Talk

Startende ondernemer? Deze business babes geven tips

Deze 6 business babes geven hun allerbeste adviezen voor startende ondernemers.

Ben jij een startende ondernemer en benieuwd naar de beste tips voor je newborn business? Deze 6 business babes geven je hun allerbeste adviezen om jouw bedrijf tot een groot succes te maken. Laat je inspireren door deze vrouwelijke ondernemers!

Luister niet naar anderen

Joyce de Haan van Vitamine P:
“Laat je niet meeslepen of afleiden door wat anderen doen of zeggen. Dat het voor een ander (niet) werkt, wil niet zeggen dat dit voor jou ook zo is. Dat is juist het fijne aan ondernemen; je mag volledig je eigen pad bepalen. Je kan een stukje buiten de gebaande paden gaan, een stukje pad meepakken met een ander, terugwandelen, even uitrusten en genieten, hopeloos verdwalen of gewoon een heel nieuw pad maken! Zo lang je onderweg jezelf maar niet kwijtraakt.”

Ga aan de slag met personal branding

Florence Kwee, fashionstylist voor vrouwelijke ondernemers:
“Ik adviseer startende ondernemers om eerst aan de slag te gaan met hun personal branding in plaats van zich te focussen op hun huisstijl en logo. Je business is een verlengstuk van jou en jouw persoonlijkheid. Als je jezelf wil onderscheiden van anderen, dan is belangrijk dat je weet wat jouw ‘why’ is, en wat je graag wil uitstralen. Als je die basis niet helder hebt, dan is de kans groot dat je kleuren gaat gebruiken die niet resoneren met jou en je bedrijf. Zonde, want kleuren zijn heel bepalend. Alle uitingen moeten kloppen met je merkidentiteit: je persoonlijke stijl is een verlengstuk van je merk en bedrijf. Kleding is een krachtig communicatiemiddel. Onderschat de kracht van personal branding niet!”

Regel je juridische zaken goed

Cèline Hogenelst, founder van Forum Juridica:
“Voorkomen is beter dan genezen. Juridische zaken zijn maatwerk en kunnen, indien zij goed geregeld zijn, jouw bedrijf ondersteunen in het groeiproces en conflictsituaties voorkomen.”

Durf te kiezen als startende ondernemer

Loraine van Niekerk van Cookie Doos:
“Durf voor jezelf te kiezen. Dat zou ik iedere ondernemer mee willen geven! Tot deze zomer heb ik Cookie Doos naast een fulltime baan gerund, wat betekende dat ik iedere avond en ieder weekend aan het bakken was. Maar toen zich uiteindelijk de kans voordeed om fulltime aan de bak te gaan wist ik dat ik deze moest grijpen. Er waren ook veiligere opties, maar het was voor mij duidelijk dat fulltime ondernemen me echt happy zou maken. Weten wat je gelukkig maakt geeft kracht en zelfvertrouwen. Daar heb ik zelf lang naar gezocht, maar toen ik eenmaal het besluit had genomen om een nieuw pad te bewandelen, voelde dit als een enorme opluchting en gaf dit onwijs veel energie! Dat gevoel gun ik iedereen.”

Gewoon doen, en denk niet teveel na

Kanar Ahmad van Five Foot Two Fashion:
“Ik zou elke startende ondernemer willen waarschuwen om niet te lang ‘in je hoofd’ te blijven of te lang in je onderzoeksfase te blijven hangen. Ondernemen betekent vooral doen en risico’s nemen. Ik heb de fout gemaakt om aan het begin te veel tijd te besteden aan onderzoek doen en te veel na te denken in plaats van het gewoon te doen. Onderzoek doen en nadenken over wat je wil gaan doen is absoluut belangrijk, maar dat kan soms betekenen dat je te lang in die fase blijft hangen en geen actie onderneemt. Uiteindelijk leer je toch het meest van vallen en opstaan.”

Zoek een businesscoach

Stella Kinga van Babe in Shape:
“Ik wil startende ondernemers aanraden om een businesscoach te zoeken die goed bij je past. Samen kijk je naar je doelen en naar de weg hier naartoe. Een coach kan je helpen om je business naar een hoger niveau te tillen en een echte girlboss te worden.”

De beste tips voor de startende ondernemer

Alle tips van business babes die eerder aan het woord kwamen in de interviews met LIB the mag, kun je nalezen in de rubriek ‘Talk‘. Of lees deze gids waarin je alles te weten komt over een bedrijf beginnen als vrouwelijke ondernemer!

Meer lezen?

Deze artikelen met de beste tips voor de startende ondernemer vind je waarschijnlijk ook handig!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: