Read

Race tegen de klok

Een grappige column van Libbie over haar drukke leven en haar dagelijkse race tegen de klok. Herkenbaar voor alle vrouwen!

Herken je deze race tegen de klok? Over een uurtje een afspraak, dus je denkt: tijd genoeg! Nog even je mailtjes checken, een vriendin bellen…. Ondertussen erachter komen dat je nagellak wel erg afbladdert en een opknapbeurt kan gebruiken. Snel de nagels lakken dan maar. Aankleden stellen we nog even uit, want de nagels moeten drogen. Maar hey, de afspraak is pas over 50 minuten, dus tijd genoeg.

Tijdens het wachten op de nagels nog maar even een kop koffie en de laatste tien minuten van die serie afkijken. Nog 40 minuten, geen stress. Waar hadden we ook alweer afgesproken? Snel even mijn app openen. Restaurant De Groene Tijden? Dat ligt toch in West, daar bij dat parkje? Kan ik daar eigenlijk wel parkeren? Even de route en parkeermogelijkheden checken. Shit, nog maar 25 minuten!

Ik race naar boven en denk: komt goed. Want gisteren heb ik mijn outfit al bedacht en klaargelegd, op mijn schoenen na dan, want die liggen in de kast, dat weet ik zeker. Fuck, waar zijn die schoenen nou? Niet in de kast dus. Think and do it fast, want ik heb nog 18 minuten.

Schoenen gevonden in een tas die in een hoek gepropt stond. Hoe zijn die daar in hemelsnaam in terecht gekomen? Niet over nadenken, ik heb nog 12 minuten. Als een Razende Robbie aankleden, tanden poetsen, haar in model frunniken, luchtje op. Per ongeluk die van mijn vriend gepakt. Ach ja, het is waarschijnlijk erg hip om mannenparfum te dragen, toch?

Naar beneden gerend en de bovenverdieping in ravage achtergelaten. Ruim ik straks wel op. Nog 3 minuten…. Tas gepakt, de hond een knuffel gegeven en de deur op slot. Ik ben op tijd. Hallelujah!

Race tegen de klok

Bij de auto aangekomen, autosleutel kwijt. Die zit nog in mijn tas. De tas die opgepropt in een hoek stond. Terug naar binnen, rennen, rennen, naar boven, tas open en gelukkig de sleutel gevonden. Ik kijk op mijn telefoon hoe laat het is. 4 minuten nadat ik had moeten vertrekken. Kak! Ik app mijn vriendin en zeg dat ik onderweg ben, sorry sorry….

Hoe laat kan ik aankomen zonder grove excuses te moeten maken? Een half uurtje later is wel te doen toch? Ik ben nu toch al te laat. Heb ik mooi nog tijd voor een kop koffie en de laatste drie minuten van Breaking Bad. Komt goed, tijd genoeg!

Ik word echt moe van mezelf.

Geef een reactie

%d