Feel

Onzeker als powervrouw

Onzeker als powervrouw. Je hebt de zaken voor elkaar. Voor de buitenwereld ben je een echte girlboss. Waarom dan toch die onzekerheid?

Onzeker als powervrouw. Je hebt de zaken voor elkaar. Op je werk gaat het lekker, je hebt promotie gemaakt of je eigen bedrijf loopt als een trein. Het lijkt wel of alles jou makkelijk afgaat. Voor de buitenwereld ben je een echte girlboss. Waarom dan toch die onzekerheid?

We want it all

Er ligt een enorme druk op jonge vrouwen. We willen carrière maken, maar ook kinderen opvoeden. Een huis kopen en niet in die te dure studio blijven hangen. Een stabiele relatie, genoeg geld om comfortabel te kunnen leven en oh ja, graag meerdere vakanties per jaar. Sporten natuurlijk, er goed uitzien en een grote vriendenkring. De realiteit is voor vele vrouwen anders….

We raken onze banen kwijt, we krijgen een burn-out en we kunnen maar geen geschikte relatie vinden. De studieschuld is nog steeds niet afgelost en een huis kopen? Waar vind je nog een betaalbaar huis in de stad? Je zou van minder onzeker worden!

Onzeker als powervrouw

Omdat zoveel jonge vrouwen dezelfde struggle hebben, ben je al snel een powervrouw in hun ogen, als jij gemakkelijk door het leven lijkt te fietsen. Maar achter jouw topfunctie, rijk sociaal leven, je nieuwe schoenen en je brede glimlach kan veel onzekerheid schuilen. Je lijkt zelfverzekerd, maar ook jij kampt met dezelfde problemen als veel van je vriendinnen. 

Reality check

Niemand ziet dat je ’s avonds doodmoe bent en op de bank ploft met een afhaalpizza. Dat je geen schone sokken meer in de kast hebt, omdat je geen tijd had om te wassen. Dat je al tijden geen leuke date meer hebt gehad. En dat je richting de 30 gaat en er nog geen relatie of kind in zicht is. Je houdt de schijn op voor je omgeving: met mij gaat alles goed!

Misschien is het beter om te accepteren dat je op alle gebieden succesvol kunt worden, maar niet tegelijkertijd. Ook jij bent geen superwoman die alles perfect kan doen. Betekent een powervrouw zijn niet dat je je bewust bent van je talenten en die op het juiste moment weet te gebruiken? Probeer succesvol te worden op één gebied tegelijk, en focus je daarna pas op het volgende. Je kunt je energie immers maar één keer gebruiken.

Tips om minder onzeker te zijn

  • Breng minder tijd door op social media. De meeste mensen posten alleen hun successen, en dan vaak ook nog geposeerd en bewerkt met filters. Het is nep. 
  • Blijf met je beide benen op de grond. Niemand is perfect.
  • Deel je onzekerheden met anderen en stel je kwetsbaar op bij mensen die je vertrouwt. Vaak blijkt dat zij soortgelijke struggles hebben. Dat lucht op!

Powervrouwen

In het artikel ‘7 girlbosses over energiebalans’ vertellen powervrouwen over de problemen die zij ervaren. Een aanrader als je even niet lekker in je vel zit.

Geef een reactie

%d