Feel

Powernaps zijn gezond!

Vergeet de cafeïneshot: powernaps zijn gezond en effectiever om je mood en productiviteit een boost te geven. Slaap lekker!

Powernaps zijn gezond en beter dan het grijpen naar een sterke espresso of energydrink om wakker te blijven. En ook nog eens effectiever. Een korte powernap van 10 tot 20 minuten is voldoende om je weer helemaal alert te maken en verlaagt ook nog je stressniveau. Je krijgt meteen meer energie! Zet je wekker op maximaal 20 minuten, zodat je niet terecht komt in een diepe slaap.

Powernaps zijn gezond

Een powernap van een uurtje geeft je concentratie en geheugen een flinke oppepper. Het nadeel van een dutje van een uur is dat je brein niet de hele cyclus kan afmaken en dat je daarom een beetje suf wakker wordt. Beter neem je daarom een powernap van anderhalf uur waarbij je wél een complete slaapcyclus kan volmaken. Dit boost je creativiteit, laat je emoties beter verwerken en helpt je bij het leren van nieuwe vaardigheden.

Happy napping at work

Na een powernap werk je beter en efficiënter en haal dus je de verloren slaaptijd dubbel en dwars in. Niet voor niets zijn er CAO’s waar het recht op een dutje is vastgelegd. In steeds meer bedrijven zijn powernaps common practice. Ook sommige topsporters en briljante geesten zweren erbij. Volgens het NASA slaaponderzoek helpen powernaps je om uurtjes verloren slaap in te halen, zonder je bioritme te verstoren. Het is dan wel belangrijk dat je het juiste moment kiest voor je nap-time.

Middagdutje

De beste tijd voor een gezond slaapje? Zo net na de lunch, dus rond een uurtje of 13.30. Probeer niet meer na 15.00 uur te dutten. Dat kan ervoor zorgen dat je ’s avonds niet meer lekker in slaap valt. Zorg er ook voor dat je niet gestoord kunt worden, anders heeft je dutje geen effect.

Volgende keer dat jij weer amper je ogen kunt openhouden tijdens die suffe vergadering heb je een goed excuus: tijd voor een powernap! Slaap lekker.

Geef een reactie

%d