijven en breng dit in lijn met de visie van de ondernemer. Een merk from scratch opbouwen of na een aantal jaar rebranden, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Via HBB (Het Branding Bureau) help ik merken te versterken.”

Meer lezen over Kirsten?

Het Branding Bureau
website / instagram / linkedin

Ondernemen met lef
website / instagram / podcast

Wie of wat inspireert jou het meest?

“Ik raak ontzettend geïnspireerd door boeken. Mijn bijbel is het bekende boek ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill, maar mijn boekenkast staat vol met boeken. Van autobiografisch (Becoming – Michelle Obama), wetenschappelijk (Durf te leiden – Brené Brown & Thinking, Fast & Slow – Daniel Kahneman) tot merkstrategie boeken (The Brand Gap – Marty Neumeier & How brands grow – Byron Sharp). 

Daarnaast haal ik inspiratie uit het contact met andere ondernemers en vakexperts. Ik ben altijd benieuwd welke stappen zij hebben ondernomen om te staan waar ze nu staan. Hoe leuk is het wanneer je met andere ondernemers praat over ambities en doelen, en je een paar jaar later ziet dat het ze is gelukt. Dat vind ik echt heel gaaf! Hierdoor voel jij je onderdeel van hun succes, je leeft met ze mee en bent eigenlijk net zo blij voor hen als zij voor zichzelf.”

Kirstens hoogtepunt dit jaar

“Lang dacht ik dat ik de combinatie van ondernemen & moederschap beter maar even uit kon stellen. Inmiddels ben ik bijna 6 maanden zwanger en vind ik deze combinatie juist heel erg motiverend! Dat ik nu met een kleine meid in mijn buik mijn bedrijf verder uitbouw. Hoe bijzonder is dat? Hierbij gaat ook wel heel veel dank en liefde uit naar mijn lieve vent die ontzettend veel voor me doet, waardoor ik mijn onderneming voort kan zetten en niet hoef in te dammen met mijn ambities. Het zal absoluut nog een uitdaging worden straks, maar het voelt alsof we daarin een juiste balans hebben gevonden en dat is voor dit jaar toch echt mijn persoonlijke hoogtepunt.”

Versterk jouw merk met lef

“Ik ben op dit moment mijn nieuwe platform aan het lanceren: Ondernemen met lef. Ik denk namelijk dat iedere ondernemer een gezonde dosis lef (nodig) heeft. Als ondernemer moet je bereid zijn al je schepen achter je te verbranden, de sprong in het diepe te wagen. Je geeft in het begin vaak veel zekerheid op. Angst is onvermijdelijk, maar de kracht zit in het ombuigen van deze angst naar oerkracht.

Ik ken geen ondernemers die geen angst kennen. Juist door uit je comfortzone te stappen ga je groeien. Ik denk dat iedereen die een bepaalde diepgewortelde passie heeft en daar graag zijn of haar werk van wil maken, een succesvolle ondernemer kan worden. Dat stukje lef is fijn als dat al in je karakter zit, dat scheelt je een hoop kopzorgen, maar is gelukkig ook goed te trainen!”

Musthave eigenschappen voor ondernemers

“Ik heb ontzettend veel boeken gelezen over mindset en persoonlijke ontwikkeling. Je zult versteld staan hoe krachtig je denkwijze is voor de successen die je behaalt. Of de successen die je dus niet behaalt, omdat je mindset niet klopt. Ik krijg regelmatig uit mijn omgeving te horen: hoe doe je dat toch? Al die dingen combineren? Geloof mij: ik heb ook mijn uitdagingen (combineren van mijn eigen bedrijf en het aankomend moederschap) en ken ook grote onzekerheden (ben ik goed genoeg, wat zal een ander hiervan denken etc.), maar ik laat ze mij niet verlammen.

Door bewuste oefeningen denk ik zoveel mogelijk positief en zoek ik actief naar oplossingen. Ik geloof er sterk in dat als ik het grotere plaatje voor ogen hou, de dingen vanzelf op hun plek vallen. Soms doodeng, maar tot nu toe werkt het altijd! Dat wil ik startende ondernemers meegeven.

En daar wil ik graag dankbaarheid aan toevoegen. Want een sterke mindset helpt je flink op weg, maar zonder dankbaarheid ga je een keer flink op je bek. Dankbaarheid zorgt ervoor dat je dingen in perspectief plaatst en regelmatig stil staat bij gebeurtenissen en successen. Zonder dankbaarheid verander je denk ik in een ondernemer die een onrealistisch beeld schetst van de werkelijke situatie, en komt karma je op een dag inhalen. Dankbaarheid maakt je een fijner persoon en zorgt er ook voor dat je je minder laat leiden door tegenvallers.”

Meer lezen over vrouwelijke ondernemers?

Als je dit interview ‘Versterk je merk met Kirsten’ interessant vond, dan zijn deze artikelen vast ook helemaal jouw ding:

Geef een reactie

%d