Hotspot

The Streetfood Club, nieuw in Breda!

Ben jij al geweest bij deze nieuwe hotspot?

Nieuw in Breda: The Streetfood Club! We hebben er heel lang op moeten wachten, en afgelopen weekend mocht ik -eindelijk- een kijkje nemen bij de grand opening. Is het de moeite waard om te gaan eten, drinken en dansen? Lees hier mijn eerlijke review.

Lang gewacht!

Al in januari 2020 werd aangekondigd dat The Streetfood Club zich in Breda zou vestigen. Corona en de monumentenstatus van het pand gooiden echter roet in het eten. Leuk feitje: dit nieuwe restaurant is gevestigd in het oude Grand Theatre. Hier fietste ik vroeger elke dag langs op weg naar school, én ging ik voor het allereerst in mijn leven naar de bioscoop. Jeugdherinneringen dus! Ik was daarom heel benieuwd wat The Streetfood Club van dit prachtige pand gemaakt heeft.

The Streetfood Club Breda
foto van thestreetfoodclub.nl

De uitnodiging voor de opening zei: kom op tijd! Dus om 20.11 uur arriveerden we op het Van Coothplein… om vervolgens een rij te zien die helemaal tot de C&A (!) reikte. Gelukkig zat de stemming er goed in en hadden de meeste mensen zich aan de dresscode gehouden (dress up and mask up). Ook werd er een showtje weggegeven in de stijl van een Braziliaans carnaval, met danseressen en opzwepende muziek. Tof! Gelukkig werd de rij snel korter en een half uurtje later liepen we het terrein van The Streetfood Club op.

Binnenin The Streetfood Club Breda

The Streetfood Club Breda
foto van thestreetfoodclub.nl

Wat meteen opviel: de nieuwe ramen en deuren aan de linkerkant. Hierdoor heb je vanuit het terras direct toegang tot de grote zaal. Laat ik je meenemen op een rondleiding door het pand, te beginnen bij dit pronkstuk van deze hotspot. In de grote zaal vind je een mega bar in het midden, dj booth, Gaudi like balkons, tropische muurschilderingen en helemaal achterin de open keuken. Achter de vroegere entree zit een Candy Shop, met lekkere desserts en vers ijs (pandan smaak!). Via de foyer en prachtige, originele art deco trap uit de jaren twintig loop je langs gezellige hoekjes waar je wat meer privé kunt eten. Ook is er een aparte ruimte die je af kunt huren voor partijen, bruiloften en babyshowers. Uiteindelijk kom je uit op het grote balkon met uitzicht op de grote zaal. Grote verrassing hier: een bar in een heuse luchtballon!

The Streetfood Club Breda

Hysterische explosie van kleur

Zoals we gewend zijn van The Streetfood Club in Utrecht is de inrichting vrij hysterisch: een explosie van kleuren, materialen  en gekke details. Heel tof gedaan! Je kijkt je ogen uit en ontdekt steeds nieuwe dingen. So far so good. Maar hoe zit het met het eten? En nog belangrijker; de cocktails?

Eten en drinken in The Streetfood Club Breda

Tijdens de opening werden er hapjes geserveerd die ook op de kaart te vinden zijn: duck gyoza, spring rolls, shrimp toast, ceviche, kleurrijke kroepoek en tostada atun. Vooral die laatste was ontzettend lekker: een krokante tortilla met verse tonijn, avocado, mango, chipotle mayo en smoked jalapeño. Yum! Zout, fris en pittig tegelijk. Aan de bar konden we tijdens de opening een beperkte selectie aan cocktails bestellen, waarvan ik Twice the Spice het lekkerst vond (rum, perziklikeur, Licor 43, ginger ale). Maar er was toch een tegenvaller…

De cocktails werden niet ter plekke geshaket, maar simpelweg in een glas gegoten. De Pornstar Martini komt kant-en-klaar uit een tap mét schuim, net zoals je bier kunt tappen. Passievruchtje erop en klaar. Dat vond ik jammer: bij een cocktailbar verwacht je een ‘showtje’ en verse ingrediënten. Wellicht hebben ze dit alleen voor de opening op deze manier gedaan om lange wachtrijen te voorkomen (het was super druk!). Dat hoop ik in ieder geval. 

Ook het balkon bovenin vond ik minder geslaagd. De luchtballon met bar ziet er geweldig uit, maar de rest van het balkon: mwah. Niet zo sfeervol. De grote zaal met de Gaudi balkons is wat dat betreft veel leuker aangekleed. Ik zou je daarom aanraden om hier plaats te nemen als je lekker wil eten en borrelen. Wil je wat rustiger zitten? Dan zijn er intiemere plekjes in de buurt van de art deco trappenhal. 

The Streetfood Club Breda
foto van thestreetfoodclub.nl

Ben jij al bij deze nieuwe hotspot geweest?

The Streetfood Club Breda

Vanwege de enorme drukte zijn bepaalde details van de inrichting me ongetwijfeld ontgaan. Dus ga ik binnenkort terug om de kaart uitgebreid te testen en de sfeer te proeven tijdens een ‘normale’ avond. Ik ben benieuwd!

Het heeft alles in huis om de nieuwe hotspot van Breda te worden en ik denk dat heel wat bestaande horeca in Breda de komst van The Streetfood Club vrezen… En terecht :)

Ben jij er al geweest? Doen!

The Streetfood Club
Van Coothplein 17b, Breda
website

Mensen van The Streetfood Club, als jullie dit lezen: nog een tip! Er is (nog) geen aparte Instagram voor de vestiging in Breda, alleen een hashtag (#tsfcbreda). Hiermee zag ik tijdens de opening veel mensen struggelen; er viel namelijk niets te taggen. Toch jammer.


Meer lezen?

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook leuk!

%d bloggers liken dit: