Life

Heb jij hetzelfde probleem als ik? Versla het algoritme!

Lees dit wanneer je wanhopig wordt van het zoeken naar hulp voor je bedrijf op Google!

Heb jij dat ook? Dat je iemand zoekt om je business op een bepaald gebied te verbeteren, maar je gewoon niet weet waar je moet beginnen met zoeken? Het internet en Instagram staan vol met ondernemers die allemaal beloven dat zij de beste keus voor je zijn. Maar je weet niet of dat echt zo is. Misschien hebben ze veel geld betaald om door het algoritme beter getoond te worden en mis je daarom een andere ondernemer die veel beter past bij wat je zoekt. 

Want het is nog steeds zo: wie betaalt, bepaalt. Facebook, Instagram, Google en andere social media platforms draaien nou eenmaal op advertenties. En wie daar niet aan meedoet, valt al snel buiten de boot. 

De zoektocht naar hulp voor je bedrijf

Dit was exact het probleem waar ik mee worstelde. Voor mijn online magazine heb ik regelmatig de hulp van andere bedrijven nodig. Fotografen bijvoorbeeld, maar ook content creators en inspirerende ondernemers die ik mag interviewen. Maar waar ik moest beginnen met zoeken: geen idee. Google was mijn eerste keus, maar al snel werd ik overweldigd door al het aanbod. Zelfs een beetje geïrriteerd omdat ik me door honderden zoekresultaten heen moest worstelen die duidelijk niets te maken hadden met wat ik zocht. 

Instagram en Facebook groepen dan maar? Want daar zat vast wel dé ondernemer tussen toch? Maar ook daar liep ik vast. DM’s en privé berichten vlogen me om de oren. Urenlang klikken op berichtjes, klikken op website links en profielen bekijken om de juiste persoon te vinden. Die persoon die niet alleen goed is in wat ze doet, maar ook past bij de tone of voice van mijn magazine. En dat bleek toch iets lastiger dan gedacht. Hier had ik echt geen tijd voor.

Versla het algoritme!

Hoe handig zou het zijn als je maar op 1 plek hoeft te zoeken? Waar het algoritme van de zoekmachines en social media geen kans heeft? En waar je ondernemers snel en op een persoonlijke manier kunt leren kennen? Ik dacht na over een oplossing, en ik denk dat ik hem heb gevonden! 

In de afgelopen weken bouwde ik mijn eigen platform. Een afgeschermde plek waar je ondernemers op basis van hun expertise kunt filteren en meteen een voorproefje krijgt van wat ze voor je kunnen doen. In één oogopslag duidelijk of ze bij jouw bedrijf passen, super handig! 

Laagdrempelig contact met ze leggen, portfolio’s bekijken, reviews lezen: ook geen probleem. Een nieuw soort community, maar dan specifiek gericht op vrouwelijke ondernemers. Ondernemerdating zonder het ‘daten’. En het algoritme waar we allemaal zo’n last van hebben? Zero chance. 

Lancering en een feestje

Dát en nog veel meer lanceer ik op 1 juni. En omdat een lancering een feestje verdient heb ik iets leuks voor jou, gewoon omdat het kan!

Ik geef vandaag een levenslang VIP account weg aan 10 vrouwelijke ondernemers die zich in mijn tekst hierboven herkennen. Laat me weten of jij hier kans op wil maken!


Meer lezen?

Wil je meer tips om de zichtbaarheid van je bedrijf te verbeteren? Lees dan vooral deze artikelen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: