Talk

Van dromen naar ondernemen in foto & fashion

Deze twee vrouwelijke ondernemers hebben beiden hun dromen gevolgd; Gina als fotografe en Kanar met een eigen kledinglijn. Laat je inspireren door hun verhaal!

Van dromen naar ondernemen: Gina en Kanar deden het! Ze besloten alleen nog maar te doen wat ze écht leuk vinden en daarin een bedrijf te starten. Hoe ze tot hun beslissing kwamen, waar ze tegenaan liepen als startende ondernemer en wat ze tot nu toe hebben bereikt lees je in dit interview.

Business babes BIO

Gina: “Ik ben freelance fotografe en richt mij vooral op product, business en lifestyle/portret fotografie met Lovina Visuals. Daarnaast zit ik ook nog in loondienst bij Blackstone Footwear, waar ik de volledige fotografie en marketing voor doe én heb ik een fotostudio samen met mijn broer in Rotterdam.”

van dromen naar ondernemen
Gina de Vries – Lovina Visuals
van dromen naar ondernemen
Kanar Ahmad – Five Foot Two Fashion

Kanar: “Ik ben recent een eigen kledinglijn gestart met focus op de kleinere vrouw: Five Foot Two Fashion. Het idee is ontstaan vanuit een eigen probleem en frustratie. Als je niet zo lang bent is het altijd een uitdaging om bijvoorbeeld een broek te vinden die past zonder dat het 20 cm te lang is. Daarnaast is het ook een duurzaam merk. Momenteel heb ik een aantal jeansmodellen in de webshop en mijn droom en doel is om dit uit te breiden naar een complete kledinglijn.”

Dromen… en dan gaan ondernemen

Gina: “Een paar jaar geleden besloot ik dat ik alleen nog maar dingen wilde doen die ik écht leuk vond, fotograferen dus! Ik ben opdrachten op gaan pakken voor de zakelijke markt: denk aan productfotografie, bedrijfsfotografie, zakelijke portretten in lifestyle setting en fotografie voor social media. Uit mijn privé omgeving kreeg ik ook steeds meer de vraag naar portretten en daarom besloten mijn broer (die dezelfde passie heeft als ik) en ik ruim een jaar geleden om samen een studio te beginnen. Studio Five is nu ruim een jaar een feit en dat loopt ook steeds beter! Nu ben ik zo’n 4 jaar verder en ben ik alleen nog maar met fotografie bezig.”

Kanar: “Een paar jaar geleden kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Ik ben toen heel erg gaan reflecteren op mijn leven en besloot toen ook om bepaalde zaken compleet anders te gaan doen. Werk was daar één van. Ik heb toen alle moed bij elkaar verzameld en die eerste stap gezet naar een eigen onderneming en kledinglijn. Dat was al heel lang een droom, maar ik heb nooit eerder die stap durven zetten omdat ik totaal geen fashion achtergrond heb.”

Wie of wat inspireert jou het meest als ondernemer?

Gina: “Ik raak onwijs geïnspireerd door fotografen die 100% voor hun passie durven gaan en die uiteindelijk volledig zelfstandig zijn. Dit is een stap die ik nog niet heb durven nemen, maar wat op een dag zeker gaat gebeuren.”

Kanar: “Voordat ik begon kreeg ik het boek ‘Start something that matters’ van Blake Mycoskie kado van een vriendin. Blake is de founder van het schoenenmerk TOMS. Zijn verhaal heeft mij heel erg geïnspireerd en is ook een van de redenen geweest waarom ik uiteindelijk ook via mijn onderneming wil bijdragen aan een betere wereld, en wil investeren in duurzame projecten en goede doelen in de toekomst. Vooral door verhalen lezen van startende ondernemers en/of mensen met een bijzondere missie raak ik altijd heel erg geïnspireerd.”

Van dromen naar ondernemen

Gina: “Het grootste hoogtepunt als ondernemer tot nu toe is toch wel de dag dat ik de sleutel kreeg van mijn fotostudio. Toen werd het tastbaar.”

Kanar: “Een paar maanden geleden ben ik eindelijk live gegaan met mijn webshop. Dit was een ontzettend emotioneel en trots moment voor mij. Vanwege corona was het meer dan 6 maanden uitgesteld, maar toen dat moment eindelijk daar was en de eerste bestelling binnenkwam was het heel onwerkelijk en super leuk!”

“There is no failure, only feedback” – Kanar Ahmad

Advies aan startende ondernemers

Gina: “Ik denk dat je als ondernemer over verschillende sterke eigenschappen moet beschikken, maar doorzettingsvermogen is wat mij betreft de belangrijkste. Het is heel makkelijk om op te geven, maar doorgaan in zware tijden vergt een hoop doorzettingsvermogen en dat kan best een uitdaging zijn.”

Kanar is het met haar eens: “Ik denk ook dat één van de belangrijkste eigenschappen toch wel doorzettingsvermogen is en altijd in jezelf en/of je product blijven geloven.”

Gina: “Wat ik startende ondernemers verder wil meegeven is: Wees zeker van jezelf, heb vertrouwen in wat je doet en laat je niet gek maken door naar anderen te luisteren. Iedereen is anders en wat voor de één werkt, hoeft niet per definitie voor de ander te werken. Daarnaast is het belangrijk om jezelf echt als ondernemer te zien. Jouw omgeving doet dit namelijk niet zo snel en gaat er vaak vanuit dat je dingen voor hen als vriendendienst wilt doen omdat ‘je het toch leuk vindt wat je doet?!’. Dat is wat ik een nadeel vind aan ‘van je hobby je werk maken’.”

Kanar: “Ik zou elke startende ondernemer willen waarschuwen om niet te lang ‘in je hoofd’ te blijven of te lang in je onderzoeksfase te blijven hangen. Ondernemen betekent vooral doen en risico’s nemen. Ik heb de fout gemaakt om aan het begin te veel tijd te besteden aan onderzoek doen en te veel na te denken in plaats van het gewoon te doen. Onderzoek doen en nadenken over wat je wil gaan doen is absoluut belangrijk, maar dat kan soms betekenen dat je te lang in die fase blijft hangen en geen actie onderneemt. Uiteindelijk leer je toch het meest van vallen en opstaan.”

Meer lezen over deze business babes?

Gina de Vries
Lovina Visuals

website / facebook / instagram / linkedin

Kanar Ahmad
Five Foot Two Fashion

website / facebook / instagram

Nog meer inspiratie!

Ook deze vrouwelijke ondernemers gingen van dromen naar ondernemen. Lees hier hun inspirerende interviews!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: