Stories

Kiezen voor je droom, no matter what

Ik gaf mijn succesvolle bedrijf op voor een nieuw avontuur. Dit is hoe ik dat heb gedaan!

Daar ben ik weer! Ik was een tijdje afwezig in verband met De Grote Verhuizing. Want zoals ik in het vorige artikel schreef ben ik gestopt met mijn goedlopende beautysalon, winkel en academy. Uiteraard ging dat gepaard met het leeghalen van mijn bedrijfspand, het verkopen van het interieur én het inrichten van mijn nieuwe studio. A hell of a job, maar het is gelukt. Dit artikel van vandaag gaat over het kiezen voor je droom, no matter what. En dat is precies wat ik heb gedaan!

En wat ga ik nu doen dan?

Het is niet dat mijn bedrijf niet goed liep. Sterker nog: er werd een mooie winst gemaakt, eigenlijk al vanaf dag 1. Maar na jaren kei- en keihard werken, amper vrije tijd hebben en mijn lichamelijke gezondheid achteruit te zien gaan, was het tijd voor iets nieuws. De beslissing om met een bedrijf te stoppen waar je 9 jaar lang al je ziel en zaligheid in hebt gelegd neem je natuurlijk niet zomaar. Ik heb ruim een jaar nagedacht of ik het écht ging doen. En dan komt ook meteen de volgende vraag in je op: en wat ga ik daarna doen dan?

Lees hier het hele artikel over de beslissing om met mijn beauty bedrijf te stoppen

De vrouw die ik 10 jaar geleden was

Een jaar geleden schreef ik LIB in bij de Kamer van Koophandel, met het idee om langzaam een nieuw bedrijf op te starten. Een online magazine, speciaal voor jonge en stoere vrouwen die hulp kunnen gebruiken bij de opbouw van hun carrière of bedrijf. Die vrouw die wat hulp kon gebruiken, dat was ik 10 jaar geleden zelf óók. Maar na inmiddels verschillende succesvolle bedrijven in meerdere branches te hebben gehad, wil ik nu andere business babes helpen om hun dromen te bereiken. Met LIB wil ik een platform bieden voor alle jonge vrouwelijke ondernemers en workprofessionals. Niet alleen voor de beste zakelijke tips, maar ook voor de broodnodige ontspanning en inspiratie.

LIB begon dus als een online magazine, maar ambitieus dat ik ben kwam er van een langzame opstart weinig terecht. Het magazine groeide hard en ik stak er veel tijd in naast mijn beautybedrijf. En toen er ook nog eens twee lockdowns voorbijkwamen en mijn salon verplicht gesloten was, kon ik pas echt goed met LIB aan de slag. De reacties van lezers waren dolenthousiast, de bezoekersaantallen stegen snel en ik leerde een hoop geweldige vrouwelijke ondernemers kennen. Een teken dat dit idee van mij enorm aansloeg. En ik wist: dit is waar ik ál mijn energie aan wil besteden. Het is definitief tijd om met mijn beauty business te stoppen.

Kiezen voor je droom

Met LIB ga ik vanaf nu dus fulltime aan de slag. LIB the mag wordt uitgebreid met LIB Media en het nieuwe LIBBIES. Op die manier kan ik door middel van tekst, audio en video voor LIB en andere bedrijven een heel groot publiek bereiken. Dream big, dat is mijn motto!

LIBBIES wordt een community en een verzamelplaats voor en door vrouwelijke ondernemers. Hét online startpunt voor alle ambitieuze vrouwen van Nederland. Ik noem hen LIBBIES, want ze zijn helemaal LIB: jong, stoer, ambitieus en klaar om de wereld te veroveren! Met LIBBIES hebben zij toegang tot een complete bibliotheek van handige e-books, cheatsheets, templates, tips en presets. Alles wat je nodig hebt om je carrière of bedrijf up and running te krijgen en te houden. Bovendien hebben zij exclusief toegang tot inspirerende en gezellige LIB events en BabesBusinessBorrels!

Een online magazine, een media- en marketingbureau én LIBBIES opbouwen en succesvol maken; dat is mijn droom. En daar kies ik voor, no matter what. Ook al betekent dat het opgeven van een goedlopend bedrijf. 

Just do it! En ik ga je daarbij helpen

Kiezen voor je droom is niet makkelijk, maar o zo rewarding. Je hebt heel wat vertrouwen in jezelf nodig om te stoppen met wat je kent en in het onbekende diepe te duiken. Niet wetend of je nieuwe bedrijf succesvol gaat worden, maar 1000% geloven in een goede afloop. Risico’s nemen is wat het leven leuk maakt. Ik kies niet voor een saai en voorspelbaar leven; ik kies voor avontuur en mijn dromen waarmaken. En met LIB ga ik jou inspireren om hetzelfde te doen! 


Meer van mijn Stories lezen?

Deze Stories vind je waarschijnlijk ook leuk:

Geef een reactie

%d