Read

Identiteitscrisis, de light versie

Een lekker herkenbare column over een lege batterij en het vinden van nieuwe motivatie. I'm back!

Dikke regendruppels, grijze luchten en koude handen. De zomer is nu echt voorbij! En daarmee is ook mijn periode van ‘mini pensioen’ geëindigd. De afgelopen maanden heb ik namelijk even rust van LIB genomen. Corona in juli heeft er hard bij me ingehakt, ik had een algeheel ‘blah’ gevoel en nul energie om aan de slag te gaan. Ook niet om leuke dingen te doen trouwens. Een soort identiteitscrisis. De light versie dan.

Want hoezeer ik je ook wil vertellen over al die avonturen die ik tijdens mijn zomerpensioen heb beleefd; er valt gewoon niet zoveel te vertellen. Sterker nog, ik ben de hele zomer amper buiten geweest. Iets met een wespenplaag rondom het huis, té warm en té weinig fut. Oké, ik ben vorige week wel nog even op Ibiza geweest. Daarmee heb ik m’n shot vitamine D weer binnen en is het nu echt tijd om weer wat actiefs te gaan doen. Dus heb ik mijn laptop afgestoft en zit ik sinds lange tijd weer eens te typen. 

Doorgáán, niet miepen

Heb jij dat ook weleens, zo’n identiteitscrisis? Dat je even niet meer weet wat je nou eigenlijk wil? Of je nog wel op het juiste spoor zit? Dat je batterij leger en leger raakt? Dat had ik dus de afgelopen maanden. Toegegeven, langdurige coronaklachten hebben het niet makkelijker gemaakt, maar eerlijk gezegd zag ik het al in april aan komen. Het onbehaaglijke en onbestemde gevoel sluimerde ergens op de achtergrond. Maar zoals je vast zult herkennen, negeer je dat gevoel op professionele wijze. Daar zijn wij vrouwen namelijk heel goed in. Dóórgaan, niet miepen. Komt wel goed. 

Afijn, natúúrlijk komt er dan een moment dat je denkt: “en nu is het genoeg!”. Gelukkig heb ik de mogelijkheid om even een paar maanden rust te nemen, maar ik besef heel goed dat de meeste mensen dat financieel niet kunnen. I feel you! Zeker met de ontzettend dure periode die eraan komt: gasprijzen, dure boodschappen en benzine… Combineer dat met een gevoel van ‘waar doe ik het allemaal voor?’ en je identiteitscrisis loert om de hoek. Snap ik helemaal. Been there, done that, bought the t-shirt. 

Op naar een heerlijke herfst!

Goed, dat even om te vertellen waar ik de afgelopen tijd mee bezig was. Hoewel mijn batterijtje nog niet helemaal vol zit, heb ik wel weer zin om iets te gaan máken. Schrijven, ontwerpen, creatief zijn. Met hoofd en handen. De resultaten hiervan ga je komende tijd ongetwijfeld zien. Ik wens jou een heerlijke herfst toe! Moge je identiteitscrisis, hoe light ook, wegspoelen. Samen met de stromende regen.


Meer lezen?

Deze columns en artikelen vind je waarschijnlijk ook tof!

%d bloggers liken dit: