Look

Mode, het blijft een ingewikkelde liefdesrelatie

Mode is een ontdekkingstocht naar wie je bent. En dat verandert met de jaren, geloof me.

Ik hou van de zachte stoffen en strakke lijnen. Verschillende texturen, stoere silhouetten en fijne details. Mode. Al zolang ik me kan herinneren blader ik door tijdschriften, verslind ik dikke fashionboeken en vergaap me aan prachtige – maar niet te betalen – handtassen. In de loop der jaren heb ik wat mooie designer pieces verzameld uit Londen, Parijs, New York en Hong Kong. Tijdloze items, die ik tientallen jaren later steeds opnieuw toevoeg aan mijn looks. Ik blijf ze bewaren en naar ze staren, ook wanneer ze even niet meer bij me passen. 

Mode is een ontdekkingstocht naar wie je bent

Mode is een ontdekkingstocht naar jezelf en een uitstekende manier om je persoonlijke stijl te ontwikkelen. En boy, wat was het een zoektocht. Van beenwarmers, grote embleemriemen en neonkleuren in de jaren 80 en 90, en daarna minimalistische fashion, skinny jeans en fake Swarovski, ben ik nu aanbeland bij een mix van sporty & casual chique. Je smaak (en figuur!) veranderen met de jaren, en uiteindelijk blijft jouw unieke stijl over. Dé stijl waar jouw inner boss bitch blij van wordt. 

Voor mij zijn dat bijvoorbeeld koele kleuren, sterke schouders, strakke lijnen en geometrische prints. Hoewel ik ook heel happy word van een bloemenprintje op z’n tijd. Big no no’s: pastelkleuren, romantische looks, broderie, froezeltjes en meisjesachtige kleding. Geef mij maar strakgesneden blazers, oversized pofmouwen, asymmetrische halslijnen en bold statement pieces. En dan een lekkere hak of sneaker eronder. Felle lippenstift, opvallende oorbellen, en klaar. 

Toch is het nog niet zo makkelijk om je eigen stijl te vinden. Want wat je mooi vindt ligt niet altijd in de winkel. Sterker nog: meestal niet. Dan rest er niets anders dan langs obscure websites scrollen, vintagewinkels bezoeken en diep in je kast duiken om dat ene jurkje te vinden dat je 12 jaar geleden hebt begraven in de ‘weggooi-stapel’, ergens helemaal onderop.

Size alles-behalve-zero

Wat de zoektocht ook niet makkelijk maakt is wanneer je size alles-behalve-zero hebt. Zelfs wanneer ik kilo’s verlies blijven de ronde vormen nadrukkelijk achter. Combineer dat met een smal hoofd, dunne polsjes, kleine voetjes en smalle schouders, en je snapt mijn struggles. Bloesjes en blazers zijn altijd te klein, zonnebrillen en armbanden te groot. Broeken passen óf op mijn heupen, óf in de taille. Niet te vergeten dat alles altijd te lang is. Want o ja: korte beentjes. 

Zakelijke mode voor curvy ladies

Gelukkig zijn er steeds meer merken die rekening houden met curves. Eindelijk goed passende power suits, ruimte voor ronde billen en goedbedeelde boezems. Dank je wel, namens alle curvy dames!

Op de foto’s poseer ik voor Malé Business Wear. Eindelijk een merk met duurzame en zakelijke dameskleding waar je terecht kunt voor goedpassende blazers, tops en broeken voor je business, ook als je geen maatje 36 hebt!

Creatief combineren met kledingstukken

Wat ook helpt, is creatief zijn met accessoires. De aandacht afleiden van je mindere kanten met grote sieraden bijvoorbeeld, of juist die smalle taille benadrukken met een riem óver je blazer. Zo pas je een net-niet kledingstuk eenvoudig aan en kom je alsnog leuk voor de dag. Ook helemaal budgetproof trouwens. Met de juiste accessoires tover je in combinatie met een simpel en goedkoop jurkje ineens een fashionable look tevoorschijn. Handig wanneer de portemonnee even geen nieuwe aankopen toestaat. 

Mode, het blijft een ingewikkelde liefdesrelatie. 


Meer lezen?

Meer tips over mode voor vrouwelijke ondernemers? Lees dan zeker even deze artikelen.

Geef een reactie

%d