Life

Steeds meer vrouwen lezen LIB the mag!

Zoveel vrouwelijk talent in Nederland! Maar het blijft een beetje onder de radar. That's where LIB comes in.

Steeds meer vrouwen lezen hier, op LIB the mag. Ik zie het in de statistieken en ik merk het aan de reacties. Super leuk! Dat was natuurlijk het hele doel om met dit magazine te beginnen. Vrouwen met ambitie en vrouwelijke ondernemers inspireren, motiveren…. en activeren! Yes, dat activeren is het laatste onderdeel dat het LIB concept compleet maakt. Want ik kan leuke artikelen schrijven, mooie video’s maken en interessante ondernemers interviewen, maar of jij er ook echt wat mee doet weet ik natuurlijk niet. En dat vind ik jammer.

Misschien denk je: oké, goed artikel… en vergeet je daarna wat je gelezen hebt. Terwijl ik juist je aandacht wil trekken en je wil motiveren om het beste uit jouw talent te halen. Ik wil die impact zien en meemaken.

Zoveel vrouwelijk talent in Nederland

Ik begon met LIB omdat er ontzettend veel vrouwelijk talent is in Nederland, maar het blijft onder de radar. Het is niet zichtbaar genoeg. Gisteren las ik bijvoorbeeld een artikel dat het aantal vrouwelijke topondernemers ten opzichte van hun mannelijke tegenhangers belachelijk klein is. Het aantal groeit, maar het gaat langzaam. Té langzaam. En dat betekent dat al dat vrouwelijk talent gewoon niet gezien wordt. Daar wil ik iets aan doen!

Er zijn vele redenen waarom vrouwelijke ondernemers onzichtbaar blijven. Het heeft te maken met het feit dat vrouwen over het algemeen minder risico’s nemen, minder in het diepe springen en banger zijn om te falen. Ook helpt het niet mee dat vrouwenbedrijven in de maatschappij nog vaak als hobbyprojectjes worden gezien. Dat iemand aan je vraagt hoe het met je ‘bedrijfje’ gaat bijvoorbeeld. Zouden ze dit ook zo aan mannen vragen? Ik weet zeker van niet.

Daarnaast is aangetoond dat Nederlandse vrouwen gewoon minder ambitieus zijn dan in de Verenigde Staten, de UK en andere westerse landen. Wij zijn meer gericht op het gezin, comfortabel leven en een goede werk/privé balans. Niks mis mee, maar daardoor kan een vrouw met ambitie zich geremd voelen om haar volle potentieel te benutten. Want wanneer er negatief over je geoordeeld wordt als je uitstijgt boven de massa, zijn we geneigd om onze grootse dromen in de kast te zetten. Zonde.

Inspireren, motiveren én activeren!

Kortom, er valt nog veel winst te behalen in vrouwelijk ondernemersland. Daar wil ik aan bijdragen door jou te helpen als business buddy. Ik vind het heerlijk om mijn jaren aan ondernemerservaring te gebruiken om jouw bedrijf én jouw persoon te laten groeien. Om je te vertellen over al mijn fouten en failures, en hoe ze te voorkomen. Jou te helpen om meer inzicht te krijgen en je ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Je talenten efficiënter te benutten. En jou te blijven inspireren, motiveren…. en activeren!

LIB the mag: voor en door vrouwen

Impact maken; dat is mijn doel met LIB. Dóór en vóór vrouwelijke ondernemers. Speciaal voor jou.


Meer lezen?

Deze artikelen voor en door vrouwen verschenen eerder in LIB the mag. Heb jij ze al gelezen?

Geef een reactie

%d