Read

Telefoonangst! Mij nie bellen

Ik heb een gruwelijke hekel aan bellen! Lees hier waarom.

Telefoonangst, steeds meer mensen hebben er last van. Met name de jongere generatie bedoel ik. Appen heeft de voorkeur, met als tweede optie: mailen. Maar die iPhone gebruiken waar ie oorspronkelijk voor bedoeld is (bellen), ho maar. I get it. Ik hou namelijk ook niet van bellen! En jij?

Geef mij maar appen of mailen

Mijn persoonlijke redenen om liever niet te bellen? Op nummer 1: je kunt het gesprek niet teruglezen. Afspraken die je in een telefoongesprek hebt gemaakt? Wanneer was het nou ook al weer? Hadden we nou maandag of dinsdag afgesproken? 10.00 uur of 11.00 uur? Super onhandig! Tweede reden: je kunt niet nadenken over je reactie tijdens het gesprek. Je moet direct reageren op wat de ander zegt. Met een appje of mailtje kun je op je gemak nadenken over hoe je op de ander wil reageren. Veel fijner wat mij betreft. Plus: het voorkomt eruit geflapte, onnadenkende antwoorden. Geef mij maar appen of mailen dus.

Een ander groot voordeel van appen of mailen in plaats van bellen, is dat je kunt reageren wanneer je wil. Waarom bellen mensen altijd op het verkeerde moment?! Als je net lekker met iets bezig bent bijvoorbeeld. Word je wéér uit je focus gehaald. Irritant! Antwoorden met een berichtje kun je lekker tussendoor doen. Als je op de wc zit bijvoorbeeld. Dat doe je toch minder snel met bellen :)

Telefoonangst?

Telefoonangst is het bij mij niet. Ik dúrf te bellen; ik doe het gewoon liever niet. Maar ik kan het heus wel. Hell, ik heb vroeger jaren in een callcenter gewerkt. Bellen is gewoon onhandig en tijdrovend. Want dat is ook zo’n ding: tijdens een telefoongesprek hebben mensen de neiging om oeverloos te gaan zitten lullen over onzinnige dingen. Get to the point! Ik heb gewoon een korte vraag die ik je snel wil stellen. Ik heb geen behoefte aan kletsen over van alles en nog wat. Dat doe ik wel als ik je face to face zie. Eventueel. Of niet.

Die dwingende ringtone heb ik dus uitgezet. En het bel-icoontje op mijn iPhone? Die staat ergens verstopt in m’n foon. Dat scheelt frustraties. Want als je me hebt gebeld, dan zie ik dus het gewoon niet. De voicemail staat natuurlijk ook uit. Niks irritanter dan mensen die je voicemail inspreken met het verzoek terug te bellen. Stuur gewoon een bericht wat je van me wil! Dan reageer ik altijd snel, maar wel wanneer het mij uitkomt. Voice memo’s: ook zo’n hel. Iemand die mij zo’n audiobericht stuurt krijgt steevast antwoord terug via een geschreven bericht. Die voice memo’s zijn altijd onduidelijk, onverstaanbaar en vol met onnodige informatie. Je stuurt ze omdat het voor jou makkelijker is, niet voor de ontvanger!

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Telefoonangst komt veel voor bij 30-minners. Ze zijn opgegroeid met sms, Whatsapp en social media. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Iets dat de oudere generatie zich moeilijk voor kan voorstellen. “Een beller is sneller”, zeggen ze dan. Onzin, wat mij betreft. Misschien als je een ouder iemand probeert te bereiken ja, of een ouderwets bedrijf dat alles nog via de telefoon doet. Maar die bedrijven sterven uit. Steeds meer bedrijven hebben geen telefoonnummer meer, of het nummer is ergens diep in hun website verstopt. Je neemt contact op via chatbots, mail, social media of text messaging.

Prima ontwikkeling. Het gaat snel, op een zelf gekozen moment, je kunt gesprekken en afspraken teruglezen én je hebt bewijsmateriaal wanneer iemand zijn afspraken niet nakomt. Zwart op wit, beter kan het niet. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen met telefoongesprekken. Heb je al door dat ik een hekel heb aan bellen?

Mij nie bellen!

Het is ook meteen de reden dat ik niet telefonisch bereikbaar ben: privé niet, maar zakelijk ook niet. In mijn vorige bedrijf konden klanten online afspraken inplannen. Dat bespaart tijd, energie en frustraties, voor beide partijen. Ook hier op LIB vind je nergens een telefoonnummer. Heel bewust, dus. Je kan me altijd bereiken via de mail of via Instagram. Probeer het maar eens!

Bel ik dan écht nooit? Nee, dat komt zelden voor. Gemiddeld zo’n 2 minuten per maand, zegt mijn telefoonabonnement. Bellen doe ik alleen als het niet anders kan. En met mij steeds meer mensen, telefoonangst of niet. Mij nie bellen!


Meer lezen?

Deze columns vind je waarschijnlijk ook leuk!

%d bloggers liken dit: