Read

Yogapants en de metaverse: online werken én ontspannen

De metaverse, het komt eraan! Wat is het en wat kun je ermee?

Nooit eerder droeg ik zoveel yogapants en huispakken and I love it. Geld verdienen in je pyjama, heerlijk toch? Geen wonder dat het verplichte thuiswerken veel mensen prima bevalt. En het ziet er niet naar uit dat dit fenomeen snel verandert. Sterker nog, ik verwacht dat online werken steeds verder gaat toenemen. Leve de digitale mogelijkheden én de comfy look! Maar wist je dat we in de toekomst niet alleen online gaan werken, maar ook online gaan ontspannen in de zogenaamde metaverse? Je leest het in deze column!

Ode aan de comfy lifestyle!

Niet meer vroeg opstaan, naar je werk rijden, in de file staan…. En het is ook nog eens beter voor het milieu. Win-win, zou ik zeggen. Easy access tot je koffiemachine, gezondere lunches en tijd over om iets leuks te doen. Rustige uurtjes opvullen met Netflix, een bezoekje aan een vriendin of gewoon een dutje op de bank. Onverwacht even videobellen? Snel een jasje over je thuisoutfit en klaar. Zoom heeft zelfs de mogelijkheid om een filtertje over je gezicht te gooien wanneer je er echt nog niet wakker genoeg uitziet. Je merkt: ik ben fan van online werken. 

Online werken frustraties

Tegelijkertijd is online werken ook frustrerend en dat merk je pas als je het een tijdje doet. Je kunt een beetje vereenzamen zonder collega’s om je heen. Je krijgt een zitkont, omdat je geen kilometers op de kantoorvloer aflegt. En die comfy look word je na een tijdje ook zat. Ik wil mezelf weer optutten, mooie kleding aan! Die jasjes, bloesjes en mooie jurken hangen zielig in de kast, terwijl de voorraad huispakken alleen maar groter wordt.

Je merkt het ook in de winkels en in de media. Comfy kleding wordt steeds meer geaccepteerd. Hoe vaak zie je nog iemand op straat die echt moeite heeft gedaan voor zijn of haar look? Weinig. Best jammer eigenlijk. De mode wordt steeds meer oversized en vormeloos. Wijde jeans, grote sweaters en sneakers: dat is zo’n beetje de samenvatting van het straatbeeld anno 2021. Comfortabel hoor, maar mag het ook wat meer aansluitend zijn? Een mooi getailleerd vest is bijvoorbeeld echt moeilijk te vinden. En geloof me: ik heb goed gezocht!

Metaverse: het komt eraan!

Laten we het maar helemaal niet hebben over technologie die wel moet werken als je het nodig hebt. Met haperende internetverbindingen, data limitations en apparaten die regelmatig een update moeten krijgen merk je pas hoe afhankelijk we zijn geworden van technologie. En dan las ik afgelopen week ook nog over de metaverse. Mark Zuckerberg van Facebook heeft aangekondigd dat het bedrijf de komende jaren een transitie gaat maken naar dit nieuwe concept: een virtuele omgeving waar je met andere mensen aanwezig kunt zijn. 

We houden er virtuele feesten, kopen kleding om te dragen in deze digitale wereld en hebben er virtuele bezittingen. Een soort parallel universum waar je de persoon kunt zijn die je wil zijn. Knap, lang en rijk? No problem. Rondlopen in een andere stad terwijl je op de bank hangt? Een cocktail drinken in een hippe tent terwijl je in je pyjama ligt te chillen? Het wordt mogelijk. Je kunt er straks waarschijnlijk zelfs een baan vinden, een virtueel huis kopen en op stap met vrienden. Bizar, niet? En wat dacht je van bij de Zara een broek kopen die je alleen in die virtuele wereld kunt showen, bijvoorbeeld tijdens een virtueel concert? Fortnite is hiermee al begonnen. Online werken én ontspannen gaat dus alleen maar toenemen met de introductie van de metaverse.

Online werken en virtueel ontspannen: metaverse wordt de toekomst

Terug naar die yogapants, joggingpakken en hoodies. In de toekomst gaan we dus niet alleen nog meer online werken; we gaan ook meer de virtuele wereld in. Jezelf mooi aankleden is dan niet eens meer nodig! Ik koop wel een leuk jurkje tijdens het virtueel shoppen. Zie ik er toch oké uit, terwijl ik in de echte wereld een thuisoutfit rock. Best ideaal eigenlijk! Alleen nog even die snelle internetverbinding regelen dan.


Meer lezen?

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook interessant:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: