Listen Talk Watch

Mindset Magician Silvia over hypnose, succes en ‘fuck alles’!

Dit was by far het grappigste gesprek dat ik ooit met een ondernemer had. Lees, luister en bekijk het hier!

Een tijdje geleden sprak ik Mindset Magician Silvia Bogers over hypnose, succes en haar ‘fuck alles’ instelling. Het werd een heel bijzonder gesprek vol energie en inspiratie voor je business. Een must-read voor iedere vrouwelijke ondernemer!

Liever luisteren of kijken? Scroll naar beneden voor de podcast en video van dit interview!

Een interview met Silvia Bogers

Silvia voorafgaand aan het interview via Zoom: “Ik vloek nogal, mag dat gewoon?” Deborah: “Ja hoor, gooi je fucks er maar gewoon in. Wees lekker jezelf! Vertel, wie ben je?”

Silvia begint: “Ik ben een echte Brabantse uit Veldhoven en woon nu in Nijmegen. Mijn business coaching praktijk bestaat nu ongeveer 2 jaar. Als Mindset Magician help ik vrouwelijke ondernemers met een combinatie van coaching en hypnotherapie aan de mindset die nodig is om hun bedrijf succesvol te maken.” Deborah: “Ik heb research gedaan voor dit interview en ik zag dat je een enorme carrièreswitch hebt gemaakt. Je was voorheen software consultant, totaal wat anders! Vertel, hoe ging dat?”

Fuck it, ik ga voor mezelf beginnen

Mindset Magician Silvia over hypnose, geld en 'fuck alles'!

Silvia: “Ik heb altijd gewerkt in HR, finance en payroll functies. In 2014 was ik werkloos en al best een tijd aan het solliciteren. Afwijzing na afwijzing kreeg ik. Ik was er op een gegeven moment zo klaar mee, dat ik dacht: fuck it, ik ga wel voor mezelf beginnen. Maar ik had alleen geen idee hoe of wat. Ik had op dat moment net een naaimachine gekocht en had het plan opgevat om zelfgemaakte tassen te gaan verkopen.

Niet gehinderd door enige inhoudelijke kennis over het ondernemen heb ik een webshop gebouwd en was zo naïef dat ik dacht dat dat voldoende was om een succesvol bedrijf op te bouwen. Ik had de illusie dat wanneer de webshop live was, het dan meteen storm zou lopen. Na een paar maanden was mijn spaarbuffer op en besefte ik dat het niks ging worden.

Gelukkig kreeg ik op dat moment een kans vanuit mijn netwerk. Of ik een HR-procesoptimalisatie klus wilde doen, en ik dacht: bring it, als het maar geld verdient. Na afloop van die klus was het weer een paar maanden stil, maar wederom net voordat de bodem van mijn spaarpot in zicht was, kreeg ik een opdracht in Utrecht aangeboden. Sinds die dag, eind 2015, heb ik nooit meer een dag zonder werk gezeten. Ik ben me gaan ontwikkelen richting softwareconsultant. Ik was een soort ICT nerd en combineerde dat met mijn HR en payroll skills; dat was iets dat bijna niemand in Nederland kon. Dat heb ik een aantal jaar gedaan, tot ik in 2019 besefte dat hoewel ik bakken met geld verdiende, ik er ontzettend ongelukkig van werd. Ik wilde iets anders gaan doen, maar ja, wat dan?”

Ik ben heel lui en heel perfectionistisch.” – Silvia Bogers

“Hypnose kwam op mijn pad.”

“Ik wist in ieder geval dat ik niet meer voor grote bedrijven wilde werken. Ik had al eerder geflirt met het coaching- en trainingvak; hoe cool zou het zijn als ik hier mijn werk van zou kunnen maken? Toen ben ik gaan googelen welke opleiding kort was, maar wel goed. Want ik ben het type dat ik als ik iets graag wil, dat het dan eigenlijk gisteren al gerealiseerd moet zijn. Ik had al wat coachingservaring en dus geen zin om twee jaar lang een opleiding te doen. Ik ben toen een korte opleiding gaan volgen tot presentatiecoach en al snel kwam ik tot de conclusie dat dat niet was wat ik wilde. Hypnose kwam toen op mijn pad. Impulsief en intuïtief als ik ben, heb ik me meteen aangemeld voor een opleiding hypnotherapie. Eerlijk gezegd had ik geen idee wat hypnose inhield, maar het klonk heel interessant.

Ik heb ergens onderweg besloten om de zoveelste businesscoach van Nederland te worden, omdat ik geloofde dat ik met mijn achtergrond en nuchtere insteek mensen kon helpen. Hypnotherapie was leuk voor erbij. Maar al tijdens de tweede opleidingsdag zag ik dingen waarvan ik dacht: als ik dit kan, en mensen daarmee kan helpen, dan is het een crime against humanity als ik dit niet actief in ga zetten. Want als jij iets kunt waarmee je mensen kunt helpen, waar haal je dan het lef vandaan om dat niet de wereld in te willen trappen?”

“Business is 80% mindset en 20% strategie.”

Mindset Magician Silvia over hypnose, geld en 'fuck alles'!

“Ik ben toen dus coaching en hypnose met elkaar gaan combineren om bij vrouwelijke ondernemers de juiste mindset te realiseren. Business is 80% mindset en 20% strategie. Ik kan je heel goed uitleggen wat de spelregels van het ondernemen zijn en je praktische tips geven, maar zonder de juiste mindset gaat het niet werken. Daar is ook de term Mindset Magician vandaan gekomen. Je mindset is het enige dat je ervan kan weerhouden om te komen waar je wil zijn.”

Silvia Bogers

website | @silviabogers

Deborah: “Heel grappig, want als ik aan hypnose denk, dan zie ik een soort van Jomanda en Rasti Rostelli voor me, lange blauwe jurken en veel mystiek enzo. Maar als ik met jouw praat, ben je vrij direct en kom je totaal niet zweverig over. Hoe dan toch de keus voor hypnose?”

“Ik herschrijf de code in je brein!”

Silvia: “Ik ben inderdaad niet zweverig, maar wel hartstikke spiritueel. Hypnose is niet voor niets op mijn pad gekomen. Wat mensen op televisie zien, zoals mensen die als kikkers over het podium gaan of onder invloed van hypnose denken dat ze kunnen zingen als Gerard Joling…. Dat is showhypnose. Maar eigenlijk is hypnose mega wetenschappelijk. Je brein bestaat uit een bewust (5%) en een onbewust deel (95%). In dat laatste deel zitten ook je twijfels, je onbewuste overtuigingen, je angsten.

Neem bijvoorbeeld een angst voor spinnen, waar heel veel mensen last van hebben. Rationeel weet je dat er in Nederland geen spinnen zijn waar je bang voor hoeft te zijn. Maar op onbewust niveau triggert dat iets in jouw lichaam. Je onbewuste brein is op jonge leeftijd op een bepaalde manier geprogrammeerd om een bepaalde reactie te vertonen. En wat ik dus eigenlijk met hypnose doe, is die code in je brein herschrijven. Ik haal de emotionele lading weg bij de triggers. En dit lukt me in drie sessies. Ook al is het een probleem, belemmerende overtuiging of angst waarmee je al heel lang rondloopt.”

Door de bullshit heenprikken

Deborah: “Wauw, na jouw verhaal heb ik echt duizend-en-één vragen in mijn hoofd die ik je allemaal wil stellen, maar dat lukt niet in de tijd van dit interview, haha. Wat ik me bijvoorbeeld meteen afvraag: kun jij jezelf ook hypnotiseren?” Silvia: “Ja en nee. In de basis is het mogelijk om het bij jezelf te doen, maar dan moet je weten waar het vandaan komt. Het is lastig om door je eigen bullshit heen te prikken. Kleine praktische problemen kan ik zelf oplossen, maar bij complexere zaken heb je iemand anders nodig om tot de kern van het probleem te komen. Ik schakel in dat geval dus een collega in.”

Deborah: “Hoe kan hypnose helpen bij business coaching en de juiste mindset?” Silvia: “Ik gebruik hypnose tijdens mijn coachingsessies, maar de mate waarop verschilt. Sommige vrouwelijke ondernemers weten prima wat ze moeten doen met hun bedrijf, maar doen het bijvoorbeeld niet. Of ze hebben een angst voor succes en houden zichzelf onbewust klein. Daar help ik ze bij. Maar ik doe ook losse hypnotherapie trajecten bij beperkende overtuigingen, blokkades, onzekerheden of andere belemmeringen in hun mindset. Ik help hen de ondernemer zijn die ze graag willen zijn en laat ze teruggaan naar de basis.”

Mindset Magician Silvia over hypnose, geld en 'fuck alles'!

Silvia: “Ik zie veel ondernemers dakkapellen bouwen op drijfzand, maar juist die basis is het allerbelangrijkst. Wie is jouw ideale klant, wat is je verdienmodel, waar haal je je klanten vandaan? Ik beloof je geen bepaalde omzet of bepaald succes, maar wel een ijzersterke mindset en een basis die staat als een huis. Op die fundering kun je verder gaan bouwen.

Natuurlijk bied ik strategische inzichten en praktisch advies, maar waar je de grootste stappen mee maakt is je mindset. Dat vinden mijn klanten ook het fijnst; ik prik constant door de bullshit heen die ze zichzelf hebben wijsgemaakt.”

Silvia over hoe ze gratis meer dan 5000 volgers kreeg

Silvia vertelt hoe ze haar praktijk is begonnen. “In het begin had ik geen klanten, de telefoon rinkelde niet en ik had maar 92 volgers op Instagram. Waar de fuck ben ik aan begonnen?” Deborah: “Maar als ik nu naar jou kijk, bijvoorbeeld op Instagram, staat er wel een mega succesvolle vrouw. Je hebt nu ruim 5000 volgers. Hoe heb je dat dan gedaan?”

Silvia: “Nou…. Een groot deel van die volgers zijn niet echt. Een tijd geleden kreeg ik er van Instagram overnight duizenden volgers bij. Ik zat toen ineens op zo’n 8000 stuks! En ik maakte me zorgen, want ik dacht: hoe kan dat nou, dit is niet goed voor mijn algoritme haha. Dus heb ik nagevraagd hoe of wat, en mensen zeiden dat het wel vaker voor kwam en Instagram die fake accounts vanzelf wel weer zou verwijderen. En dat klopte. Maar afgelopen mei werd ik wakker en wéér had ik gratis een paar duizend volgers erbij gekregen. Dit keer werden ze niet automatisch verwijderd. En ik vertik het om het zelf te doen, want dat kost me teveel moeite. 

Ik schat dat zo’n 1500 tot 2000 volgers echt zijn. Kijk, ik heb die volgers niet gekocht. Ik heb ze gratis gekregen en ik had ze net zo lief niet gehad. En ik ben vast niet de enige bij wie dit is gebeurd. Ik ben daardoor wel een beetje anders gaan kijken naar mensen met veel volgers. Tuurlijk vind ik het fijn dat ik zoveel volgers heb, want het doet heel veel voor mijn expertstatus. Maar ik ben er naar iedereen wel heel open en eerlijk over dat ze dus niet allemaal echt zijn.” Deborah vol verbazing: “Ik heb echt nog nooit gehoord dat dat kon!” Silvia: “Ik ken één andere persoon waarbij het ook gebeurd is. Die ging ineens van 600 naar 16000 volgers!”

Ondernemers helpen met mindset door hypnose

Deborah vraagt wat Silvia het allermoeilijkst vindt aan het ondernemen. Silvia: “Keuzes maken. Ik heb een miljoen ideeën en vind alles zo leuk om te doen! Vaak begin om ik half 8 en ga pas rond 17.00 uur naar huis. Die balans tussen ‘wat wil ik doen en wat kan ik doen’ en mijn klantafspraken, dat vind ik het moeilijkst. Er zit gewoon te weinig tijd in een dag.”

Deborah: “Waar droom je nog van?” Silvia: “Mijn eerste droom is echt heel veel geld. Daar schijnt een soort taboe op te rusten. Natuurlijk doe ik wat ik doe omdat ik oprecht mensen wil helpen. Als ik ze zie groeien ben ik intens gelukkig. Klanten mogen mij 24/7 appen en al hun enthousiasme met me delen. Soms krijg ik ook weleens voiceberichten dat ze me een kutwijf vinden. ‘Fanmail!’, zeg ik dan tegen mijn man. Maar het is helemaal oké. Vaak zijn dat mensen die door onze sessies enorm geconfronteerd zijn met zichzelf. Maar de transformaties die ik zie in mijn praktijk zijn het waard. Daarom start ik in het najaar met een eigen opleiding tot hypnotherapeut, omdat ik graag andere coaches en therapeuten wil leren diezelfde mindset transformaties bij hun klanten te realiseren met hypnose.”

Geld verdienen om anderen te kunnen helpen

Ze vertelt verder: “Maar als ik niet betaald kreeg voor mijn werk, dan reed ik nu nog naar huis. Niet omdat ik graag een hele grote bankrekening wil hebben, maar het ondernemerschap is echt veel zwaarder dan in loondienst werken. Soms is het vet frustrerend met alles dat erbij komt kijken. Als ik veel geld zou hebben dan kan ik veel voor de wereld betekenen. Dan kan ik bijvoorbeeld taken uitbesteden en op die manier werkgelegenheid creëren. Of vrienden helpen met een vakantie als ze er echt helemaal doorheen zitten. Mijn leven wordt makkelijker, maar dat van iemand anders wordt óók mooier. Ik wil dat geld om mijn eigen toekomst veilig te stellen, maar zeker ook om anderen te helpen.”

Deborah: “Wauw, wat een boodschap. Ik ben er even stil van. Ik moet zeggen dat dit wel een van de leukste interviews is die ik tot nu toe heb gedaan. Jouw energie straalt door mijn beeldscherm!”

Meer zien en horen van Mindset Magician Silvia?

Wil je mijn hele gesprek met Silvia beluisteren over mindset en hypnose? Check dan zeker de LIBBIES podcast op Spotify of de video van het Zoom interview op LIBBIES YouTube!

LIBBIES Podcast
LIBBIES YouTube

Meer lezen?

Deze interviews met vrouwelijke ondernemers vind je waarschijnlijk ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

%d