Talk

Op zoek naar werkgeluk

Wat hebben deze virtual assistant, danseres en zorgbakkerij gemeen? Ze zijn alledrie op zoek naar werkgeluk. Aan LIB vertellen ze over hun zoektocht.

Op zoek naar werkgeluk, dat hebben deze ondernemers op compleet verschillende manieren gedaan. Sabrina en Stephanie hebben inmiddels na een lange zoektocht een mooi bedrijf opgebouwd. Chris is hier nog druk mee bezig. Zo verschillend, en toch zoveel overeenkomsten! Lees hieronder hun inspirerende verhalen.

op zoek naar werkgeluk_chris
CHRIS ZYLICZ
Bakkerij Koekkoek
op zoek naar werkgeluk_stephanie
STEPHANIE ALBERTS
B Entertained
op zoek naar werkgeluk_sabrina
SABRINA JANSSEN
Virtual Workbalance

Op zoek naar werkgeluk

Sabrina: “Ik heb verschillende banen gehad, maar overal miste ik iets. Na een paar jaar brainstormen met vriendinnen vond ik wat echt bij mij paste. Ik werd virtual assistant! Het leek me zó tof: de vrijheid, flexibel zijn en je eigen plannen maken. Heerlijk! Eerder lag ik ’s avonds vaak moe op de bank; nu heb ik zoveel energie van dit werk. Het kan zo’n verandering geven om uit je comfortzone te stappen en het geluk te zoeken.”

“Dromen, durven, doen!” – Sabrina Janssen

Stephanie: “Nadat ik afstudeerde als danseres kon ik geen werk vinden, ik ben heel wat audities afgegaan. Omdat ik klein en curvy ben werd ik vaak niet aangenomen. Omdat ik wil laten zien dat meiden net als ik ook goede danseressen zijn en kunnen shinen ben ik voor mezelf begonnen.” 

Chris: “Als tiener was ik depressief. Ondanks dat ik heel tevreden was over de intensieve hulpverlening, was de overstap van kliniek naar de maatschappij erg groot. Met mijn bedrijf wil ik het voor jongeren met problemen makkelijker maken dan het destijds voor mij is geweest. Veel van deze jongeren kunnen prima meedraaien in een baan of vrijwilligerswerk als zij de juiste begeleiding krijgen.”

Vertel over je bedrijf

Sabrina: “Ik richt me met Virtual Workbalance vooral op coaches en therapeuten. Als je een praktijk hebt wil je je bezig houden met je klanten en niet met alles er omheen. Als ondernemer hoef je niet alles zelf te doen. Je kunt werkzaamheden uitbesteden die je niet leuk vindt, waar je geen expertise in hebt of gewoon omdat je geen tijd eraan wil besteden. Ik heb ook een online zichtbaarheidsscan ontwikkeld waarmee ik check hoe zichtbaar je bedrijf is. Je krijgt een rapport vol adviezen om je zichtbaarheid te verbeteren. De eerste 5 tips krijg je nu tijdelijk gratis als je me een mailtje stuurt via de website.”

Chris: “Samen met mijn compagnon Ieke Berens ben ik een zorgbakkerij aan het opstarten. Met Bakkerij Koekkoek gaan we aan de slag met kwetsbare jongeren, zoals ex-verslaafden of jongeren uit de psychiatrie. Bij ons kunnen ze basiswerkvaardigheden leren. Op tijd aanwezig zijn bijvoorbeeld, samenwerken of juist zelfstandig leren werken. De koekjes en het gebak dat we produceren wordt gemaakt van duurzame ingrediënten. Wij leveren vervolgens aan de lokale horeca en particulieren.”

Stephanie: “Met B Entertained lever ik entertainment op maat. Samen met de mooie meiden in mijn bestand maken we geweldige shows, speciaal voor onze klanten. Het leuke vind ik dat mijn meiden heel divers zijn, met allerlei soorten maten. We leveren promo-modellen, hostesses, candy girls, danseressen en performances op hoog niveau.”

Wat is je grootste succes?

Chris: “Mijn ondernemerscarrière is nog heel pril, maar ik vind het heel bijzonder dat de lokale ondernemers van Nijmegen zo open staan voor ons. Geen concurrentie en we strijden allemaal voor hetzelfde doel: dat iedereen mee kan doen in deze wereld en dan het liefst zo duurzaam mogelijk. We voelen ons erg welkom en super gemotiveerd.”

Sabrina: “Toen ik pas drie maanden bezig was met de opleiding tot VA, werd ik al door 3 coaches gevraagd of ik hen kon helpen. Zo gaaf, die waardering die je krijgt!”

Stephanie: “Ik heb op het Flashback Festival gestaan met internationale artiesten zoals Robin S. en volgend jaar staan we in AFAS Live met een geweldig nieuw concept, Disco zonder Drempels, speciaal voor mindervaliden en mensen met een handicap. Ik ben super trots dat ik met mijn bedrijf voor dit event het entertainment mag verzorgen.”

Vallen en opstaan

Sabrina noemt 3 eigenschappen die iedere ondernemer zou moeten hebben: “Doorzettingsvermogen, risico’s durven nemen en flexibel zijn.” Ook Chris weet alles van flexibiliteit: “In de afgelopen maanden zijn er zoveel dingen veranderd; dan haakt er een afnemer af, en daarna komt er weer een nieuwe kans voorbij.” Stephanie is het met haar eens. Ze voegt eraan toe: “Geef niet op, als je valt geeft dat helemaal niks. Sta op en leer ervan.”

Ook op zoek naar werkgeluk?

Stephanie: “Zorg dat je je goed voorbereidt en niet voor verrassingen komt te staan.” Sabrina: “Er komt ontzettend veel kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Het is nooit helemaal af, maar het belangrijkste is actie nemen en gewoon beginnen. Je kan altijd nog dingen aanpassen en perfectioneren. Als je iets niet weet, vraag dan hulp.” Stephanie vindt ook dat hulp vragen belangrijk is. “Niemand is perfect, dus wees niet bang je open te stellen. Laat zien dat je wil leren.” Chris: “Wijk niet af van de kern van je concept. Maar de manier waarop je het waar gaat maken kun je op verschillende manieren vormgeven.”

Geef een reactie

%d