Look

Maskné door het dragen van een mondkapje

Heb jij ook last van maskné? In dit artikel alles over huidproblemen vanwege verplichte mondkapjes.

Maskné door het dragen van een mondkapje: een gezicht vol met puistjes en onzuiverheden, nu we vanwege corona op steeds meer plaatsen een mondkapje moeten dragen. Deze speciale vorm van acne noemen we ook wel maskné. Wat is maskné en hoe kom je ervan af?

Puistjes vanwege je mondkapje

Maskné, oftewel ‘acne mechanica’, ontstaat door de continue wrijving op de huid, bijvoorbeeld door een mondkapje. Je ziet vaak dat er op de bedekte plekken van de huid bultjes ontstaan. Dit heeft te maken met het feit dat de huid minder goed kan ademen en anderzijds omdat de bacteriën uit je adem onder je mondkapje blijven zitten. Dit vormt vervolgens een broedplaats voor puistjes en oneffenheden. Gelukkig is er wel wat aan te doen, want waarschijnlijk blijven de mondkapjes nog lange tijd deel uit maken van ons dagelijks leven. Hoe verhelp je maskné door het dragen van een mondkapje?

1
Ademend materiaal

De eerste tip is om een katoenen mondkapje te dragen in plaats van een mondkapje van synthetisch materiaal. Katoen ademt beter en zorgt voor minder irritatie op de huid.

2
Draag katoen

Katoenen mondkapjes kun je wassen. Gebruik wel een wasmiddel zonder parfum en was je mondkapje het liefst op minimaal 60 graden om alle bacteriën te doden.

3
No make-up

Gebruik geen foundation of concealer onder je mondkapje, dit dekt de huid teveel af. Liever gebruik je een poederfoundation op mineralenbasis.

4
Hydraterende dagcreme

Hydrateer je huid met een goede dagcrème en gebruik bij voorkeur een crème die beschermt tegen invloeden van buitenaf.

5
Maskertjesweer

Wees lief voor je huid en verwen jezelf vaker met een maskertje. Je huid kan wel een extraatje gebruiken, zeker nu de koudere herfstperiode eraan komt!

6
Blijf van die puistjes af

Knijp niet aan je puistjes, want met een beetje pech duw je de ontsteking alleen maar verder naar binnen. Met een steriel naaldje kun je heel voorzichtig een klein gaatje in het witte kopje prikken. Gebruik twee wattenstaafjes om het puistje leeg te drukken. Hier geldt ‘two strikes and you’re out’, oftewel: probeer het twee keer en als het je niet lukt om het puistje uit te drukken, blijf er dan vanaf.

7
Laat je verwennen bij de schoonheidsspecialist

Een goede schoonheidsspecialiste kan je helpen om je onzuivere huid grondig te reinigen en een behandelplan op maat te maken, inclusief producten die je huid enorm zullen verbeteren.

8
Soap = no go

Last but not least: was je gezicht minimaal twee keer per dag met water en een reinigingsproduct zonder zeep. De hoge PH-waarde van zeep droogt je huid teveel uit, waarna je huid meer talg gaat aanmaken en je dus meer puistjes krijgt.

Geef een reactie

%d