Hotspot

Holy Moly Club: dé nieuwe hotspot van Breda, of niet?

Voor LIB bezoek ik de leukste hotspots. Dit is mijn oordeel over deze gloednieuwe dining experience.

Afgelopen week was ik aanwezig bij de opening van Holy Moly Club, de gloednieuwe dining experience in Breda. Is het dé nieuwe hotspot van Breda, of niet? Je leest het in dit artikel!

Verbazen, verwonderen en lekker eten

Zoals Holy Moly zelf op hun website zegt: “We zijn hier om je te verbazen, te verwonderen, te entertainen en te vullen met bijzonder lekker eten.”

Holy Moly Breda

Met twee zalen en binnenkort ook een comedy club en live muziek belooft Holy Moly dé nieuwe hotspot van Breda te worden. Wij testten het voor je uit. Want yayy! We mogen weer binnen dineren!

Holy Moly kwam tot stand middenin coronatijd, wat op zich al heel bijzonder is. De oude discotheek Kerkplein (een begrip in Breda) aan de voet van de Grote Kerk, werd door middel van crowdfunding geheel verbouwd door oude rotten in het horecavak. Het moest een creatief en verrassend nieuw concept worden, waarbij licht, geluid en de ‘experience’ een grote rol spelen. 

Onze experience

Na een bijzonder vriendelijke ontvangst bij de entree werden we naar binnen begeleid. Bij het betreden van de grote zaal vind je links de open keuken (altijd fijn om te zien hoe jouw gerecht bereid wordt), daarnaast een lange cocktailbar en een verrassende aankleding van de ruimte. Om je een mental picture te geven: ronde tafeltjes bekleed met paars tafellinnen, vintage schemerlampjes, een groot podium voor optredens, een boomhut, een vogelnest en een loge zoals in een luxe theater, waar je wat meer privé kunt dineren. In ieder hoekje is weer wat anders te zien. 

Het plafond is bekleed met bloemen, planten en LED verlichting, wat het geheel een jungle-vibe geeft. Maar tegelijkertijd ziet het eruit als een retro comedy-/jazzclub uit vroegere tijden. Een moeilijk samen te vatten interieur dus, maar wel erg mooi gedaan: een soort verwilderd theater. Alles is met ontzettend veel aandacht voor detail gemaakt. Op de achtergrond klinkt seventies rock muziek; best een verrassende keuze voor een restaurant.

Street food – fine dining

Dan de kaart. Holy Moly serveert street food ‘op het randje van fine dining’, er zijn zowel opties met vlees, vis, vega en vegan, en alle gerechtjes worden op een creatieve manier samengesteld. Omdat de porties klein zijn, kun je gemakkelijk meerdere dingen bestellen en samen delen als je wil. Daardoor kun je van alles wat proeven, altijd goed!

Holy Moly Breda
Holy Moly Breda
Holy Moly Breda

Als voorgerecht kozen we voor de Holy Macarons en de Peking Duck. Erg lekker en fantastisch geserveerd met rokend droogijs. De cocktails die we erbij namen (Cherry Blossom en Mango Maniac): ook goed geslaagd. So far so good!

De menukaart van Holy Moly

Hoofdgerechten dan maar? Ons werd aangeraden om per persoon twee gerechtjes te bestellen van de Main kaart. Voor de eerste ronde kozen we de Brisket Black Garlic (taco met brisket, avocado, zwarte knoflook en gefrituurde uienringen) en de Seaweed Salmon (taco met gebrande zalm, wakame en miso-yuzu parels). Ontzettend lekker en precies goed bereid. De tweede ronde van hoofdgerechtjes viel echter behoorlijk tegen.

Funghi Town, een taco met paddenstoelen in roomsaus, kaas en jalapeño, en Pulpo Rain met pulpo (octopus), paarse bloemkool, paarse zoete aardappel en paarse wortel, zagen er wél fantastisch uit, maar roken en smaakten niet lekker. Mijn tafelgenoot heeft het dapper naar binnengewerkt, maar ik kon niet anders dan het gerecht terugsturen naar de keuken. Dat heb ik nog nooit eerder hoeven doen in een restaurant, dus dat wil wat zeggen. De klacht werd sportief opgevat door het personeel. Pluspunt.

Hopen op een beter toetje dan maar. Gelukkig waren deze wel volgens verwachting! De Pot of Chocolate, een chocolade dessert, was opgemaakt met een eetbaar bloempotje van chocolade, frambozen crumble, chocolademousse en eetbare bloemen. De Marshmallow Mousse zag eruit als een regenboog van kleuren met dragon fruit en overheerlijk bramenijs. Ook de Alice in Lollyland die we bij de buren voorbij zagen komen zag er echt geweldig uit. Voor ons waren de toetjes daarmee het hoogtepunt van het diner!

Holy Moly Breda
Holy Moly Breda
Holy Moly Breda

Is Holy Moly in Breda de moeite van het bezoeken waard?

De bediening is erg vriendelijk, maar je merkt dat ze nog niet op elkaar zijn ingespeeld. Logisch, aangezien de club net geopend is. Het bestek werd meerdere keren vergeten en de tijd tussen het bestellen en serveren duurde lang. Ongetwijfeld zal dit de komende tijd nog verbeteren, geen probleem voor ons dus. Als je verwacht even snel een hapje te eten, forget it: not gonna happen. Reken op een avondvullend programma, dus neem een interessante tafelgenoot mee om mee te kletsen.

Natuurlijk ook even de toiletten uitgetest. Deze zijn boven, de trap op, en de heren- en damestoiletten bevinden zich in dezelfde ruimte. De look? Denk aan seventies retro behang en toiletten rondom bedekt met spiegelwanden en discobollen. Nooit gedacht dat plassen in 3D best wel grappig is, haha!

De schade na een avondje Holy Moly? Met twee cocktails, drie fris, twee voorgerechten, vier hoofdgerechten en twee nagerechten was de rekening € 120,00. Best duur dus, maar je betaalt onder andere voor de hele experience, de hoogwaardige manier van koken, alle verrassende en gekke dingetjes én voor het entertainment (dat je vanaf september pas écht kunt gaan ervaren). 

Hotspot of niet?

Jammer dat de buitenkant van Holy Moly er nog een beetje shabby uitziet. Je verwacht achter deze gevel geen ‘fantastische dining experience’. Maar coronatijd zal daar iets mee te maken hebben.

De doorloopattractie (met optische illusies, geur en kleur), de comedy club en de optredens met live muziek zijn ook nog niet beschikbaar. Om een volledige en verrassende experience te krijgen raad ik je daarom aan om even te wachten met het bezoeken van deze nieuwe hotspot. Want dat is het wél! Een dergelijk restaurant hadden we in Breda nog niet en ik hoop dat het Bredase publiek zich niet laat tegenhouden door de -toch afwijkende- manier van culinair entertainment. 

Holy Moly Breda

Holy Moly Breda

Holy Moly Club
Torenstraat 17
4811 XV Breda

www.holymolybreda.nl / @holymolyclub


Meer lezen over hotspots?

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook tof:

Wil jij ook met jouw bedrijf in LIB the mag?

Dat kan! Er zijn verschillende opties die je kunt inzetten om jouw bedrijf meer zichtbaarheid te geven. Denk daarbij aan advertenties, interviews, blogs, podcasts of video’s. Ook een collab in de vorm van een gastblog, shoutout, sponsored content of event behoren tot de mogelijkheden. Lees hier meer over wat LIB voor jou kan betekenen.

Geef een reactie

%d