Feel

Dit wil je lezen over jouw imago als ondernemer

De eerste indruk is niet altijd werkelijkheid, maar toch is een oordeel snel gemaakt. Terecht?

Ben jij likeable? Creatief? Commercieel, bitchy, zakelijk? Wat is jouw imago als ondernemer?

Als ondernemer rol je moeiteloos van de ene rol in de andere, en vaak zelfs geheel onbewust. Je moet wel. Je hebt geen keus, want als zzp’er doe je alles zelf en dan kun je nou eenmaal niet altijd lief en aardig zijn. Soms heb je een kutdag, wil je schreeuwen tegen je klanten en je laptop uit het raam gooien. Maar andere dagen zit je in je flow en lijkt alles vanzelf te gaan. Trust me, I’ve been there.

De eerste indruk is niet altijd de werkelijkheid

Het grappige is dat je op social media vaak in een bepaalde rol geduwd wordt, al dan niet geholpen door de branding choices die je hebt gemaakt. En daardoor vormen anderen vanzelf een oordeel over je.

Zo zijn er vrouwelijke ondernemers die zich presenteren als de keiharde zakenvrouw, terwijl zij ook heus weleens huilend onder de dekens liggen. ‘Onschuldige’ girly girl ondernemers, die na een kennismaking enorm hard en bitchy blijken te zijn. Of ‘succesvolle’ business babes die in werkelijkheid eigenlijk helemaal niet zo zakelijk en money wise zijn ingesteld. Het punt is: mensen geloven in het imago dat je neerzet op je profiel of website, en dat hoeft dus niet per se ook de realiteit te zijn.

Mijn imago als ondernemer

Zelf kies ik er bijvoorbeeld voor om vooral mijn stoere kant te tonen. Maar dat betekent niet dat ik niet likeable, creatief en kwetsbaar ben. Dat ik de zachte kant minder laat zien betekent niet dat ‘ie er niet is. En zo zal dat voor heel veel ondernemers gelden, denk ik. We laten zien wat we wíllen laten zien. En dat is prima. Zolang we met z’n allen maar niet vergeten dat er altijd méér schuilt achter een mooi plaatje.


Meer lezen?

Geef een reactie

%d