Feel

Ik wil geen middelmoot zijn

Hokjes zijn op jou niet van toepassing. Jij bent uniek! Lees dit artikel boordevol herkenning.

Ik voel me anders. Anders dan dertien in een dozijn. En dat is soms best lastig, want je past nergens tussen. Geen enkel hokje ‘past’. Toch vind ik ‘anders’ zijn eigenlijk heel prettig. Ik wil geen middelmoot zijn!

Weg met middelmoot

Why fit in if you can stand out? Deze vraag stelde ik mezelf regelmatig de afgelopen jaren. Sinds een jaar of twee durf ik steeds meer eigenwijze keuzes te maken. Kiezen voor de dingen die bij me passen, ook al vindt mijn omgeving (en de maatschappij) dit vreemd. Ik was altijd al ‘dat rare, aparte meisje’, maar probeerde me in ieder geval nog een beetje aan te passen aan wat ‘normaal’ is. Dat doe ik niet meer. Ik kies voor mezelf!

Ik wil geen middelmoot zijn
Volg LIB the mag ook op Instagram voor nog meer toffe content!

Ik wil kleur!

Ik heb nooit een middelmoot willen zijn. Mijn leven leest als een tiendelige thriller, drama en comedy in één. Ik heb zo ontzettend veel meegemaakt, goed én slecht, dat het lastig is om een bepaald thema te kiezen. En hoe ouder je wordt, hoe meer je een ‘fuck you’ mentaliteit krijgt. Liever een unicorn, dan net als al die anderen.

Daardoor val je op, dat is niet altijd fijn, maar beter dat dan dingen doen die je vreselijk vindt. Ik hou niet van dezelfde muziek als leeftijdgenoten, ik kleed me anders, ik voel me anders.

Je ziet het al aan mijn huis: een mix van design, vintage, eclectisch, heel veel kleur en een hippie vibe. De standaard antraciete bank, rieten lampen en beige kussens komen er hier niet in. Ik wil kleur! Op ieder gebied van mijn leven.

Dat maakt het ondernemerschap makkelijk én moeilijk. Je valt op, je branding is geen probleem en je blijft sneller hangen in het hoofd van de klant. Maar aan de andere kant kun je mensen afstoten, omdat ze minder snel een klik voelen met je. Behalve bij de mensen die net zo eigenzinnig zijn. Die waarderen het juist.

Bold, yet feminine

Als ik bijvoorbeeld op social media kijk, zie ik vooral heel veel van hetzelfde. Veel hout, bruin en natuurtinten. Golvende rokken en haren, lief en vrouwelijk, bloemen en kopjes thee. Ik doe het anders, want ik bén anders. Daarom vind je bij LIB alleen maar knallende kleuren, zwart/wit en een strakke vormgeving. Bold, yet feminine!

Anders zijn is soms eenzaam. Daarom wil ik met LIB laten zien hoe het óók kan. Dat er mensen zijn, net als jij, die niet in het ideale plaatje passen. En het daarom extra verdienen om gezien te worden! Creatievelingen die lekker hun eigen gang gaan, no matter what mensen van ze denken. Dus wees niet bang om anders te zijn. De wereld ligt aan je voeten!


Meer lezen?

Deze artikelen moet je echt even lezen, als jij je anders voelt dan anderen. Waarschijnlijk zijn ze heel herkenbaar!

%d