Hotspot

Hotel Room Mate Bruno – Rotterdam

Weekendje weg in coronatijden? Is dat leuk? Yes! LIB deed een coronaproof citytrip in Rotterdam.

Een weekendje weg in Rotterdam, en dat tijdens corona? Valt er dan wel iets te beleven? Ja dus. Wij verbleven in hotel Room Mate Bruno, gelegen op de Kop van Zuid.

Room Mate Bruno – Rotterdam

Room Mate Bruno is een iconisch designhotel dat gevestigd is in een voormalig VOC pakhuis. De ligging met uitzicht op de Maas en de prachtige architectuur van onder andere Rem Koolhaas, Cruz y Ortiz en Renzo Piano, maakt dit hotel een echte hotspot in Rotterdam-Zuid. 

Van voormalig pakhuis naar hip designhotel

Met 217 kamers en suites voelt het hotel niet groot aan. De kamers zijn dat wel! Onze Executive kamer had een oppervlakte van 42 m2, een ultra kingsize bed van 2.00 meter breed, een badkamer ensuite met bad én aparte douche, een toilet plus bidet, toegang tot het dakterras, een loungehoek, bureau en een mega grote tv.

room mate bruno Rotterdam 2
Patiobar Room Mate Bruno: instaproof mét een cocktail!
room mate bruno rotterdam 4

Het hotel beschikt over een supergave patiobar, die je op alle foto’s van gasten zult terugvinden. De mooiste plek van het hotel! In het pakhuis vind je ook de Foodhallen van Rotterdam waar je van allerlei internationale keukens kunt proeven. Wij aten Surinaams, Vietnamees en Mexicaanse hapjes.

Kop van Zuid

In de directe omgeving vind je ontelbaar veel fijne restaurants en bars, o.a. Loetje, Rodeo, Gaucho’s, Happy Italy en ook veel upscale eetgelegenheden. Voor het ontbijt raden we Rolph’s Deli aan: de wentelteefjes met vers fruit zijn to die for! Op vijf minuten loopafstand zit Hotel New York, waar iedereen een keertje geweest moet zijn voor een borrel of diner. 

Shoppen in het centrum van Rotterdam kan heel gemakkelijk met de metro, watertaxi of lopend over de Erasmusbrug (ca. 30 minuten). 

Citytrip Rotterdam tijdens corona

Wil je een weekendje weg in Rotterdam tijdens corona? Hou dan rekening met verplicht reserveren voor eet- en drinkgelegenheden en de vroege sluitingstijd van 22.00 uur. Je bestelling doe je met het scannen van een QR-code, de betaling verloopt via iDeal. Ga dus nooit zonder je telefoon met bank-app op pad, anders wordt het lastig.

Is een citytrip naar Rotterdam veilig? Ja! Afstand houden wordt goed gedaan en vrijwel overal dragen mensen mondkapjes. Ook in hotel Room Mate Bruno.

Nadelen van een weekendje weg tijdens corona

  • Cash wordt bijna nergens geaccepteerd.
  • Voor bijna alle horeca heb je een mobiele telefoon met bank-app nodig.
  • Reserveren is verplicht, spontaan een drankje doen zit er niet echt in.
  • Een aantal horecagelegenheden zijn dicht of misschien failliet?
  • Het is erg rustig op straat en in de winkels, ook in het weekend.
room mate bruno Rotterdam 3

Room Mate Bruno – Rotterdam

Hotel Room Mate Bruno
Wilhelminakade 52
3072 AR Rotterdam

www.room-matehotels.com/nl/bruno/ / instagram @roommatehotels

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: