Look

Sirtfood: Afvallen met aardbeien en chocola

Naar deze nieuwe hype op dieetgebied mo├ęsten wij gewoon onderzoek doen. Als Adele het kan....

Sirtfood. Nooit van gehoord? Misschien heb je de fantastische foto’s van Adele gezien nadat ze maar liefst 45 kilo is afgevallen. Met het Sirtfood dieet dus. Waarbij je gewoon rode wijn mag drinken, en aardbeien en pure chocolade mag eten. Klinkt ideaal! Is dit dieet iets voor jou? Lees dan snel verder.

Het Sirtfood Dieet

Sirtfood staat voor voedingsmiddelen die sirtuines kunnen activeren. Dat zijn eiwitten die volgens voedingsdeskundigen bepaalde skinny genes activeren, net als bij vasten. Ze kunnen ook geactiveerd worden door weinig calorie├źn te eten en door te sporten. Bovendien zijn er aanwijzingen dat ze een rol spelen bij bescherming tegen veroudering. Op basis hiervan hebben Britse voedingsdeskundigen Aidan Goggins en Glen Matten het Sirtfood dieet samengesteld. Ze schreven er ook een boek over: ‘The Sirtfood Diet’.

Afvallen met lekker eten

In het boek worden 20 verschillende voedingsmiddelen die sirtuines bevatten gepromoot om af te vallen, waaronder aardbeien, boerenkool, cacao (pure chocolade), extra vergine olijfolie, groene thee met matcha, koffie, kurkuma, rode wijn en rucola. Sounds yummie!

Het Sirtfood dieet bestaat uit verschillende fases die samen er voor moeten zorgen dat de kilo’s als sneeuw voor de zon verdwijnen. Adele is het in ieder geval gelukt, nu wij nog….

Tip van LIB

Tip van LIB: Als je een dieet overweegt, laat je dan altijd goed voorlichten en vraag eventueel advies bij je huisarts. Want er goed uitzien wil iedereen, maar wel op een gezonde manier! Doe je research. Via Google kun je veel informatie vinden. De kunst is om er betrouwbare bronnen uit te halen met de juiste informatie. Wetenschappelijke onderzoeken zijn altijd handig om te lezen. En heb je ook al eens in het Engels gezocht? Op die manier vind je vaak recentere en uitgebreidere informatie over het onderwerp waar je graag meer over zou willen weten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: