Talk

“Ik begon met ondernemen vanuit pijn in plaats van passie.”

Jane maakte van haar persoonlijke frustratie een ondernemersavontuur.

Jane vertelt aan LIB over haar bijzondere reden om een bedrijf te starten: “Veel mensen beginnen met ondernemen vanuit een bepaalde passie, maar bij mij is het anders: ik begon met ondernemen vanuit pijn. Ik ben Jane Tiemessen en sinds begin dit jaar gestart met ondernemen. Ik heb een online voeding- en leefstijlcoachingsbedrijf genaamd The Attractive Habbit. Met mijn bedrijf help ik vrouwen op weg naar hun fitste en gelukkigste zelf! Ik kan tegenwoordig zeggen dat ik ook een gezonde leefstijl en een goed zelfbeeld heb. Maar dit is niet altijd zo geweest.

“Ik was gefrustreerd. Waarom lukte mij dit niet?”

Voordat ik begon met ondernemen zag mijn leven er heel anders uit. Vijf jaar geleden was ik bezig met fitter en slanker worden: ik at geen koolhydraten en zo clean mogelijk. Dit zorgde er gek genoeg voor dat ik ieder weekend eetbuien had. Ik at alles wat ik mezelf doordeweeks verboden had en had geen rem. De volgende maandag sloeg ik weer mijn ontbijt over en probeerde ik nog harder om minder te eten. Ik bleef in deze cirkel draaien, vermoeid en gefrustreerd. Waarom had ik niet het doorzettingsvermogen dat alle meiden met sixpacks wel leken te hebben?

Ik begon met ondernemen vanuit pijn in plaats van passie
Jane Tiemessen

Het leek oneindig lang door te gaan: lijnen, weinig eten, eetbuien en het nog een keer proberen. Lijnen, weinig eten, eetbuien en het nóg een keer proberen. Tot ik op een dag in mijn Instagram feed, tussen alle fitchicks, een post tegenkwam over intuïtief eten, eten op gevoel. Het klonk eng en ongemakkelijk: eten wat en wanneer je wil. Maar omdat mijn huidige eetpatroon me ook niet naar mijn doelen bracht, besloot ik een poging te wagen en meer op gevoel te gaan eten.

Tegen al mijn verwachtingen in verdwenen mijn eetbuien als sneeuw voor de zon. Wat bleek: te weinig en restrictief eten veroorzaakte mijn eetbuien, iets dat ik eerder niet had kunnen bedenken. 

Mindset shift!

Naast meer op gevoel eten verdiepte ik me ook in mijn mindset en ik veranderde mijn overtuigingen. Daarnaast was ik heel nieuwsgierig naar wat dan wél gezonde voeding was. Ik besloot om de opleiding Voeding en Diëtetiek te volgen. 

De periode van mijn eetbuien voelde als een diep dal. Toen ik begon te leren over intuïtief eten, mindset en gezonde voeding begon ik langzaam uit het dal te klimmen. Het ging niet zonder slag of stoot en kostte veel energie, maar ik kan zeggen dat ik de overkant heb gehaald! Mijn eetbuien behoren eindelijk tot het verleden. 

Ondernemen vanuit pijn

De jaren gingen voorbij en pas toen ik na mijn afstuderen in een obesitaskliniek ging werken, zag ik dat er een hele hoop mensen nog aan de overkant staan. Mensen die last hebben van eetbuien, niet lekker in hun vel zitten, niet weten wat nou echt gezond is en als het ware voor dat dal staan, niet wetend hoe ze eruit kunnen klimmen. Op zoek naar een manier om zo snel en goed mogelijk aan de overkant te komen, naar een leven zonder strijd met eten, een goed zelfbeeld en een gezonde leefstijl. 

Dat was het moment waarop ik me realiseerde dat mijn eetbuien mij naast veel pijn, ook iets moois hadden opgeleverd. Alle tools die ik had geleerd in combinatie met de kennis en vaardigheden van mijn opleiding, waren een brug. De brug over het dal van eetbuien naar een gezonde leefstijl. 

Ik heb mijn pijn omgezet naar mijn missie om te gaan ondernemen. Ik begon mijn eigen bedrijf The Attractive Habbit waar ik vrouwen met een online coachingstraject begeleid naar een gezonde leefstijl zonder strijd om eten. Iedere dag ben ik dankbaar voor het dal, anders had ik anderen nu niet zo goed kunnen begeleiden. 

Ik begon met ondernemen vanuit pijn in plaats van passie

Jouw diepe dalen kunnen je inspireren!

Wil jij graag beginnen met ondernemen, maar weet je nog niet met wat? Kijk dan eens op welke gebieden van je leven je bruggen hebt gebouwd. Door welke dalen ben je gegaan? Ga je hier nog meer in verdiepen, want naast je eigen succesverhaal is kennis ook belangrijk.

Dat iets voor jou werkt hoeft namelijk niet te betekenen dat het voor iedereen werkt. Juist de combinatie van mijn eigen ervaring en de kennis die ik heb opgedaan, zorgen ervoor dat ik veel verschillende soorten vrouwen kan helpen!”

Dit artikel is een gastblog, geschreven door Jane zelf. Wil je meer over haar lezen? Check dan zeker even haar Instagram @theattractivehabbit of ga naar haar website!


Meer lezen?

Deze verhalen van startende ondernemers vind je waarschijnlijk ook interessant:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: