Life

Spenden of sparen? Dit vinden de lezers van LIB ervan!

Ik deed een poll op Instagram en dit zijn de verrassende resultaten.

Lekker laten rollen die munten of liever in de spaarpot: spenden of sparen? Dat is de vraag die ik op Instagram stelde aan mijn LIB volgers. Verderop in dit artikel lees je wat de antwoorden op deze poll waren! Maar laat ik eerst vertellen hoe ik er zelf over denk.

Geld, ik ben er dol op. Doe mij maar een miljoentje op de bank! Ik kan 1000 dingen bedenken waar ik het aan uit zou geven. Hou ik van mooie designerspullen? Jazeker. Maakt mij dat arrogant? Ik vind van niet. Ik weet namelijk ook hoe het is om met 50 euro in je portemonnee nog een hele maand te moeten eten. Of kapot moe op te staan terwijl je weet dat je nog een 12-urige werkdag voor de boeg hebt. Om blij te zijn met derdehands meubels omdat je geen nieuwe kunt betalen. I’ve been there!

Toch ben ik niet echt een shopper, ondanks dat die ‘arme tijd’ al lang achter me ligt en ik er nu financieel totaal anders voor sta. Ik gebruik geld liever op een andere manier. Om meer vrijheid voor mezelf te kopen bijvoorbeeld. Investeren in mijn eigen ontwikkeling. Ervaringen opdoen. Of gewoon voor meer comfort. Dat vind ik belangrijker dan de zoveelste trendy meuk in huis of aan mijn lijf. Ik ben goed in geld uitgeven, maar alleen als het bijdraagt aan mijn eigen ‘well being’. Word ik er écht langdurig blij van, dan koop ik het. En dat hoeft niet altijd duur te zijn (maar vaak is het dat wel….)

Onnodige uitgaven doen = Nope.
Investeren in je eigen geluk = Yeah!

Spenden of sparen, wat vind jij?

Spenden of sparen?

Wat is jouw relatie met geld? Lekker laten rollen die munten, of juist zoveel mogelijk in de spaarpot? Dat is de vraag die ik in mijn Stories stelde. Maar liefst 64% beantwoordde de poll met: Sparen. Verstandige typjes dus!

Maar het échte antwoord is wat genuanceerder, want ik ontving ook ontzettend veel berichtjes, DM’s en reacties op de begeleidende post. Daarin werd duidelijk dat de meeste mensen kiezen voor beide. Spenden én sparen dus.

Of zoals Jorinde zei: “Ik zorg dat ik genoeg op een spaarrekening heb staan en een deel beleg ik. De rest geef ik heerlijk uit!”. Soraya doet het anders: “Ik heb maar liefst 18 spaarpotjes! De rest geef ik uit aan vakanties. Spaardoelen hebben en daarna lekker uitgeven, yes!”. Rowanda is duidelijk wat zij ervan vindt: “Money, money, money! <3”

Wat kies jij: spenden of sparen? Laat het me weten in de reacties!

P.S. Er staan nieuwe datums voor de LIBBIES Talks online! Een panel van vrouwelijke ondernemers geeft hun duidelijke mening over uitdagende onderwerpen en stellingen. Praat je mee?


Meer lezen?

Geef een reactie

%d