Work

Klanten of klantjes?

Heb je er weleens bij stilgestaan hoe professioneel jouw bedrijf overkomt op de buitenwereld? Wij vertellen je over een veelgemaakte fout onder vrouwelijke ondernemers.

Heeft jouw bedrijf klanten of klantjes? Een veelgemaakte fout bij vrouwen met een eigen bedrijf is dat zij zichzelf en hun onderneming downplayen. Met name in typische vrouwenberoepen zie je dit vaak. Ze hebben een ‘bedrijfje’ met ‘klantjes’. Op die manier tonen zij aan de buitenwereld dat ze zichzelf als ondernemer niet serieus nemen. Erg jammer!

De ziekte van ‘t-je’

Deze vrouwen lijden aan de ziekte van ’tje’. Je kent ze vast wel in je omgeving. Zo maar wat teksten die wij op social media tegenkwamen bij vrouwelijke ondernemers:

  • “Ha lieve klantjes! Ik wilde jullie laten weten dat er deze week nog last minute plekjes in de agenda zijn.”
  • “Ik heb een bedrijfje in communicatie.”
  • Voor al mijn dinnetjes heb ik lekkere taartjes geregeld.”
  • “Wil je een afspraakje boeken bij één van de stylisten, stuur dan een mailtje of berichtje.”
  • “Ik heb een boekje geschreven.”
  • “Er zijn nieuwe truitjes, rokjes en broekjes binnen. Kom vandaag nog langs in mijn winkeltje!”
  • “Voor de dames met weinig centjes zal ik de nageltjes gratis repareren.”

Be proud

Met dergelijk taalgebruik komen deze ondernemers niet erg professioneel over. Het lijkt zelfs neerbuigend, alhoewel het vast niet zo is bedoeld. Waarschijnlijk staan deze dames er niet bij stil welke boodschap ze hiermee de wereld in sturen. Je bent toch trots op je werk en blij met je klanten? Presenteer je dan ook op een professionele manier. Laat mensen weten wat voor mooi bedrijf je hebt, zonder jezelf en je klanten omlaag te halen. Want dat is zo ontzettend zonde….

Maak jij je als ondernemer ook (onbewust) schuldig aan dit ‘klanten vs. klantjes’ fenomeen? Ga er dan direct mee aan de slag en laat zien dat jij je business serieus neemt!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: