Life

Succesvol leven! Live your life like a boss

Hoe is het gesteld met jouw succes mindset?

Succesvol leven, dat betekent voor iedereen wat anders. Waar de ene bij succes vooral denkt aan een miljoen op de bank, een mooie carrière en een dikke auto op de stoep, vindt de andere zich succesvol bij veel vrijheid en de mogelijkheid om je leven in te richten zoals jij dat wil. Ik denk zelf bij het woord ‘succes’ aan je persoonlijke doelen definiëren, ervoor gáán en genieten van wat je hebt bereikt. En dat zit ‘m echt niet in de hele grote dingen.

Tuurlijk kun je genieten van al je mooie spullen, maar bewijst dat bezit nou echt dat je succesvol bent? Voor de buitenwereld misschien wel, maar het zou triest zijn als je er voor je geluksgevoel en eigenwaarde van afhankelijk bent. Gelukkig zijn en succesvol leven kun je namelijk ook zonder al die dure dingen. Het is maar net wat voor waarde jij toekent aan niet-materiële zaken. 

Rijkdom, populariteit en status zijn leuk, maar er zijn belangrijkere dingen in het leven. Gezondheid en lekker in je vel zitten bijvoorbeeld. Zorg dat je basis op orde is voordat je gaat dromen van dat miljoen. En richt je vooral op progressie: steeds beter worden wat je doet, plezier hebben tijdens de weg naar het succes, en je mindset steeds verder ontwikkelen. Het succes volgt vanzelf!

De succes mindset

Hoe word je een succesvolle vrouw? Het grootste kenmerk van succesvolle mensen is hun mindset, en ook jij kunt op diezelfde manier denken. Het is niet moeilijk, kijk maar:

 • Stop met zeuren en klagen
 • Gedraag je niet als slachtoffer
 • Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en omstandigheden
 • Omring jezelf met andere succesvolle personen
 • Zet door als het tegenzit
 • Kom van de bank af en dóe!

Succesvol leven: dit is het stappenplan

Succes begint met het bepalen van je doelen. Wat wil jij bereiken op de korte termijn en in de toekomst? Alles wat je doet zou vervolgens in het teken moeten staan van het behalen van je doel. Wanneer je bijvoorbeeld droomt van een goedlopend bedrijf, dan gaat die droom niet uitkomen als het alleen bij dromen blijft. Je zult er iets voor moeten doen! Begin met het ontwikkelen van je vaardigheden die je nodig hebt als succesvol persoon, lees boeken, volg cursussen en laat je inspireren door anderen die al succes hebben behaald. Zolang je op de bank blijft zitten dromen gebeurt er helemaal niets, helaas.

Kom in actie!

Resultaten krijg je dus niet zonder iets te doen. Iedere actie die je neemt, hoe klein ook, brengt je een stapje dichter bij het succes dat je zo graag wil. Verwacht geen wonderen en heb geduld, maar wees blij met elke kleine achievement. De sneeuwbal is aan het rollen…. Hou vol, zet door en vier elk klein succes! 

Focus, focus, focus

Alles wat je aandacht geeft groeit, ken je die uitspraak? Hoe meer gefocust je bent op het behalen van je doel, hoe makkelijker het gaat. Schrijf je doel op zodat je het steeds ziet als je merkt dat je aandacht verslapt. Hang het aan de muur, als screensaver op je laptop, op je telefoon, plak desnoods een briefje in je auto. Constante focus is key.

Maak keuzes

Bij iedere keuze die je voortaan gaat maken denk je maar aan één ding: draagt dit bij aan mijn doel? Zo ja, go for it! Investeer in jezelf en in je eigen toekomst. Het hele weekend bankhangen en Netflixen is misschien lekker chill, maar draagt weinig bij aan het behalen van je droom. Ontspannen kun je ook met een inspirerend boek over ondernemers of een gezellige netwerkclub: relaxen én business tegelijk! Maak er een gewoonte van om iedere dag minimaal één concreet ding te doen om je doelen te bereiken. Ja, ook op zondag.

Leef alsof je al succesvol bent

Waar je mee omgaat word je mee besmet: nog zo’n mooi gezegde. Het betekent dat jouw omgeving een grote rol speelt in het bereiken van succes. Wanneer je namelijk omgaat met negatieve mensen die niet in jou en je droom geloven, wordt het moeilijker om vol zelfvertrouwen achter je doel te blijven staan. Omring jezelf dus liever met positiviteit. Ga ook eens op zoek naar de plaatsen waar mensen komen die jou inspireren en leg contact. Veel succesvolle mensen vinden het hartstikke leuk om anderen te helpen en zeker als je laat zien dat je er alles aan wil doen om je goals te behalen.

Like a boss

Deze artikelen over visualisatie, succes en ‘live like a boss’ gaan hier dieper op in:

Laat je inspireren! 5 tips voor succes

 • Sluit aan bij een mastermind groepje om samen te brainstormen hoe je je doelen kunt behalen. Of begin er zelf eentje!
 • Volg inspirerende personen op social media en bedenk wat hen voor jou zo inspirerend maakt. Kun je die kennis gebruiken voor jouw eigen droom?
 • Schrijf je gratis in voor de BabesBusinessBorrels
 • Zorg dat je succes uitstraalt met je look. Dat geeft meteen motivatie!
 • Lees een inspirerend boek!

Meer lezen over succesvol leven?

LIB the mag staat boordevol artikelen over ambitie, succes, geluk en ondernemen. Deze vind je waarschijnlijk ook leuk:

Geef een reactie

%d