Look

Hoe je er met make-up jonger of juist volwassener uitziet

Je bent zo jong als je je voelt, maar soms wil je er wat minder oud uitzien. Of word jij juist altijd jonger geschat dan je bent? Heel fijn, maar niet handig op je werk. Wij geven je 13 makkelijke make-up tips.

Jonger of juist volwassener lijken met make-up, hoe doe je dat? Als je je jonger voelt dan je er uitziet, of als mensen je juist vanwege je jonge uiterlijk niet serieus nemen als jonge professional, kun je met een kleine aanpassing in je look al veel bereiken. In dit artikel vertellen wij je hoe je er met make-up jonger of juist volwassener uitziet.

Jonger lijken met make-up

Het klinkt stom, maar denk eens hoe kinderen er uit zien. Geen make-up, een fris gezicht, blozende wangen en grote onschuldige ogen. Niet dat je er als een kind uit wil zien natuurlijk, maar je snapt het principe. Deze jonge uitstraling kun je nabootsen met make-up. 

Keep it fresh

Allereerst wil je je gezicht er zo fris mogelijk uit laten zien. Dat begint al met een goede hydratatie. Drink genoeg water en gebruik een vochtinbrengende dagcrème. Dat helpt droogterimpels en schilfertjes voorkomen.

Glad, gladder, gladst

Een jong gezicht is een glad gezicht. Het gebruik van een peelend product is daarom erg belangrijk. Natuurlijk kun je je gezicht scrubben of reinigen met een face brush, maar dit is vaak te ruw voor de gevoelige huid. Beter gebruik je een peelinglotion of exfoliant die je opperhuid gladder maakt door middel van zuren. Let daarnaast op de PH van je gezichtsverzorging. Een PH van ca. 5 brengt je huid in balans en vermindert onzuiverheden en gevoeligheid.

Licht en luchtig

De basis van je make-up wil je zo luchtig mogelijk houden. Gebruik daarom geen foundation, maar een BB cream. Eventuele rode plekjes stip je daarna aan met een concealer. Voor een jonge look is het een must om er niet dichtgeplamuurd uit te zien. Bovendien worden rimpeltjes door een dikke make-uplaag extra benadrukt.

Soft glow

Een subtiele bronzer zorgt voor een zachte glow. Kies een bronzer die qua kleur dichtbij je eigen tint ligt, die bovendien niet te ‘glitterig’ is. Je wil er niet uitzien als een discobal! Breng de bronzer met een grote, zachte kwast met ronddraaiende bewegingen aan op de wangen, het voorhoofd, je neus en je kin.

Blosjes op je wangen

Vervolgens ga je blozende wangen nabootsen. Kies een blush met een perzikroze tint. Breng een kleine hoeveelheid aan op de appeltjes van je wangen. Tip: als je lacht komen de appeltjes van je wangen naar voren!

Hello gorgeous eyes

Je ogen zijn een belangrijke factor in je look. Om ze te laten stralen is een nude oogschaduw en een mascaralaagje voldoende. In de binnenste ooghoeken breng je een lichtere, glanzende kleur aan. Wil je je ogen groter laten lijken? Kleur met een nude oogpotlood je waterlijn in. Hello gorgeous eyes!

Bold brows

Wenkbrauwen maken of breken je look. Volle wenkbrauwen laten je jonger en frisser lijken. Borstel ze met wenkbrauwgel licht omhoog om je een openere blik te geven. 

Zachte lippen

Lichte en glanzende kleuren lippenstift zijn the way to go. Een transparante lippenbalsem is ook helemaal oké.

Hoe je er volwassener uitziet met make-up

Als je er jonger uitziet dan je bent kan dat soms lastig zijn op je werk. Mensen denken bijvoorbeeld dat je de stagiaire bent in plaats van dé specialist in je vak. Wij geven je tips voor een volwassenere look. 

Mat & egaal

Gebruik foundation in een tint die net iets donkerder is dan je huid, maar vermijd te allen tijde de oranje look. Daar wordt niemand blij van! Na je foundation breng je een dun laagje poeder aan. Hoe matter en egaler je make-up, hoe ouder je lijkt. 

Contouring

Je blush kies je in een roze rode tint en breng je hoger aan, richting de jukbeenderen. Of, in plaats van blush: contour je gezicht.

Smokey eyes

Donkere oogschaduw, oogpotlood en eyeliner geven je een volwassener uitstraling. Denk bijvoorbeeld eens aan bruine, grijze of paarse tinten en maak er een mooie smokey eye mee.

Een strakke wenkbrauw

Hoe dunner je wenkbrauwen, hoe strenger je lijkt. Daarmee bedoelen we niet dat je een streepje, boogje of komma moet epileren. Dat zijn de biggest brow mistakes! In plaats daarvan wil je een strakke wenkbrauw die aan de voorzijde breder is dan aan het uiteinde, de haren netjes getrimd en een mooie arch.

Lipstick please

Donkere lippen maken je strenger en daarmee ook ouder. Om de gothiclook te vermijden raden we je aan om een lippenstift te kiezen met een bruine of warmrode tint.

Meer make-up tips lezen?

Heb je naast er jonger of juist volwassener uitzien met make-up nog meer behoefte aan goede tips? Lees hier de 10 beste beauty hacks die je móet kennen.

Geef een reactie

%d