Work

Hoe schrijf je een bestseller boek?

Zo maak je een succes van jouw (business)boek! En ik mag iets heel leuks gratis weggeven. Snel verder lezen!

Een bestseller boek schrijven willen we allemaal wel. Toch is het nog niet zo makkelijk helaas. Wanneer je boek helemaal af is begint het proces eigenlijk pas. Goed kunnen schrijven over een interessant onderwerp is natuurlijk een must, maar de marketing van je boek is nog veel belangrijker. In dit artikel verklap ik een aantal tips.

Een bestseller boek schrijven

Steeds meer ondernemers schrijven een boek. Simpelweg omdat je veel kennis te delen hebt, maar ook om passieve inkomsten te vergaren, of om juist meer naamsbekendheid te krijgen. Er kunnen dan ook meerdere redenen zijn om een boek te schrijven. En als dat boek er dan eenmaal is, wil je natuurlijk ook dat mensen het gaan lezen (duh). Maar daar begint de ellende. Hoe zorg je ervoor dat je publiek weet dat je boek bestaat? Moet je een uitgever inschakelen of zelf je boek publiceren? Het begint allemaal met het bepalen van je doel. Wat wil je met je boek bereiken?

Wat is je doel en doelgroep?

Wil je je autoriteit vergroten? Media aandacht krijgen? Spreker worden? Meer klanten krijgen? Of je boek inzetten als begin van een funnel, om zo mensen richting een duurder product uit je aanbod te loodsen? Opties genoeg! De marketing van je boek zul je op je doel moeten aanpassen.

Hoe je dat doet lees je in ‘Het Bestsellerboek, de mythe ontkracht: hoe je eerlijk op 1 komt en van je businessboek een succes maakt!’ van Charlotte Meindersma en Hanneke de Wit, dat ik afgelopen week als verrassing in mijn brievenbus vond(!). Cadeautje van Charlotte en Hanneke. Ik kreeg er twee; eentje voor mezelf (thanks!) en eentje om weg te geven aan lezers van LIB the mag. Wil jij gratis een exemplaar van dit boek ontvangen? Verderop in dit artikel vertel ik je daar meer over. Je kunt ‘m ook hier bestellen bij Managementboek (aff.)

Hoe schrijf je een bestseller boek?

Mijn eigen boek: zo deed ik het

Maar eerst even over mijn eigen ervaringen met het schrijven van een boek. Als je me een beetje volgt, weet je dat ik afgelopen voorjaar zelf ook een boek heb uitgebracht: ‘In Your Face!’. Hierin beschrijf ik de route naar meer vrijheid, succes en een betere money mindset. Ik besloot dit boek in te zetten als funnelboek en er een online cursus van te maken. Op die manier kan ik een breder publiek aanspreken, maken mensen op een laagdrempelige manier kennis met mij en mijn aanbod, en kan ik vervolgens bij de lezers die zich aanmelden op de maillijst mijn mentorproject voor ondernemers onder de aandacht brengen. Mijn doel was dus niet om een bestseller boek te schrijven dat je in iedere winkel kunt kopen. Ik wilde gewoon graag mijn kennis delen en mijn enthousiasme overbrengen. En dat is gelukt!

Toch loop ik al jaren rond met het plan om een ‘echt’ boek te schrijven: eentje die je bij de boekhandel kunt kopen of online bij de bekende retailers kunt bestellen. Een hardcover met mijn naam erop en een sticker: ‘Bestseller auteur Deborah, al 15.000 exemplaren verkocht!’ Of zoiets. Lijkt me geweldig! Wie weet ga ik ‘In Your Face!’ omtoveren naar een 2.0 versie om nog meer kennis te kunnen delen. Want de inhoud van het boek is zo waardevol, dat ik vind dat het verplicht leesvoer zou moeten zijn op iedere middelbare school :) Jouw levensdoel bepalen, een betere money mindset krijgen en je route kiezen naar meer vrijheid is wat mij betreft namelijk basiskennis voor meer happiness in je leven. Dat gun ik iedereen.

Give away!

Mocht ik dit gaan doen, dan neem ik zeker de tips mee uit ‘Het Bestsellerboek’. Een gouden formule om van je boek een bestseller te maken, een kijkje in de keuken bij bekende auteurs en heel veel handige tips over de prijs, plaats en promotie van jouw toekomstige (business)boek. Ik mag er van Charlotte en Hanneke eentje gratis weggeven! Wil jij hierop kans maken? Stuur me dan je pitch voor jouw eigen bestsellerboek via een mailtje of berichtje. Het meest originele idee voor een fantastisch boek ontvangt ‘Het Bestsellerboek, de mythe ontkracht: hoe je eerlijk op 1 komt en van je businessboek een succes maakt!’ helemaal gratis. Doen!

Over Charlotte Meindersma

Ken je Charlotte nog? Ik interviewde haar een tijdje geleden voor het artikel ‘Kutjurist, oploskoffie en écht ondernemen’ en nam samen met haar een videopodcast op (bekijk het hier op YouTube!). Op Instagram en in haar blogs/vlogs deelt zij talloze waardevolle tips en kennis op juridisch gebied voor ondernemers. Check it out @charlotteslaw!

Op de foto: Charlotte en Hanneke tijdens hun boektour voor ‘Het Bestsellerboek’.

Hoe schrijf je een bestseller boek?

Meer lezen?

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook tof.

%d bloggers liken dit: