Feel

Niet on top of your game, en dat is oké

Aan energie en goede ideeën geen gebrek. Toch lukt het niet om in actie te komen. Help!

Misschien heb je gemerkt dat er wat minder artikelen op LIB the mag verschijnen, of dat ik afgelopen maand amper op social media heb gezeten. Ik voel het gewoon ff niet. Eigenlijk best grappig, omdat ik juist altijd een inspirator voor anderen ben. Maar je kunt nou eenmaal niet altijd on top of your game zijn. Toch?

Teveel inspiratie = nul actie

Aan energie geen gebrek. Aan ideeën trouwens ook niet. Het ontbreekt me meer aan die va-va-voom. Dat vuurtje. Die spark. De drive die ervoor zorgt dat je als een Razende Robbie in actie komt. Dat levert best hilarische taferelen op. Kun je het je voorstellen, ik stuiterend op de bank of uren rusteloos heen en weer lopend, zoekend naar HET DING dat ik nú wil gaan doen? Door die overload aan ideeën komt het uiteindelijk tot niets. Een bekend multi-mens probleem, zoals Merel Lamboo het in haar nieuwsbrieven altijd zo mooi verwoordt. Teveel inspiratie leidt tot nul actie. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het is echt zo.

En dus bevind ik me momenteel in een soort kolkende vortex waar alle ideeën als een tornado rond blijven draaien, maar waaruit niets ontsnapt. Help! 

Stories en Reels bijvoorbeeld. Ik doe er weinig mee, hoewel ik wéét dat ik het zou moeten doen omdat Instagram me anders minder lief vindt. Maar ik betwijfel of jullie erop zitten wachten om te zien dat ik nu in mijn pyjama aan het typen ben. Dus plaats ik maar niets. Een mentaal proces van ideeën bedenken en gemotiveerd raken is nou eenmaal lastig op beeld te vangen. Die output, het geweldige eindresultaat: dat willen we zien. Maar dat is er dus ff niet.

Niet on top of your game zijn is oké. Laat mij nog maar even in mijn tornado zitten. Ik ontsnap heus binnenkort. Maar vandaag blijf ik lekker (rusteloos) op de bank.


Meer lezen?

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook tof!

%d