Feel

Jezelf niet meer verstoppen! How to GET BOLD in 5 stappen

Jezelf niet meer verstoppen is eng. Are you ready to be BOLD?

Girl, het is tijd om jezelf niet meer te verstoppen. Je weet dat je meer kunt dan dit. Méér waard bent. Een goed verhaal hebt. Maar waarom durf je dat dan nog niet te laten zien? Ben je bang voor afwijzing? Dat mensen je raar vinden? Dat ze je uitlachen?

“Haha, kijk X nou. Denkt dat ze heel wat is. Pfff. En ze heeft ook nog een rare neus.”

Zoiets?

Wat zonde! Ik spreek ontzettend veel vrouwen voor LIB en echt allemaal -zonder uitzondering- zeggen ze dat ze eigenheid zo ontzettend waarderen. Dat ze daar juist geïnspireerd door raken. “Mensen die anders durven zijn en niet doen wat de massa van ze verwacht hebben lef. Geweldig om te zien!” Ik durf te wedden dat jij er ook zo over denkt. Heb ik gelijk?

Jezelf niet meer verstoppen is eng

Kritiek en negatieve comments: it sucks bigtime. En ik snap best dat je daar even van slag van bent als het je gebeurt. Dat is normaal. Maar dat is wel één van de dingen waar je mee moet dealen als je besluit om je ‘ware ik’ te laten zien, zeker als je dit nog niet eerder deed. Mensen zullen je niet altijd begrijpen. Maar weet je? Dat is helemaal oké.

Het grappige is dat die negatieve reacties altijd in een bepaald patroon verlopen. Het gaat namelijk zo:

  • Je besluit om eindelijk te tonen waar jij voor staat —> Het publiek schrikt en wijst je af.
  • Je gaat door met helemaal jezelf zijn —> Gossip all over.
  • Je blijft stug doorgaan met jouw boodschap —-> Je krijgt hier en daar waardering, maar mensen durven dit nog niet uit te spreken omdat zij daarmee óók afwijken van de massa.
  • Onverstoord ga je steeds meer van je ware zelf laten zien —> Mensen zien dat je het meent en beginnen eraan te wennen.
  • Dit ben jij, 100%! —> Je krijgt eindelijk positieve reacties en mensen worden zelfs fan van je!

Jij bent JIJ, 100%

Wij mensen zijn geneigd om alles af te wijzen wat ‘anders’ is. Dat komt omdat we diep van binnen sociale wezens zijn en erbij willen horen. Wanneer iemand dan ‘uit de groep’ stapt, zijn we stiekem een beetje geschrokken, boos of jaloers. Misschien hadden wij ook wel meer van onszelf willen laten zien en hebben we ons laten leiden door angst om het NIET te doen. Het heeft ook te maken met de manier waarop je bent opgegroeid. De onbewuste overtuigingen uit je vroege jeugd bepalen voor een groot deel je denkwijzen in de toekomst. En het is lastig om daar tegenin te gaan. Onthou dit maar wanneer je vervelende reacties krijgt. Deze mensen zitten nog vast in hun onbewuste overtuigingen uit het verleden!

Are you ready to be BOLD? 

Jezelf niet meer verstoppen? Dit is hoe je eindelijk 100% jezelf kunt zijn, met trots!

Stap 1: Wat wil je veranderen?

Het begint natuurlijk met de reden waarom je jezelf niet meer wil verstoppen. Als je goed nadenkt; wat zou je heel graag willen veranderen in je leven als je geen rekening houdt met wat anderen daarvan vinden?

Stap 2: Laat mensen wennen aan de nieuwe JIJ

Hoe groter de verandering en hoe sneller je dit doet, des te meer negatieve comments je zult krijgen. Als je bijvoorbeeld altijd een braaf bloemenmeisje was en ineens je haren blauw verft, een leren pakje aantrekt en aankondigt dat je vanaf nu een bad bitch bent, dan kun je commentaar verwachten. Niet erg hoor, het hoort erbij. Maar misschien past het beter bij je om steeds kleine dingetjes te veranderen. Laat mensen wennen aan de nieuwe jij. Stap voor stap. 

Stap 3: Ga voor je eigen geluk

Straal uit dat je 200% achter je keuzes staat. Want wanneer jij twijfelachtig overkomt, zullen anderen je ook niet geloven. Hou je hoofd recht en verdedig jezelf niet. Dit is simpelweg jouw ware ik en je mag zijn wie je écht bent. Als anderen daar niet mee kunnen dealen: pech gehad. Jij gaat voor je eigen geluk, want de enige die jou echt happy kan maken ben je zelf!

Stap 4: Stick to the plan, no matter what

Hou vol en laat je niet afremmen door negatieve feedback. Ga ook niet steeds switchen van mening, want dat maakt je ongeloofwaardig. Stick to the plan! Accepteer dat niet iederéén je aardig kan vinden. Jij vindt toch ook niet iedereen leuk? Nou dan.

Stap 5: Je hebt fans!

Realiseer je dat het soms even duurt voordat je helemaal geaccepteerd wordt en je fans krijgt. Dat is logisch. Jij bent al langer bewust bezig met dit proces dan zij en weet wat jouw einddoel is. Andere mensen niet. Maar uiteindelijk gaan ze je begrijpen, aanmoedigen en toejuichen. En weet je wat je dan heel vaak te horen krijgt? “Wauw, ik wou dat ik dat ook durfde! Zo knap van jou!”

Doel bereikt.


Meer lezen?

Wil jij eindelijk jezelf niet meer verstoppen? Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook handig!

Geef een reactie

%d