Feel

Jij bent anders, en dat is maar goed ook

Jij valt altijd buiten de boot. Heel je leven al doe je dingen anders dan anderen. Mensen begrijpen je gewoon niet, lijkt het. Juist daarom ben jij in de unieke gelegenheid om iets heel bijzonders van je leven te maken.

Jij bent anders, en dat is maar goed ook. Er zijn momenteel 7,7 miljard mensen op deze planeet en geen van hen is hetzelfde. Ook jij bent uniek! In dit artikel lees je hoe je kunt accepteren dat je je anders voelt, anders denkt en anders doet dan anderen. En hoe je dit kunt omzetten in succes!

Zeg eerlijk: zou jij 13 in een dozijn willen zijn? Hetzelfde middelmatige leven willen leiden zoals iedereen om je heen? Waarschijnlijk niet. Jij bent voorbestemd voor een heel bijzonder doel, en dat is succes. Succes in je leven, in je relaties en in je financiële toekomst. Waarom? Omdat de grootste successen behaald worden door mensen die ‘outside the box’ kunnen denken!

Jij bent anders, en dat is maar goed ook

Het grootste deel van de mensheid laat zich (onbewust) leiden door zijn of haar omgeving. Zijn je ouders leraar of dokter? Dan is de kans groot dat jij later ook deze kant op gaat. Maar is je vader een drugsdealer, dan zul jij hoogstwaarschijnlijk ook het verkeerde pad opgaan. De meeste mensen blijven namelijk hangen in wat ze om zich heen zien en zitten vast in deze zelfgekozen ‘gevangenis’. 

Denk jij ook weleens: “Ik zal nooit echt rijk worden, want ik kom gewoon uit een heel normaal gezin”, of “Succes, dat is alleen weggelegd voor hele slimme mensen met universitaire diploma’s”? Droom jij ervan om ooit in het buitenland te wonen en een écht vrij leven te leiden, maar durf je de stap niet te nemen om je koffers te pakken? Dan betekent dat, dat je onbewust jezelf in een mentale gevangenis hebt gezet. Zonde!

Jij kan alles bereiken wat je wil

Wat als je je gaat realiseren dat je alles zou kunnen doen wat je wil? Dat je kunt bereiken waar je altijd van gedroomd hebt? Hoe zou jouw leven er dan uitzien? Visualiseer je ideale plaatje. Denk niet aan dingen zoals : “Ja maar, ik heb geen geld, dus deze droom gaat niet lukken”. Denk alleen maar aan jouw droomleven, zonder rekening te houden met belemmeringen. En, heb je een mental picture gemaakt? Mooi, houd dat vast.

Vanaf nu gaat alles wat je doet in het teken staan van jouw ideale leven. Stapje voor stapje ga je toewerken naar je droom. Nee, je zit niet over een week op een tropisch eiland met een fantastische man, een miljoen op de bank en een unlimited supply van designerschoenen. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Blijf je droom steeds opnieuw visualiseren. Maak een aantekening die je op de muur plakt, plak een foto op je spiegel of tatoeëer desnoods je visualisatie op je lichaam. Het maakt niet uit wat je doet, als je iedere dag maar weer opnieuw herinnerd wordt aan jouw droom.

Iedere keuze die je voortaan maakt brengt je een stapje dichter bij je doel. Succes is een keuze: het zijn de beslissingen die je neemt die bepalen of je succesvol wordt. Niet je omgeving, niet je bankrekening en ook niet je talent. Blijven hangen in je oude leven? Dat is een keuze. Doen wat jou gelukkig maakt? Ook dat is een keuze. Jouw bestemming in het leven bepaal je zelf! Durf te kiezen voor jou en jou alleen, zonder rekening te houden met wat anderen ervan vinden.

Ontsnappen uit je mentale gevangenis

Mensen die een duidelijk doel voor ogen hebben en alles in het teken stellen om deze droom waar te maken, zijn de mensen die hun doel uiteindelijk ook gaan bereiken. Ongeacht waar ze vandaan komen, of ze diploma’s hebben en misschien wel helemaal blut zijn. Zij ontsnappen uit hun mentale gevangenis, juist door dingen te doen die niemand anders doet. Zij zijn anders, net als jij.

Wat heb je nodig om je droom te realiseren? Of beter gezegd: wat houdt jou momenteel tegen? Denk kritisch na over alles wat jou gevangen houdt. Is dat je partner? Je ouders? Je lege bankrekening? Of je eigen angst voor het onbekende? Je angst om ‘raar’ gevonden te worden? Dát zijn dus de dingen die je zou moeten veranderen om te ‘ontsnappen’. Alleen wanneer je bereid bent om te kiezen voor jouw eigen geluk op jouw eigen voorwaarden, kun je beginnen met het werken aan jouw ideale leven.

Veel succesvolle mensen komen uit arme gezinnen en hebben nooit een diploma gehaald. Maar ze hadden de wil om te ontsnappen uit hun middelmatige bestaan. Ze maakten hun dromen waar en jij kunt dat ook. Juist omdat je anders bent dan anderen en durft te kiezen voor je eigen geluk.

Jij bent anders, maak er gebruik van!

Maak gebruik van jouw gekke eigenschappen! Ik noem maar wat voorbeelden:

  • Jochem Myjer heeft ADHD en maakt hierdoor supergrappige en succesvolle cabaretshows, omdat hij zijn beperking heeft omzet in succes.
  • Oprah Winfrey had een verschrikkelijke jeugd, en wist door haar vastberadenheid om te ontsnappen op te klimmen tot één de meest succesvolle én rijke zwarte vrouwen van Amerika.
  • Steve Jobs was een hippie, knutselde met vrienden in de garage van zijn ouders de eerste Apple computer in elkaar en wist de visualisatie van zijn droom om te zetten in één van de meestgebruikte producten op aarde.

Jouw eigenaardigheden als handelsmerk

Juist door jouw eigenaardigheden in te zetten val je op in de massa. Ben je ondernemer, dan is het extra belangrijk om van jouw gekke dingetjes je handelsmerk te maken. Klanten gaan je herkennen aan jouw persoonlijke stijl en kiezen voor jouw authentieke uitstraling. Branding = het benadrukken van je unieke persoonlijkheid.

Laat je inspireren door deze vrouwen!

Nee, je zult niet bij iedereen in de smaak vallen. En je gaat veel tegenstand krijgen van je omgeving als jij andere keuzes gaat maken dan zij. Maar so what? Lees maar eens de interviews met de inspirerende vrouwelijke ondernemers in ‘Talk’. Allemaal zeggen ze hetzelfde: kies voor jezelf en voor jouw droom. Laat je niet leiden door wat anderen vinden. Bevrijd jezelf uit je mentale gevangenis!

Meer lezen?

Geef een reactie

%d