Talk

Mr. Cèline vertelt!

Business babe en meester in de rechten: meet Cèline Hogenelst, founder van Forum Juridica.

Legally blond

Mr. Cèline Hogenelst, founder van Forum Juridica, is een echte girlboss. Deze meester in de rechten startte haar allround juridisch adviesbureau op jonge leeftijd en is inmiddels zo succesvol dat zij zich in 2020 één van de 10 finalisten voor de BepvandeVelden Award mag noemen. Deze award heeft betrekking op ‘de ambitieuze powervrouw die strijdt voor haar eigen Fempire’. Wauw! Ze geeft je in dit interview met LIB the mag een kijkje in haar entrepreneur’s mind.

Waarom ondernemen?

“Ondernemen zit in mijn bloed, vijf generaties gaan mij voor. Maar ik zag wat in er in mijn vakgebied beter moest. Een laagdrempeliger en persoonlijker contact vind ik heel belangrijk. Ik sta klaar voor zowel startende als gevorderde ondernemers om hen bij te staan met juridisch advies, bemiddeling, maatwerkdocumenten en coaching. Ook geef ik masterclasses, workshops en heb ik een eigen podcast ‘OHMYLAW‘. Het leukst aan mijn werk is de dynamiek, het is nooit saai!” 

“Mijn passie is de leer van de kleine lettertjes.” – Cèline Hogenelst

Business babe

“Ik word vooral geïnspireerd door Angela Merkel, ik ben trots dat een vrouw in haar positie ‘haar vrouwtje staat’! Een groot voorbeeld voor onze female equality. Ze weet het hoofd koel te houden tijdens een crisis en dat is een hele kunst. Echt een powervrouw.”

Meester in de rechten

“Mijn grootste hoogtepunt in mijn ondernemerscarrière is dat ik binnen korte tijd een bedrijf heb opgebouwd dat revolutionair is binnen de juridische, bemiddelings- en coachingwereld. Ik mag ook regelmatig spreken als gastdocent om studenten te interesseren en inspireren voor mijn vakgebied. Erg gaaf!”

Versterk de juiste vibe

“Doorzettingsvermogen is een hele belangrijke eigenschap als je wil gaan ondernemen. Dat houdt voor mij in dat je in goede tijden niet achterover gaat zitten maar juist doorpakt, en in slechte tijden creatief wordt en oplossingen zoekt om je onderneming en je ideologie voort te zetten.”

Cèlines belangrijkste tip voor ondernemers

“Voorkomen is beter dan genezen. Juridische zaken zijn maatwerk en kunnen, indien zij goed geregeld zijn, jouw bedrijf ondersteunen in het groeiproces en conflictsituaties voorkomen.”

Meer Cèline?
website / instagram

Geef een reactie

%d